Проєктна презентація на тему "Народні інструменти" (учнівська презентація)

Про матеріал
Проект розраховано для учнів 5– х класів, з метою ознайомлення школярів з особливостями звучання народних інструментів, збереження української культурної спадщини нашого народу. Стане помічником у чіткому розподілі завдань для проєктної діяльності на тему: "Народні інструменти"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАРОДНІ ІНСТРУМЕНТИУчительська презентація на тему: НАРОДНІ ІНСТРУМЕНТИ

Номер слайду 2

Вхідне анкетування на початку проекта. ПИТАННЯ №1: Чи знаєте ви, який склад інструментів входить в склад народних ?ПИТАННЯ №2: Чи впевнені ви, що кожен музичний інструмент має свою музичну мову?ПИТАННЯ №3: Чи можна стверджувати, що звучання народних інструментів може предавати національний колорит народу?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Шановний 5 – ти класник, поміркуй:«Якщо ти хочеш зрозуміти, як живе народ,- послухай його музику»Дай відповіді на такі запитання: Яку роль відігравали музичні інструменти в житті найдавніших часів?Чи може звучання народної музики передати національний колорит народу?Які елементи музичної мови впливають на засоби виразності виконання музичного твору?

Номер слайду 5

Виконай творчі завдання. ПОРІВНЯТИ :звучання різних груп музичних інструментів на сайті: LEARNINGAPPS. ORG, свої враження висвитлити у бланці :«Чому мені це подобається…» виконаного в програмі PUBLISHER$;СТВОРИТИ: Музичний ансамбль і виконати під музичний супровід народну мелодію.

Номер слайду 6

Для успіху об`єднатися в групи. ГРУПА №1 УДАРНІ ІНСТРУМЕНТИЗАВДАННЯ: Добрати інформацію про склад інструментів,які входять до ударної групи. Підготувати відбивання ритму на ударних інструментах під музичний супровід. ГРУПА №2 СТРУННІ ІНСТРУМЕНТИЗАВДАННЯ: Добрати інформацію про склад інструментів,які входять до струнної групи. Підготувати творчі завданні на сайті: LEARNINGAPPS. ORG, «Звучать народні інструменти»

Номер слайду 7

ГРУПА №3 ДУХОВІ ІНСТРУМЕНТИЗАВДАННЯ: Добрати інформацію про склад інструментів,які входять до духової групи. Виконати творче завдання: «Світ духових інструментів» у вигляді плейкасту. ЗАВДАННЯ: Для дітей, які відвідують музичну школу. Виконати народну мелодію. ГРУПА №4 ВИКОНАВЦІ

Номер слайду 8

БАЖАЮ ВАМ УСПІХУ!!!!ВИ ЗМОЖИТЕ…Пізнати і розкрити колорит звучання народних інструментів, зрозумієш, яке значення має музика в житті людини. Опанувати навики ІКТ технологій. Розкрити творчий потенціал. Навчитися прислуховуватися до інших, приймати колективні рішення.

pptx
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
129
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку