Проект з фізики у 9 класі "Мої захоплення і фізика"

Про матеріал
Після закінчення теми з фізики у 9 класі "Рух і взаємодія" з учнями провожу уроки захисту проектів "Мої захоплення і фізика". Учні співають, грають на музичних інструментах, показують власні фото, показують саморобні речі, катаються у дворі на BMX і все це пов*язують з фізикою
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала учениця КУ Сумська гімназія №15(9)-А класу. Обод Таїсія. Вчитель Казбан Т. Л. Проект “Мої захоплення і фізика”

Номер слайду 2

У цьому проекті я би хотіла Вам розповісти про моє захоплення (Шиття та вишивання) і як воно пов’язане з фізикою

Номер слайду 3

Швейні машинкиІнвентар для пошиття одягу…Голки, голки для машинок та булавки

Номер слайду 4

Головний елемент одягу. Тканина

Номер слайду 5

Саме із-за взаємодії інвентаря і тканини можна виділити багато фізичних явищ та фізичних величин…

Номер слайду 6

Точність – ступінь наближення істинного значення параметра процесу, предмету до його номінального значення. Точність ми можемо помітити, наприклад, коли робимо з’єднальний шов на машинці. Ми повинні з’єднати 2 деталі виробу одним рівним швом, саме точність ока нам допоможе виконати роботу ідеально.

Номер слайду 7

Траєкторія – лінія вздовж, якої рухається тіло. Буває видима і не видима, і при цьому може рухатися по прямій, кривій, чи по колу. Шлях – довжина траєкторії. Переміщення – напрямлений відрізок прямої, що з’єднує початкову точку руху з кінцевою. Траєкторію, шлях і переміщення можна помітити в моїй улюбленій справі, коли розрізаєш тканину на 2 частини. Чи коли робиш шов. Траєкторія руху лапки машинки* по тканині є шов (в даному випадку це видима лінія)Лапка машинки*

Номер слайду 8

Швидкість – векторна величина, тобто вона має абсолютну величину і напрямок. Натяг - це сила, що діє на мотузку, шнур, кабель або схожий об'єкт або групу об'єктів.1)Швидкість роботи швейної машинки залежить від натиску на педальку, чим сильніше наша нога натискає на педальку, тим швидше голка буде робити шви.2)Із-за натягу нитки ми можемо зробити зборку на тканині, таку яку вказано на зображені.

Номер слайду 9

Електризація — це явище нерівномірного перерозподілу позитивних і негативних електричних зарядів. Такого стану можна досягти шляхом дотикання тіла з іншим тілом, що має електричний заряд, через вплив електричного поля. Саме завдяки цьому явищу ми швидко можемо дізнатися, природні чи хімічні волокна має тканина. Якщо тканина виявилася синтетичною, вона буде електризуватися .

Номер слайду 10

Тиск — фізична величина, яка чисельно дорівнює силі, що діє на одиницю площі поверхні тіла та діє за напрямом зовнішньої нормалі до цієї поверхні. Збільшення чи зменшення тиску велике значення має і в рукоділлі. Наприклад, для зменшення тиску гострої голки на палець швачки використовують наперстки, один кінець булавки роблять плоским. Для збільшення тиску у швейних машинках використовують якнайтонші голки, а для кройки тканин добре нагострюють ножиці.

Номер слайду 11

Мої вироби А це деякі з них…

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кравченко Лариса Олексіївна
    Дуже сподобалась робота.Дякую
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0