Профілактика "шкільних" хвороб 5 клас НУШ

Про матеріал
Профілактика «шкільних» хвороб.Постава і здоров’я. Вправи для профілактики порушень постави, збереження гостроти зору. Вчитель ЗБД Власюк К. П.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика «шкільних» хвороб. Постава і здоров’я. Вправи для профілактики порушень постави, збереження гостроти зору. Вчитель ЗБД Власюк К. П.

Номер слайду 2

Як зберегти зір

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Постава і здоров’я. Хребет людини має 33 хребці. Кожен із них «лежить» на міжхребцевому диску, який нагадує мішечок із желе. Завдяки цьому людина може згинатися і розгинатися. Та якщо хребет часто й не природно викривляється, може виникнути сколіоз.

Номер слайду 7

Розгляньте малюнки та спробуйте виконати зображені на них вправи. Вони допоможуть уникнути порушення постави і викривлення хребта.

Номер слайду 8

Як обрати наплічник. Без наплічника не обходиться жоден школяр/школярка. У продажу є великий вибір наплічників і сумок: з широкими шлейками і з вузькими; з одним і багатьма відділеннями; шкіряних і синтетичних.

Номер слайду 9

Сумку чи наплічник?Сумки не дуже зручні й іноді можуть навіть шкоди здоров’ю. У школярів, котрі носять важкий наплічник або сумку в одній руці чи на одному плечі, згодом формується неправильна постава, викривляється хребет. Тому слід обирати наплічник, який можна вдягати на обидва плеча. Тоді маса рівномірно розподіляється на найсильніші м’язи тіла.

Номер слайду 10

З вузькими шлейками чи з широкими шлейками??Найкраще з широкими м’якими шлейками. Вузькі врізаються у плечі, перетискають судини, спричиняють біль і заніміння рук.

Номер слайду 11

З одним чи багатьма відділеннями?З багатьма. Тоді у ньому буде більше порядку. Для всього знайдеться місце, і маса розподілиться рівномірніше. Шкіряний чи синтетичний? Краще синтетичний. Він дешевший і значно легший.

Номер слайду 12

Домашнє завдання:

Номер слайду 13

Джерелаhttps://www.youtube.com/watch?v=q. WPw0h4 KPLQhttps://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8%20%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%82https://pidruchnyk.com.ua/1707-zdorovia-bezpeka-ta-dobrobut- voroncova-5-klas.html

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
73
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку