Профілактика захворювань ,що передаються статевим шляхом

Про матеріал
Матеріал містить дані для проведення уроку у 11 класі.Описано захворювання ,профілактику цих захворювань .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика захворювань,що передаються статевим шляхом

Номер слайду 2

Статева культура – це культура гармонійних відносин ,включно із сексуальними, між чоловіком і жінкою. Сукупність зовнішніх ознак і внутрішніх рис людини, що роблять її привабливою для особин протилежної статі, має назву сексуальність.

Номер слайду 3

У деяких випадках при статевому контакті між партнерами відбувається обмін інфекціями. Найпопулярнішими серед них є: генітальний герпес, вірус папіломи людини, хламідіоз, сифіліс, уретрити, вагініти. Практично всі захворювання статевих органів передаються і при вагінальному, і при оральному, і при анальному статевому акті.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сифіліс вельми заразний, викликається спірохетами. Зменшення кількості статевих партнерів, застосування бар'єрних методів контрацепції знижує ризик зараження. Через півтора тижні після зараження і з'являється твердий шанкр (виразка) на статевих органах, анальному отворі, іногдана пальцях, через які інфекція переноситься і в ротову порожнину, де теж виникають виразки. Лімфатичні вузли при цій хворобі збільшуються. Прогресуючи, інфекція переходить в другу і третю стадії, при якій висип поширюється по всьому тілу, (включаючи рот, долоні і підошви), вознікаютболі в голові, кісткової тканини, лихоманка, випадання волосся, починається запалення оболонок головного мозку. Ускладнення проявляються у вигляді паралічу, серцевих відхилень, психічних розладів. Завдані організму збиток може довести до летального результату.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Гонорея також є бактеріальним захворюванням. Основними факторами є наявність декількох статевих партнерів, і незахищений статевий акт. Гонорея лікується порівняно легко, але відсутність своєчасного лікування призводить до небезпечних ускладнень. Імунітету до гонококи у людини не виробляється. Для чоловіків хвороба характерна гнійними виділеннями , хворобливими відчуттями при сечовипусканні, свербінням в анальному отворі. У жінок проявляється болючість і кровотечі при статевому контакті, сечовипусканні, жовті та червоні виділення з піхви, лихоманка. Гонорея може передаватися новонародженим дітям-в цьому випадку через кілька днів після народження починаються жовті гнійні виділення з очей.

Номер слайду 11

Трихомоніаз або Трихомоноз- це бактеріальна інфекція, що викликається одноклітинним паразитом, переданим при статевому акті, при цьому поражає піхву у жінок та сечовидільний канал чоловіків. Симптоми помітні вже через три тижні після зараження. У жінок це густі зеленуваті вагінальні виділення, з неприємним запахом, почервоніння, свербіж, біль при статевому акті в нижній частині живота. У чоловіків починаються гнійні виділення з пеніса, і біль при сечовипусканні.

Номер слайду 12

Хламідіоз може являти собою бактеріальну інфекцію. У результаті інфікування у жінок запалюється шийка матки, що веде до позаматкової вагітності і безпліддя. У чоловіків хламіди викликають запалення сечовипускального каналу і органу, відповідального за накопичення сперми.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

СНІД-це захворювання що викликається, яке викликається вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).Даний вірус вражає клітини імунної системи, які покликані боротися з інфекцією. У цьому і полягає тяжкість захворювання, при якому людина помирає, оскільки організм не може боротися з інфекціями .Після зараження може пройти досить тривалий період.

Номер слайду 15

Симптоми захворювання при цьому дуже схожі на ГРЗ: температура, збільшення лімфовузлів, пронос, загальний стан втоми. Після цього починається прояв ряду важких захворювань, які свідчать про значне зниження імунітету: саркома Капоші, пневмоцистна пневмонія і т.д. Зараження може відбутися від хворого або носія ВІЛ через рідини, у яких міститься дуже багато вірусів: сперма, кров, грудне молоко, виділення з піхви. Ліки від СНІДу поки не знайдено. 

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Веселова Тетяна Борисівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 листопада 2019
Переглядів
3891
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку