Протокол №1 МО вчителів суспільно-гуманітарного циклу

Про матеріал
Протокол №1 МО вчителів суспільно-гуманітарного циклу на 2022-2023 рр. до папки методобєднання вчителів
Перегляд файлу

 

Протокол №1

Засідання методичного обєднання вчителів

Суспільно-гуманітарного циклу від 29.08.2022 р.

 

Присутні: 6 чоловік

Голова: Гринів М.В.

Секретар: Галевіч В.В.

 

                                                                Порядок денний:

1. Підсумок методичної роботи вчителів суспільно-гуманітарного циклу за    2021/2022 навчальний рік і завдання на поточний рік.

  1. Опрацювання нормативно-правових документів:
  • Методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році (лист МОН України);
  • Державний стандарт базової середньої освіти, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 898
  • Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів;
  • Ведення шкільної документації відповідно до «Інструкції з ведення класного журналу 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів»;
  1. Особливості організації освітнього процесу в 5-11 класах з предметів суспільно-гуманітарного циклу у 2022-2023н.р. в умовах дистанційної та змішаної освіти в умовах воєнного стану.
  2. Ознайомлення з навчальними програмами  та змінами до них.

Слухали: 1. Гринів   М.В., керівника МО, яка звітувала про підсумки роботи за минулий рік, зокрема про освітній процес в умовах дистанційного навчання. Також увага була приділена основним напрямкам роботи протягом 2022-2023 н.р. Обрали секретаря МО. Розподілили доручень між членами методичного об’єднання.

Ухвалили: Роботу МО здійснювати з урахуванням сучасних вимог та рекомендацій Міносвіти України. План роботи МО схвалити і прийняти до виконання. Впроваджувати комплекс навчально-виховних технологій, спрямованих на розвиток самоефективності учнів, формувати практичні навички рефлексії, самомотивації, самопідтримки, самоконтролю.

Слухали 2. Пристаєцька І.І., заступник директора з навчально-методичної роботи, ознайомила присутніх з інструктивно-методичними рекомендаціями щодо вивчення дисциплін суспільно-гуманітарного циклу 2022-2023н.р., критеріями оцінювання навчальних досягнень учнів; веденням шкільної документації відповідно до «Інструкції з ведення класного журналу 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів»

Виступили. Гугул І.І., вчитель історії, директор школи,  зупинився на питанні  виконання вимог нового Державного стандарту базової середньої освіти, який спрямований на зміни в організації освітнього процесу, які мають забезпечити можливості здобуття ученицями/учнями ключових компетентностей, формування наскрізних вмінь та сприяти вихованню ціннісних орієнтирів відповідно до Концепції «Нова українська школа» у 5 класі.

Ухвалили. Здійснювати навчально-виховний процес згідно новим Державним стандартом, дотримуючись інструктивно-методичних рекомендацій.

Слухали 3. Гринів М. В., керівника МО, яка зазначила, що в  організації відновлення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану необхідно враховувати рекомендаційні положення листа Міністерства освіти і науки України від 06.03.2022 № 1/3371- 22 «Про організацію освітнього процесу».

Виступили. Гугул І. І., директор школи зупинився на тому,  що пріоритетом є забезпечення максимально можливої безпеки кожної дитини, кожного працівника системи освіти. У разі необхідності, за результатами консультацій із цивільно-військовими адміністраціями, ухвалюється рішення щодо подальших дій стосовно освітнього процесу. Міністерство рекомендує, залежно від конкретної ситуації, або тимчасово призупинити освітній процес, або організувати його за дистанційною чи змішаною формою (за погодженням з військово-цивільною адміністрацією).

Виступили. Халімон Н.З, вчителька української мови, зазначила, що організація освітнього процесу після вимушеного переривання його звичного перебігу, викликаного спочатку тривалими карантинами, потім – військовою агресією російської федерації на території нашої держави;

Ухвалили. Дотримуватись листа Міністерства освіти і науки України від 06.03.2022 № 1/3371- 22 «Про організацію освітнього процесу» та посилети національно-патріотичного виховання, формування громадянської позиції, просвіти з питань особистої безпеки; психологічна допомога учасникам освітнього процесу.

Слухали 4.   Дзьоба О. В, вчителя української мови та літератури, яка ознайомила із навчальними програмами  та змінами до них по даному предметі.

 Ухвалили. Затвердити зміни до програм деяких предметів суспільно- гуманітарного циклу.

 

Керівник ШМО                                       М.В. Гринів

Секретар                                                   В.В. Галевіч 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бачурська Наталія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Силенок Інна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кравець Олена
    Дякую завтору а допомогу в роботі)
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
3 листопада 2022
Переглядів
8269
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку