Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід з повітряними кульками та свічкою»

Про матеріал
Дослід з повітряними кульками та свічкою Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати. Дослід досить простий - для досліду потрібно дві повітряні кульки, свічка, сірники, вода – 70-100 мл, нитка. Необхідно бережно поводитись з вогнем, дотримуючись техніки безпеки – дослід виконувати тільки в присутності батьків Проведення досліду - запалюємо свічку і підносимо до неї надуту повітряну кульку – повітряна кулька лопається від полум’я свічки. В другу повітряну кульку наливаємо 70-100 мл води і тільки після цього надуваємо її. Підносимо надуту з водою повітряну кульку до свічки так, щоб полум’я свічки нагрівало кульку знизу. Результат такий, що кулька навіть закоптилася, але витримує полум’я свічки. Кулька з водою не лопається тому що вода нагрівається від полум’я свічки і не дає гумовій кульці розплавитись від вогню. Фото досліду не приводиться – зробіть дослід і впевнитися шо це саме так, як описано.
Перегляд файлу

1

 

    Прості досліди з фізики в домашніх умовах: «Дослід з повітряними кульками та свічкою» 

 

А. Ейнштейн сказав: «Істина — це те, що витримує перевірку дослідом».

  Досліди з фізики допоможуть ввійти до чудесного світу знань. Для учнів 5 -11 класів вони будуть нескладними. Зрозумівши основні фізичні принципи і закони, учні відчувають себе більш впевнено. 

   Щоб вивчення законів фізики в домашніх умовах було безпечним, необхідно дотримуватися запобіжних заходів:

 1. Абсолютно всі експерименти необхідно проводити за участю дорослих.  2. Необхідно бути особливо уважними, якщо використовуються гострі, колючо-ріжучі предмети, відкритий вогонь. При цих дослідах присутність дорослих обов'язкова. 3. Використання отруйних речовин заборонено. 

 

      Дослід з повітряними кульками та свічкою

Дослід не новий, але досить цікавий і варто його повторювати.  

    Дослід досить простий -  для досліду потрібно дві повітряні кульки, свічка, сірники, вода – 70-100 мл, нитка.  

     Необхідно бережно поводитись з вогнем, дотримуючись техніки безпеки – дослід виконувати тільки в присутності батьків

  Проведення досліду - запалюємо свічку і підносимо до неї надуту повітряну кульку – повітряна кулька лопається від полум’я свічки. В другу повітряну кульку наливаємо 70-100 мл води і тільки після цього надуваємо її. Підносимо надуту з водою повітряну кульку до свічки так, щоб полум’я свічки нагрівало кульку знизу. Результат такий, що кулька навіть закоптилася, але витримує полум’я свічки. Кулька з водою не лопається тому що вода нагрівається від полум’я свічки і не дає гумовій кульці розплавитись від вогню.

   Фото досліду не приводиться – зробіть дослід і впевнитися шо це саме так, як описано. 

Література:

             1. Автор: Бабин Дмитро Святославович, Інтернет https://radioelectronics-ur5ydn.jimdofree.com/прості-досліди-з-фізики-вдомашніх-умовах/дослід-з-повітряними-кульками-та-свічкою/    

 

Автор: Бабин Дмитро Святославович

pdf
До підручника
Фізика 7 клас (Засєкіна Т.М., Засєкін Д.О.)
До уроку
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКА ЯК ПРИРОДНИЧА НАУКА
Додано
26 жовтня 2022
Переглядів
601
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку