Профілактика захворювань дихальної системи. Дихальна гімнастика

Про матеріал
Сучасний екологічний стан нашої країни й світу в цілому не може не тривожити люд¬ство. Безперечно, цей факт дуже пливає на здоров'я кожної людини, а тим паче — на дітей. Нині вже в дошкільників виявляють різні пато¬логічні стани та функціональні відхилення, се¬ред яких перше місце посідають захворювання верхніх дихальних шляхів. Усім відомо, що найліпше лікування хво¬роби — це її профілактика. І тут у пригоді ста¬не дихальна гімнастика.
Перегляд файлу

ДНЗ «Ромашка»

 

 

 

 Профілактика захворювань дихальної системи. Дихальна гімнастика

Результат пошуку зображень за запитом картинки дитина дихає

 

 

 

 

 

Комишувате,2019-2020рр.

Результат пошуку зображень за запитом картинки дитина дихає

 

 

Сучасний екологічний стан нашої країни й світу в цілому не може не тривожити люд­ство. Безперечно, цей факт дуже пливає на здоров'я кожної людини, а тим паче — на дітей. Нині вже в дошкільників виявляють різні пато­логічні стани та функціональні відхилення, се­ред яких перше місце посідають захворювання верхніх дихальних шляхів.

Усім відомо, що найліпше лікування хво­роби — це її профілактика. І тут у пригоді ста­не дихальна гімнастика, вправи якої допомо­жуть навчити дитину правильно дихати. При глибокому диханні відбувається вентиляція ле­гень, очищення їх від бактерій та мікробів, які спричинюють виникнення та швидкий розви­ток хвороби.

Дихальна гімнастика — це розроблені вихователем вправи для розвитку дихальної мускулатури (мовленнєвого дихання). Вони відіграють важливу роль в оздоровленні організму, тому дошкільників обов’язково потрібно навчати дихати правильно.

Розкажіть дошкільникам про дихання та його значення для людини.

Виконувати дихальну гімнастику зовсім нескладно. До того ж у формі гри вона матиме подвійний ефект. Дихальна гімнастика дуже корисна для організму дитини: вона поліпшує обмін кисню по всьому тілу, стимулює роботу шлунка й кишківника, серцевого м'яза. Крім того, якщо ваша дитина відрізняється гіперак- тивністю, то завдяки дихальній гімнастиці вона навчиться розслаблятися, заспокоюватися. Важливо лише правильно підійти до процесу виконання вправ — і результати вас вразять.

Для дітей дошкільного віку дихальну гім­настику проводять в образно-ігровій формі. Навантаження поступово збільшують, усклад­нюючи вправи та збільшуючи число їх повто­рень. Із молодшими дошкільниками, з огляду на незавершеність формування їхньої дихаль­ної системи, дихальні вправи виконують у по­вільному й середньому темпі, повторюючи їх

Для дітей старшого дошкільного віку ди­хальна гімнастика стає грою, яку можна орга­нізувати скрізь. Наприклад, можна «побулькати» в склянку з водою через трубочку. Фахівці стверджують, що це чудова вправа для дихан­ня.

Ось декілька вправ для дихання

1. «Вітерець та осінні листочки»

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. «Веселі м’ячики»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 3. «Лабіринт»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. «З використанням трубочок для коктейлю»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. « Чарівний стаканчик»

doc
Додано
25 березня 2020
Переглядів
1500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку