Проект ‘’Вплив магнiтного поля на живi органiзми”

Про матеріал
Магнітне поле планети це унікальний вид матерії, який за допомогою особливих електричних зарядів створює особливу зону, що захищає планету від шкідливого космічного випромінювання. За допомогою цього проекту ви зможете дізнатися які лікувальні властивості має магнiтне поле і як воно впливає на живі організми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект ‘’Вплив магнiтного поля на живi органiзми”. Мета: визначити значення магнiтного поля, пояснити лiкувальнi властивостi магнiтного поля, дослiдити, як воно впливає на живi органiзми, пояснити зв’язок магнiтного поля з рослинами. План: Значення магнiтного поля. Лiкувальнi властивостi магнiтного поля. Вплив магнiтного поля на органiзм людини i тварини. Магнiтне поле i рослини. Пiдготувала. Учениця 11-Б класу. Мирноградського НВКАлексєєнко Альбiна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ЗНАЧЕННЯ МАГНІТНОГО ПОЛЯ: Магнітне поле Землі – це область навколо планети, де діють магнітні сили. Походження магнітного поля Землі до цих пір залишається загадкою для вчених. Передбачається, що джерелом поля є рідке металеве ядро Землі.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Велика частина планет Сонячної системи мають магнітні поля в тій чи іншій мірі. Навіщо планетам магнітне поле? Завдяки йому вони захищені від проникнення шкідливих випромінювань, що виходять з космосу, виконуючи роль своєрідного фільтра. А також, воно захищає штучні супутники і жителів планети від сонячної радіації та від дії частинок космосу. До них відносять заряджені, йонізовані частини сонячного вітру. Коли вони потрапляють в нашу атмосферу, магнітне поле змінює їх траєкторію руху і напрямляє уздовж лінії поля.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

До того ж, в епоху нових технологій ми увійшли завдяки нашому магнітному полю. Всі сучасні, найрізноманітніші накопичувачі пам’яті (диски, карти) – залежать безпосередньо від магнітного поля. Його напруженість і стабільність безпосередньо впливає на абсолютно всі інформаційні, комп’ютерні системи, так як вся інформація, необхідна для їх належного функціонування, розміщена на магнітних носіях. Тому з упевненістю можна сказати, що процвітання сучасної цивілізації, «життєздатність» її технологій тісно залежить від стану магнітного поля нашої планети. Що сталося б якби Земля втратила своє магнітне поле можна тільки здогадуватися. Але якщо воно зникне, то життя на Землі буде неможливим – сонячна радіація знищить все навколо.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ МАГНІТНОГО ПОЛЯ: Магнітотерапія — вид терапії, суть якої полягає у впливі магнітних полів на органи або організм людини в цілому в лікувальних або профілактичних цілях. Про цілющі властивості магніту знали ще в 5 столітті до н. е., але вперше «офіційно» про новий метод лікування — магнітотерапію — заявили у Франції в 18 столітті. Тоді вперше було виявлено, що магніт значно зменшує і послаблює больові відчуття. Пізніше вже стало відомо і про інші властивості магнітних полів.

Номер слайду 11

Магнітне поле має настільки різнобічну лікувальну дію, що може використовуватися при величезному числі захворювань. Основа лікувального ефекту магнітного поля – поліпшення кровообігу і стану кровоносних судин, що багато в чому визначає роботу всіх органів людини, стан нервової системи, кісток і суглобів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Магнітна вода відноситься до засобів, що впливає на весь організм. Отримувати її в домашніх умовах можна за допомогою магніту. Практика підтверджує, що магнітна вода або інші магнітні рідини надають прекрасний оздоровчий ефект на людину. Вони активізують клітинні мембрани, посилюючи проникнення в клітину поживних речовин і виводячи токсичні речовини.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Магнітний браслет є методом профілактики і лікування ряду захворювань за допомогою впливу магнітного поля на біологічно активні точки зап`ястя руки людини. Носіння браслета рекомендується при гіпертонії в ранній стадії, головних болях, хворобах серцево-судинної системи, перевтомі, стресових станах, хворобах органів дихання.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Магнітні кліпси можна застосовувати для корекції стану серцево-судинної системи, при головних болях, початкових стадіях гіпертонії, хворобах органів дихання і простудних захворюваннях, лікарських токсикозах, різких коливаннях погоди, при перевтомі. Інтерес до впливу магнітних полів на людину виник відразу після відкриття цього явища. Цариця Клеопатра носила магнітний амулет, щоб зберегти свою молодість і красу.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ВПЛИВ МАГНІТНОГО ПОЛЯ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ І ТВАРИНИ: Землю оточує магнітне поле, тому все, що знаходиться на Землі, в тому числі люди, тварини і рослини, піддаються дії невидимих силових ліній цього поля. Магнітне поле діє на весь організм відразу і повністю: від тіла і органу до клітини і окремих її молекул та атомів. Вплив магнітної енергії на людину: підтримує процеси саморегуляції організму; забезпечує природній контроль і прискорення процесів виздоровленя; знімає головну, суглобну, м’язову біль; покращує кровообіг, стабілізує тиск крові; підтримує імунну систему; захищає ендокринну систему; полегшує протікання стресів, запобігає депресії; покращує еластичність судин, гнучкість і рухливість суглобів; допомагає збалансувати всі системи життєдіяльності організму.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

МАГНІТНЕ ПОЛЕ І РОСЛИНИ: Наша планета як відомо „купається” в гігантському магнітному полі. Магнітний панцер захищає її від бомбардування космічних частинок. Але це поле впливає на земні процеси, наприклад, на рослини. Магнітні сили підвищують урожай. Так, помідори, вирощені в штучному магнітному полі, дозрівають швидше і дають більше плодів.

Номер слайду 22

Навіть наші предки, передали нам традицію встановлювати в дома спальні місця «головою на північ». В цій традиції закладено розуміння необхідності для глибокого, здорового сну від′ємного поля магніту. Різка зміна магнітного поля, наприклад, при магнітних бурях завжди негативно впливає на самопочуття. Дія магнітних бур змушує страждати від 10 до 15 % населення. Імунітет людини, а значить, і його властивість протидіяти дії на організм, в кінцевому рахунку, протяжність життя залежить від магнітного поля Землі. Вивчено і вплив магнітних бур на людину, зокрема на серцево – судинну систему. В ході досліджень з`ясувалося, що за пару днів до магнітної бурі збільшувалася кількість хворих з серцево – судинними ускладненнями. Також виявлено збільшення кількості випадків з летальним результатом. Організм реагує не в день магнітної бурі, а через добу після неї. Давно встановлено, що магнітне поле оберігає людство від згубного впливу сонячних променів, надаючи як негативний, так і позитивний вплив на організм.

Номер слайду 23

Магнітне поле — складова електромагнітного поля, яка створюється змінним у часі електричним полем, рухомими електричними зарядами або спінами заряджених частинок. Магнітне поле спричиняє силову дію на рухомі електричні заряди. Нерухомі електричні заряди з магнітним полем не взаємодіють, але елементарні частинки з ненульовим спіном, які мають власний магнітний момент, є джерелом магнітного поля і магнітне поле спричиняє на них силову дію, навіть якщо вони перебувають у стані спокою. Висновок:

Номер слайду 24

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Інші матеріали
Додано
16 квітня 2021
Переглядів
6517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку