Проект "Зелена садиба"

Про матеріал
Проект "Зелена садиба" як організація туристичної діяльності в Україні. Це спроба систематизувати корисну інформацію (якою володіємо самі, та щедро діляться інші інтернет-ресурси) у напрямку створення затишної домівки десь подалі від міста, ближче до села.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЕКТ ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ

Номер слайду 2

Поняття сучасного будинку невіддільне від уявлень про екологічну безпеку та стійке розвитку. Екологічне (також Зелене) будівництво реалізується з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Його метою є зниження рівня споживання ресурсів протягом усього життєвого циклу будівлі: від вибору ділянки з проектування, будівництва, експлуатації, ремонту та знесення та скорочення відходів, викидів та інших впливів на довкілля. Сучасні уявлення про екологію включають у це поняття та критерії комфорту внутрішнього перебування. Стійкий розвиток – поняття ширше, світоглядне, воно сформувалося пізніше і проповідує наступні принципи: безпека та сприятливі здорові умови життєдіяльності людини; обмеження негативного впливу на довкілля; облік інтересів майбутніх поколінь. Екологічне будівництво є одним з важливих елементів сталого розвитку.

Номер слайду 3

Природний ландшафт подібно до інших природних ресурсів у сучасному суспільстві визнається цінністю та вимагає дбайливого відношення. Переважними сьогодні є рішення, м'яко вписані в ландшафт, не протиставляючий об'єкт контексту, з урахуванням масштабного ладу, щільності та структури існуючої забудови. Створення гармонійного та комфортного середовища з урахуванням досягнень сучасної науки максимально знижують протиріччя між технічним та природним, сприяє, зниження рівня психологічної та соціальної напруженості, гармонізації спільноти.

Номер слайду 4

Умовні позначення на плані зонування: Зона в'їзду. Зона зберігання сміттєвих баків. Парадна зона: клумба, партерний газон, декоративні дерева та чагарники. Зелена зона відпочинку в тіні та на сонці, місце для переносного мангалу. Альтанка. Зелена зона з декоративними деревами та чагарниками. Зелена огорожа, що прикриває від сонця та сторонніх поглядів. Сад. Декоративна або плескальна водойма. Декоративно – плодовий сад із господарськими спорудами. Город. Місце для компостування рослинних решток. Господарський блок. Декоративна огорожа з дерев – захист від вітрів, дорожнього пилу та сторонніх очей. Стрижена огорожа з чагарника - захист від вітрів, дорожнього пилу та сторонніх очей. Схема функціонального зонування ділянки

Номер слайду 5

Генеральний план

Номер слайду 6

Основними завданнями зеленої садиби є: створення організаційних і матеріальних благ для комфортного життя і відпочинку туристів; надання додаткових послуг з організації дозвілля, розваг, екскурсій, тематичних і пізнавальних розваг; розвиток; накопичення досвіду, спілкування та обміну інформацією, розширення сфер впливу, розвитку та вдосконалення бізнес-систем.

Номер слайду 7

Зелений будинок «Колорит» — це барвистий будинок з господарським блоком, розташований у мальовничій місцевості чи передмісті, частина якого відведена для проживання, харчування, дозвілля та розваг невеликої групи відвідувачів. Родзинка «Зеленої садиби» – це унікальний комплекс, який поєднує в собі такі чинники, як географічне розташування, архітектурні рішення, набір послуг прийому гостей, предмети побуту та інтер’єру, створюючи неповторний колорит невеликого розміщення, харчування, відпочинку та розваг. Родзинкою є концепція, яка визначає його унікальність, оригінальність та винахідливість як гостинного бізнесу, що допомагає створити власний унікальний туристичний продукт і виділитися серед інших подібних закладів.

Номер слайду 8

Садиба розташована поблизу селища, яке знаходяться за 10 км від центральних трас, можуть похизуватися красою природи у спекотний період року, більш мальовничими краєвидами, пейзажами, близькістю до етнічної культури, традицій тощо. На такій же відстані розташовані – медичний заклад, аптека, магазини розташовані на дальності – 4-5 км. Свій неповторний стиль створюють архітектурне вирішення, традиції будівництва, екстер’єр садиби, зелені насадження, стиль внутрішнього оформлення помешкання, домашні тварини-улюбленці. Цільова аудиторія – особи із середнім та високим рівнем забезпечення, сім'ї з дітьми, вікова категорія – необмежена. Власний будинок із площею 100 кв.м., який був удосконалений власними силами та бюджетом до 1 млн грн. Відносно невеликий розмір зеленої садиби створює можливість для динамічного та гнучкого розвитку, видозміни, покращення, урізноманітнення умов, послуг та сервісу. Щодо організації безпеки відвідувачів – працює спеціально підібраний і навчений персонал, контролюється санітарно-гігієнічний стан будинку, організовуються зустрічі з відповідними органами для забезпечення повної безпеки. В садибі є власна кухня із професійними кухарами, які готують національні страви. Проте у відвідувачів є можливість самостійно готувати їжу. Продукти щодня закуповуються, свіжі. В кімнатах оснащенні холодильники.

Номер слайду 9

Побутові умови - сільський дім, у власному розпорядженні ванна (душ), туалет у будинку, а також можливість користуватися кухнею. Всі кімнати обігріваються, що дозволяє відпочивати у будь-який час, незалежно від пори року. Додаткові пропозиції – домашнє харчування, розваги для дітей, риболовля, семінари, екскурсії, вечірки й традиційні свята. В селі розташований ринок з національною продукцією, продукцією власного виробництва. Місцеві жителі допомагають в організації майстер-класів, екскурсій. В Україні запроваджена система екологічного маркування знаком “Зелена садиба”. Екологічне маркування можна вважати інструментом збалансованого розвитку села. Наявність у садиби відповідного знаку свідчить про екологічно сприятливий спосіб ведення господарства та дотримання основних принципів збалансованого розвитку.

Номер слайду 10

Довкілля присадибної ділянки є екологічно чистим і привабливим. Власники стежать за підтримкою та покращенням екосистеми. Стан навколишнього середовища для сприяння збереженню ландшафтів і біорізноманіття. Садиба не є джерелом забруднення; обмеженно використання екологічно-агресивних речовин; оформлення території має ознаки підтримки сталого розвитку регіону та його екологічного стану Перевага надається екологічно чистим продуктам місцевого виробництва, приготованим за традиційними технологіями. Переважна більшість палива та джерел електроенергії належить до невідновлюваних ресурсів, використання їх зводено до мінімуму. Використання побутової хімії зведено до мінімуму, оскільки несе негативний вплив на середовище, є синтетичними та агресивними для довкілля.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 грудня 2022
Переглядів
324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку