Презентація до уроку з трудового навчання на тему: "Проекціювання. Види проекціювання та методи"

Про матеріал
Презентація до уроку з трудового навчання на тему: "Проекціювання. Види проекціювання та методи"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Проеціювання. Методи проекціювання

Номер слайду 2

Предмети об'ємної форми мають три виміри: довжина, ширина, висота. Ці виміри допомагають нам при виготовленні того чи іншого предмета. Наприклад, якщо нам треба зробити двері, то ми відразу вимірюємо їх висоту, ширину і товщину. Це нам необхідно для точного їх виготовлення. Адже, якщо в нас будуть найменші відхилення у розмірах, то двері будуть не придатні до використання.

Номер слайду 3

Отже, предмети виготовляють за кресленнями, що містять, їх зображення на площині, тобто на аркуші паперу. В основу побудови зображень покладено метод проеціювання. Метод проеціювання полягає у тому, що зображення предмета на площині отримують за допомогою проецюючих променів. Проеціювання є вигляд предмета з якого-небудь боку. Проеціювання нам нагадує утворення тіні предмета. Утворення зображення предмета на кресленні уявними проецюючими променями називають проеціювання.

Номер слайду 4

Утворене методом проеціювання зображення предмета на площині називають проекцією. Площина, на якій одержують проекцію, називається площиною проекції.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Центральне проекціювання. Центральне проеціювання – проеціюючі промені виходять з однієї точки і зображення утворюється із спотвореними розмірами.

Номер слайду 7

Паралельне косокутне проеціювання. Паралельне косокутне проеціювання – проеціюючі промені паралельні , але падають на площину проекцій не під прямим кутом.

Номер слайду 8

Паралельне прямокутне проеціювання. Паралельне прямокутне проеціювання - проеціюючі промені паралельні і перетинають площину проекцій під прямим кутом.

Номер слайду 9

Для креслення плоских предметів найчастіше використовують паралельне прямокутне проекціювання. Утворена на площині проекція дає уявлення про форму плоского предмета. На кресленні проекцію доповнюють роз­мірами

Номер слайду 10

Номер слайду 11

При проекціюванні на дві площини зображення предмета утворюється на двох площинах. Проекція предмета на горизонтальну площину проекцій називається горизонтальною проекцією. Проекція предмета на фронтальну (вертикальну) площину проекцій називається фронтальною проекцією.

Номер слайду 12

При проекціюванні на три площини зображення предмета утворюється на трьох площинах. Щоб побудувати креслення, за яким можна уявити єди­ний образ зображуваного предмета, користуються трьома площинами проекцій. Третя площина проекцій має назву профільна , має позначення W. Деталь розміщують всередині куба і, розглядаючи деталь з трьох боків,  за допомогою проеціюючих променів утворюють проекції на всіх трьох площинах.

Номер слайду 13

Завдання до теми. Завдання № 1

Номер слайду 14

Завдання № 2

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Презентації
Додано
3 березня 2023
Переглядів
1703
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку