Проста дієта може допомогти
В даний час, відповідно до результатів численних досліджень, було встановлено, що аутизм , а також синдром Аспергера не тільки є психічними розладами, але і виражаються у порушеннях обмінних процесів. Вчені вважають, що у дітей, які страждають аутизмом, два білка (глютен, казеїн), які потрапляють в шлунок з молочними і борошняними продуктами розкладаються неостаточно.
Правильна дієта при аутизмі повинна виключити зі свого меню молоко, пшеницю, жито, овес, ячмінь. Справа в тому, що злакові багаті глютеном або по простому клейковиною. У здорових людей ці білки без проблем засвоюються, а у людей з аутизмом білки проникають у кров, як ендорфіни. Це речовини за аналогією схожі з наркотиками. А результат від ендорфінів такий, що діти - аутисти погано поводяться і дивно реагують на найближче оточення. А багато хворі воліють борошняні та молочні продукти з - за залежності від ендорфінів. Тому при аутизмі має бути безглютенова і безказеиновая дієта. Більшість батьків дітей - аутистів, які дотримується цієї правильної дієти - через деякий час отримують досить хороші результати. При безглютенової дієті категорично забороняється :
- злакові (ячмінь, перловка, пшениця, жито, ячна крупа, овес) і мюслі
- вироби з борошна (хліб, солодка випічка, піца, пироги з оліям і сиром)
- продукти без етикеток про склад
- продукцію, в якій присутній солод (ячмінь), а також амідон
При безказеиновой дієті забороняється :
- молоко, маргарин тваринного походження, сир, йогурти, сир, молочні солодощі, морозиво, олія
- тістечка, а також пироги, булочки, шоколадні плитки і батончики, цукерки, чорний шоколад.
Продукти небажані до вживання :
- консерванти, фосфати, содові, колорантів, білий цукор, а також цукрозамінники
При переносимості включити в раціон :
- кукурудза, цитрусові, рис, яйця, какао, гриби, яблука, арахіс, шпинат, горох, квасоля, банани, боби, помідори
У щоденний раціон можна включати :
- гречка, рис, оливки, всі види горіхів, авокадо
- сироп агави, мед, неочищений цукор
- овочі: кабачки, морква, баклажани, цвітна капуста, цибуля, огірки, гриби, буряк, гарбуз, броколі, салат, картопля, цибуля, кріп, часник, петрушка, базилік
- м'ясо будь-яке, а от з яловичиною обережно - можлива алергія; ковбаси, сосиски виготовлені без молока
- риба (сардина, кілька, оселедець, скумбрія)
- фрукти свіжі або в компотах, сухофрукти (банани, груші, ананас, сливи, виноград, абрикос)
- домашня випічка, використовуючи борошно з рису, гороху або крохмаль
- олія (соняшникова, оливки, з виноградних кісточок, пальязикай або рослинний маргарин)
- яйця, родзинки
- мінералізована вода, соки (апельсин, абрикос, ананас, морква)