Проєктна презентація на тему: "Пісня живе серед нас" (Вчительська презентація)

Про матеріал
Проєкт розрахований для учнів 5-х класів. Вм зможете: пізнати і розкрити історію побутових пісень , ознайомитися з музичною культурою українськоїспадщини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІСНЯ ЖИВЕ СЕРЕД НАСУчительська презентація на тему: ПІСНЯ ЖИВЕ СЕРЕД НАС

Номер слайду 2

Вхідне анкетування на початку проекта. ПИТАННЯ №1: Чи може в українських народних піснях відображатися життя людей?ПИТАННЯ №2: Яку роль виконували побутові пісні в житті українського народу?ПИТАННЯ №3: Чи можна стверджувати, що в своїх піснях український народ відображав своє життя, свій побут?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Шановний 5 – ти класник, поміркуй: Українська пісня — це бездонна душа українського народу, це його слава. Дай відповіді на такі запитання: Яку роль відігравали в житті українського народу побутові пісні?Чи може українська народна пісня набути «нового» життя для сучасної людини?

Номер слайду 5

Виконай творчі завдання. ПОРІВНЯТИ:змістовні лінії побутових пісень, визначати основну тематику пісні;народне виконання української пісні з сучасним виконанням враховуючи основні елементи музичної мови ;СТВОРИТИ:каталог побутових пісень у вигляді плейкастів, буклетів;виконати побутову пісню акапелла в народному співі та порівняти її з сучасним виконанням сьогодення.

Номер слайду 6

Для успіху треба об`єднатися в групи. ГРУПА №1 ЕКСПЕДИТОРИЗАВДАННЯ: Добрати інформацію про побутові пісні їх змістовну і жанрову палітру. Визначити основні ознаки виконання народних побутових пісень. Провести порівняльну характеристику виконання народних пісень з сучасними народними піснями. ГРУПА №2 ЖИВОПИСЦІЗАВДАННЯ: Добрати живописний матеріал, провести порівняльний аналіз між композиційною лінією живописного твору та образним змістом музичного твору. Визначити основні елементи музичної мови,які передають образний зміст живописного твору.

Номер слайду 7

ГРУПА №3 ВИКОНАВЦІЗАВДАННЯ: Добрати українські побутові пісні для виконання, порівняти їх з «новим» виконання українських пісень в сучасному стилі.

Номер слайду 8

ВИ ЗМОЖИТЕ…БАЖАЮ УСПІХУ!!!Пізнати і розкрити історію побутових пісень , ознайомитися з музичною культурою українськоїспадщини. Опанувати навики ІКТ технологій. Розкрити творчий потенціал. Навчитися прислуховуватися до інших, приймати колективні рішення.

pptx
Додано
21 жовтня 2022
Переглядів
225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку