Протоколи батьківських зборів

Про матеріал

Робочий зошит з українРобочий зошит з української літератури 6 класської літератури 6 класРобочий зошит з українсРобочий зошит з української літератури 6 класької літератури 6 клас

Перегляд файлу

Протокол №2

від 21 жовтня 2011 року батьківських зборів учнів 7 класу

Присутні: 6 чол.

Відсутні:   

 

Порядок денний

  1. Про формування прагнення ведення здорового способу життя.

 

Слухали: класного керівника 7 класу Манькова Івана Степановича, який сказав, що най більше багатство – здоров’я. Що ж таке здоров’я? Це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, - таке загальне визначення прийняла Всесвітня організація охорони здоров’я.

Прагнучи до самовдосконалення, не можна гребувати збереженням, підтриманням і зміцненням власного здоров’я. На що в першу чергу необхідно звернути увагу?

Основною є профілактика – запобігання хворобам. Якщо ж вони виникають, - вчасне та правильне лікування і, нарешті, - зміцнення здоров’я.

Ряд інфекційних захворювань, які в минулому були смертельними для людини або ж залишали наслідки на все життя, нині, завдяки щепленню подолані. Наша служба охорони здоров’я дбає, щоб усі вчасно пройшли необхідну профілактику. Ви можете посприяти їй в цьому, якщо будете дисциплінованими, стежити, щоб ні ви, ні ваші діти не пропустили жодного щеплення і прийняли його тоді, коли потрібно.

Однак існують інфекційні хвороби, проти яких і досі не винайдено надійної охорони. Найкращий спосіб боротьби проти них – дотримання правил особистої гігієни, тобто щоденні водні процедури: ванни або душ: миття рук щоразу після користування туалетом, перед їжею. При епідеміях грипу не варто відвідувати місця великого скупчення людей. Якщо ж ви самі захворіли на грип чи простуду, дотримуйтесь основних гігієнічних правил, аби не поширювати ці хвороби.

Появі багатьох з них сприяє неправильний режим дня, недостатнє піклування про здоров’я, куріння, вживання алкоголю, неправильне харчування тощо. До поширених недуг належать хвороби серця, кровообігу, органів травлення, ревматизм, рак і т.п.

При всіх хворобах необхідно дотримуватися порад лікаря, приймати приписані ліки і виконувати встановлений лікарем режим.

Недбалість при багатьох хворобах може мати трагічні наслідки. Отже, успішність вашого лікування залежить значною мірою від вас самих.

Правильний життєвий розпорядок

Він передбачає:

  • регулярний сон;
  • особисту гігієну;
  • дотримання основ раціонального харчування і контроль за нормальною вагою тіла; (наголосив на небезпеку дефіциту йодованої солі)
  •  піклування про фізичне здоров’я;
  • Додержання основ моральної гігієни;
  • Відсутність або відмова від звички палити;
  • Помірність у вживанні алкоголю або невживання його взагалі;
  • Профілактичні медогляди, що допомагають загрозі здоров’ю, а в разі виявлення захворювання – необхідність почати власне лікування.

Якщо ви хочете бути задоволеним від життя треба навчитись радіти, сміятися, виховувати в себе почуття гумору.

Ще однією важливою проблемою є: вживання наркотиків. Іван Степанович назвав деякі причини, серед яких є: доступність наркотику, незнання наслідків до яких призводить вживання наркотиків, нездорова цікавість до них …

В обговоренні взяли участь Мороз Г.С. Ільчишина Н.П.

Ухвалили:

  1. Дотримання правил особистої гігієни.
  2. Дотримання основ раціонального харчування.
  3. Всім батькам бути прикладом для дітей у веденні здорового способу життя.
  4. для проведення профілактичної роботи залучити районного лікаря – нарколога, працівників правоохоронних органів.

 

Голова зборів:      /Маньков І.С./

Секретар:     /Мазуренок С.М./

 

doc
Додано
12 грудня 2018
Переглядів
1935
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку