Професії«Людина-художній образ».

Про матеріал
В презентації представлені типи професій, які пов"язані із творчістю та інша інформація, яку можна використати під час виховних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професії«Людина-художній образ».

Номер слайду 2

План1. Що таке художній образ?2. Професії, пов'язані з образотворчої діяльністю.1) Облицювальник-плиточник,2) Різьб’яр по дереву.3. Професії , пов'язані з музичною діяльністю.1)Концертмейстер,2) Артист – вокаліст.4. Професії, пов'язані з літературно-художньою діяльністю .1)Письменник.

Номер слайду 3

Що таке художній образ?Худо́жній о́браз — особлива форма естетичного освоєння світу, за якої зберігається його предметно-чуттєвий характер, його цілісність, життєвість, конкретність. Професії, пов'язані з образотворчої діяльністю. Професії , пов'язані з музичною діяльністю. Професії, пов'язані з літературно-художньою діяльністю . Професії, пов'язані з акторсько-сценічною діяльністю .

Номер слайду 4

Професії, пов'язані з образотворчою діяльністю. Це такі професії як: 1) Облицювальник-плиточник, 2) Фотограф, 3) Розмальовщик іграшок, 4) Чеканщик , 5) Різьб’яр по дереву, 6) Візажист, 7) Реставратор, 8) Художник- постановщик .

Номер слайду 5

Облицювальник-плиточник. Облицювальник-плиточник – одна з найцікавіших будівельних професій, специфіка якої полягає в тому, що облицювальник має справу в основному з внутрішніми поверхнями будинків. Історія цього мистецтва зародилась у найдавніші часи й нерозривно пов’язана з розвитком людського суспільства. Зразки праці плиточників давніх часів дійшли й до наших днів. Найбільша піраміда Єгипту – піраміда Хеопса, що була збудована близько 2600 років до нашої ери. Для успішної професійної діяльності лицювальник-плиточник повинен знати:– види та основні властивості матеріалів, які застосовуються;– склад розчинів, мастик, способи та технології їх приготування та застосування;– способи розбивки, провішування, промаячування горизонтальної,– вертикальної і криволінійної поверхонь;– норми і правила проведення та приймання оздоблювальних робіт.

Номер слайду 6

Різьб’яр по дереву. Соціально-економічне значення професії різьбяр по дереву та бересті важко переоцінити. Твори майстрів народного декоративного мистецтва привертають до себе величезну увагу. Вони широко експонуються в Україні і за кордоном, прикрашають різноманітні архітектурні ансамблі тощо. Народне мистецтво входить в нашу повсякденність не тільки через виставки, музеї, салони, а й через свою органічну сутність, розуміння світогляду, через ставлення до нового у предметних образах, орнаментах, розписах і пластиці, художніх ансамблях. Адже декоративно-ужиткове мистецтво - це один із видів художньої діяльності, твори якого поєднують естетичні та практичні якості. Різьбяр по дереву повинен знати: • основи креслення; • основи малюнка; • основні теорії різання деревини; • основні фізико-механічні властивості деревини; • основи електротехніки; • породи і види деревини; • народні традиції у виготовленні виробів з дерева;

Номер слайду 7

Професії , пов'язані з музичною діяльністю. Це такі професії як:1)Настроювач піаніно, 2)Концертмейстер, 3)Артист - вокаліст, 4)Артист оркестру ,5)Настроювач музичних іграшок .

Номер слайду 8

Концертмейстер. В оркестрі концертмейстерами називають музикантів, що очолюють ту чи іншу групу інструментів в симфонічному оркестрі чи іншому оркестрі аналогічного складу. В обов'язки концертмейстера входить перевірка правильності налаштування усіх інструментів оркестру. Концертмейстер в тій чи іншій мірі, відповідно до правил і звичаїв даного колективу, керує роботою музикантів своєї групи на репетиціях, а в ході концертів виконує сольну партію, якщо така є у творі. Особливе значення має концертмейстер групи перших скрипок, якого називають також концертмейстером оркестру. Концертмейстер першим виходить на сцену, ведучи за собою весь колектив. Повертаючись до оркестру і починаючи «налаштування», він готує не тільки оркестр, а й публіку до початку концерту.

Номер слайду 9

Артист – вокаліст. Артист-вокаліст-музична професія, пов'язана зі співом, тобто виконанням різних вокальних партій; учасник будь-якого вокально-інструментального ансамблю, в якому даний учасник виконує вокальні партії. Знає та застосовує у діяльності: - історію та теорію української та світової музики; - історію України; - народознавство; - теорію та практику композиції; - будову, технічні і виражальні особливості музичних інструментів (бандури, ліри, кобзи); - ораторське мистецтво; - техніку кобзарського співу і мовлення;

Номер слайду 10

Професії, пов'язані з літературно-художньою діяльністю . Це такі професії як:1)Редактор, 2)Співробітник газети, 3)Кореспондент, 4)Письменник.

Номер слайду 11

Письменник. Письменник - у широкому розумінні — кожна людина, яка пише твори (не обов'язково художні, наукові, вірші також), висловлює власні думки, досвід і бачення світу у письмовій формі. У вузькому розумінні це автор художніх творів; особа, для якої літературна діяльність є професією. Сучасні письменники можуть займатися:самостійною творчою діяльністю;виконувати видавничі замовлення;працювати в команді фахівців над літературним проектом.

Номер слайду 12

Висновок. Головна особливість кожної професії полягає в тому, що значна частка трудових зусиль працівника залишається невидимою для стороннього спостерігача. Наприклад, виступ артиста триває всього кілька хвилин, але за цим стоїть щоденна, багатогодинна праця. Необхідно мати такі якості, як творчість, широку просторову уяву, художній смак.

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу!!!

pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
1961
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку