Проєкт "Вироби в етнічному стилі"

Про матеріал
Матеріал презентації містить інформацію про моделі-аналоги виробу (сумки) в етнічному стилі, етапи роботи, обгрунтування вибору виробу для проєктування, вибір технології виготовлення, практичну роботу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт: Виріб в етнічному стилі. Підготоувала: вчитель трудового навччання ХЗОШ №168 Прокопенко Алла Анатоліївна

Номер слайду 2

Моделі- аналоги. Створення ескізу.

Номер слайду 3

“Мозковий штурм”•Що таке етнічний стиль?Які ознаки та особливості українського етнічного стилю інтер'єру?Які види українських етнічних виробів ви знаєте?Які вироби в етнічному стилі ви можете зробити власноруч? Які матеріали ви при цьому використаєте?

Номер слайду 4

Вибір виробу в етнічному стилі. Спочатку потрібно поміркувати над запитаннями: Про який етнічний стиль я бажаю більше дізнатись? 2. Який національний стиль мені ближчий та цікавіший?

Номер слайду 5

Чим приваблює етнічний стиль. Самобутністю і екзотичністю. Він поєднує в собі орнаменти, матеріали, відтінки, декор та традиції різних національностей.

Номер слайду 6

Характерні риси (для сумки) в етно стилівиготовлення з натуральних матеріалів: текстилю, замші, шкіри, хутра;використання простих фасонів;прикраса національними тематичними візерунками, вишивкою;використання численної шнурівки, ручних аплікацій;вибір яскравої кольорової палітри;прикраса пір’ям, намистинами, підвісками, бахромою, металевими бляшками, ланцюжками, монетами.

Номер слайду 7

Обгрунтування вибору техніки. Печворк – це дивовижний вид рукоділля, при якому виріб зшивається у вигляді мозаїки зі шматочків матеріалу, різних за кольором, візерунку та фактурі. Раніше таке шиття використовували для виготовлення клаптевих ковдр, але сьогодні ця техніка отримала друге народження.https://budmolod.cx.ua/2019/09/22/handmade-sumka-v-tehnici-pechvork-riznomanitnist/

Номер слайду 8

Використання клаптикового шиття має ряд перевагексклюзивність, ручна робота завжди неповторна і унікальна;варіативність, техніка шиття дає величезний простір для фантазії;економічність, оскільки виріб можна шити із залишків тканин;практичність, навіть якщо на сумці з’явиться недолік, його легко замаскувати клаптиком або аплікацією.

Номер слайду 9

Ескіз - це малюнок або креслення тимчасового користування, яке містить зображення виробу та всі дані, потрібні для його виготовлення. Виконують ескізи спрощено – від руки, без застосування креслярських інструментів, без масштабу, але з дотриманням пропорцій між частинами зображуваного виробу.

Номер слайду 10

Що треба підготувати для виконання проєктованого виробурізнокольорові клаптики для декоративної основи; тканину для підкладки; папір, олівець для побудови креслення;ножиці; шпильки, крейда; нитку з голкою; швейну машинку; декоративні елементи (намистини, пластикові очі, мереживо, атласні стрічки, паєтки, муліне).

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацюй презентацію. Знайди моделі-аналоги Замалюй або вклей моделі – аналоги виробу, користуючись “Банком ідей”та дай відповіді на питання і запиши їх у зошит

Номер слайду 12

Який із виробів, на твою думку, є найскладнішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці.________________________________________________Який із виробів, на твою думку, є найпростішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці.________________________________________________Обери модель яку ти зможеш зробити Зроби ескіз майбутнього виробу у зошиті

pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
5512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку