Програма педагогічної підтримки творчо – обдарованої молоді. Презентація

Про матеріал
Презентація. Програма педагогічної підтримки творчо – обдарованої молоді. Концепція ОБДАРОВАНОСТі (за Дж. Рензуллі)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: “Організація роботи з обдарованими дітьми” Вчитель початкових класів Опанасюк Надія Іванівна Роздольська ЗОШ І-ІІ ступенів

Номер слайду 2

Од звичайного погляду скрите відкривається лиш дивакам. Прочитай золоті манускрипти, подивися у вічі вікам. Л. Костенко

Номер слайду 3

Програма педагогічної підтримки творчо – обдарованої молоді Мета: створення загальнонаціональної системи виявлення, відбору та педагогічної підтримки творчо–обдарованої молоді Шляхи реалізації: Об'єднання зусиль учителів, психологів, батьків, громадськості у сфері розвитку обдарованих дітей Створення банків даних про обдарованих дітей Підвищення рівня професійної компетентності педагогічних працівників у визначенні методів, форм, засобів, технологій навчання і виховання обдарованих дітей

Номер слайду 4

Концепція ОБДАРОВАНОСТі (за Дж. Рензуллі) Мотивація Інтелект Креативність

Номер слайду 5

Риси творчо обдарованої особистості: готовність до ризику; імпульсивність, незалежність суджень; нерівномірність успіхів у навчальних предметах; почуття гумору та схильність до жарту; самобутність; небажання сприймати на віру; критичний погляд на такі речі, що немовби повинні стати «священними»; сміливість уяви та думки. (О.М.Лук)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Діагностика обдарованості може виконувати завдання виявлення обдарованості; спостереження її розвитку (конструктивного чи реконструктивного); визначення факторів, які сприяють реалізації потенціалу; виявлення чинників, що перешкоджають розвитку здібностей; допоміжна діагностика, яка працюватиме над вивченням особистих якостей батьків, вчителів.

Номер слайду 8

Пошук обдарованих дітей Урок Результати письмових робіт Учнівські конкурси Виховна робота Бібліотека Анкетування, тестування

Номер слайду 9

Банк даних обдарованих дітей 2 класу За результатами діагностичних обстежень, спостережень учителів, батьків, за результатами виступів , конкурсах, змаганнях було оновлено Банк даних обдарованих учнів за здібностями учнів (академічні, творчі, спортивні).

Номер слайду 10

1. Збирання інформації: анкетування учнів; робота з батьками; тестова діагностика рівня начальних досягнень (психологічні тести Олени Туник за методиками Гілфорда та Торенса); оцінка та самооцінка навчальної діяльності учня за його власними спостереженнями.

Номер слайду 11

2. Завдання на рівні особистості: формування особистісно зорієнтованої мотивації до навчальної діяльності (“Я це зможу ”, “Я це можу краще за інших ”); забезпечення диференційованого підходу до навчання (навчання за окремим індивідуальним планом); визначення індивідуальних можливостей учня і планування самостійної навчальної діяльності (програма самоосвіти).

Номер слайду 12

3. Педагогічна підтримка учня: розробка індивідуальних оптимальних методик та впровадження їх у навчально-виховний процес; систематичне відслідкування навчальної діяльності (моніторинг якості освіти); складання психолого-педагогічної індивідуальної картки (характеристика із зазначенням нахилів та здібностей); моніторинг результативності участі у представницьких заходах різних рівнів; складання плану індивідуальної роботи щодо розвитку інтелектуальних здібностей, нахилів учня (учень – учитель); розробка заходів щодо заохочення та стимулювання учнів.

Номер слайду 13

Робота з батьками

Номер слайду 14

Банк даних обдарованих учнів 2 класу Багаєва Лілія, Дерепа Олена.

Номер слайду 15

Багаєва Лілія Сергіївна 01.03.2004р. Вид обдарованості: Інтелектуальна Результати: Нагороджена грамотою за високі успіхи у навчанні 2010-2011н.р, 2011-2012н.р.

Номер слайду 16

Дерепа Олена Максимівна 05.05.2004р. Вид обдарованості: художньо-естетична Результати:1 місце “Міс чарі- вниця”, нагороджена грамотою за високі успіхи у навчанні 2010-2011н.р.

Номер слайду 17

Такі вони щодня Такі вони щодня:

Номер слайду 18

Такі вони щодня: дівчатка

Номер слайду 19

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, Виховна робота
Додано
5 листопада 2019
Переглядів
654
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку