Проектування та створення комп’ютерної публікації для подання результатів дослідження.

Про матеріал

Презентація , яку можна використати при вивченні в 9 класі програми MS PUBLISHER. Практична робота №9. Презентація дає можливість закріпити навички учнів по створенню комп'ютерних публікацій, розвивати пам'ять, мислення, увагу, інтерес до вивчення інформатики, виховувати охайність уважність, інформаційну культуру.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проектування та створення комп’ютерної публікації для подання результатів дослідження. Урок-гра практична робота

Номер слайду 2

Пригадай!Який алгоритм створення комп’ютерної публікації?У чому полягають особливості роботи з графічними об’єктами під час створення комп’ютерних публікацій?У чому полягають особливості роботи з текстовими об’єктами під час створення комп’ютерних публікацій?

Номер слайду 3

Правила виконання роботи в класіДотримуйтесь правил вмикання і вимикання комп’ютера . Дотримуйтеся правила поводження з носіями даних. Зайшовши до кабінету, роботу починайте тільки за вказівкою вчителя. Поводьтеся з технікою бережно і акуратно. Розміщуйтеся так, щоб лінія погляду припадала на центр екрана дисплея. Поводьтеся в кабінеті тихо – шум заважає роботі. Залишайте речі у відведених для цього місцях.

Номер слайду 4

В екстримальних ситуаціях(загорання техніки, проводки, прослуховування розрядів,поява запаху горілого, ураження людини електрострумом)Не панікуючи припинити роботу, повідомити про це вчителя. Вимкнути електроживлення. Чітко дотримуватися інструкцій учителя.

Номер слайду 5

Інтерфейс програми MS Publisher. Головне вікно програми

Номер слайду 6

Основні документи. Бюлетень- - коротке офіційне повідомлення, збірка офіційних актів та періодичне видання, яке містить повідомлення з певного кола питань. Буклет – публікація, виготовлена на одному аркуші та складена згинанням у кілька сторінок так, що її можна переглядати, не розрізаючи сторінок, а розкриваючи

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Основні документи. Брошура – неперіодичне текстове книжкове видання обсягом понад 4, але не більше 48 сторінок, з’єднаних між собою. Найчастіше брошури використовуються в рекламних чи в освітніх цілях. Реферат - письмова доповідь або виступ з певної теми, в яких узагальнюються відомості з одного чи кількох джерел.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Документами публікації єШаблон – у переносному значенні -зразок, приклад, якому наслідують. Макет – зразок книжки, журналу, який виготовляється для точного розміщення текстового й ілюстративного матеріалу. Перед виготовленням друкованої продукції створюється план розміщення інформації за сторінками і смугами.

Номер слайду 12

Підготовка публікаціїНабір, редагування і коригування тексту. Підготовка зображень. Розробка дизайну. Верстка видання

Номер слайду 13

дизайн. Задум, план, ціль, намір, творчий задум, проект і креслення, розрахунок, конструкція, ескіз, малюнок, узор, композиція, мистецтво композиції, витвір мистецтва.

Номер слайду 14

Типи макетів комп’ютерних публікацій. Публікації для друку. Цей розділ містить макети публікацій, призначених для подальшого роздрукування. Веб-вузли та електронна пошта. Цей тип макетів призначений допомогти вам створити просту веб-сторінку або публікацію, призначену для відправки у формі електронного листа. Набори макетів. Цей розділ містить всі макети необхідної офісної документації, витримані в єдиному стилі. Порожні публікації. Якщо вас не задовольняють шаблони, створені професійними дизайнерами компанії Microsoft, і ви бажаєте відчути себе справжнім митцем, спробуйте створити публікацію на основі одного з порожніх бланків.

Номер слайду 15

Створення публікацій, робота з шаблонами. Під час вибору типу створюваної публікації в Publisher відображуються ескізи доступних заготовок (шаблонів). Для розробки публікації на основі однієї із заготовок досить клацнути її ескіз. Після того як відкриється шаблон публікації, вам необхідно замінити текст і малюнки. Також можна змінювати колірну і шрифтову схеми, видаляти або додавати елементи макету і здійснювати будь-які інші необхідні зміни.

Номер слайду 16

Елементи шаблону. Текстові поля(написи) – будь-який текст, розміщений у текстовій рамці, відображеній на екрані за допомогою пунктирних ліній. Елементи оформлення документа – векторні об’єкти, використовувані для оформлення комп’ютерної публікації: різноманітні візерунки, узори тощо. Малюнки(зображення, фотографії) – це підготовлені або відредаговані за допомогою графічного редактора растрові зображення, якість яких суттєво змінюється внаслідок масштабування.

Номер слайду 17

Усі елементи публікації, включаючи блоки тексту, не залежать один від одного. Будь-який елемент можна розміщувати в необхідному місці, керувати розміром, формою і зовнішнім виглядом кожного елемента.

Номер слайду 18

Практична робота

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

pptx
Додано
12 лютого 2018
Переглядів
3079
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку