Презентація "Правила безпеки на уроках технологій"

Про матеріал
Матеріал створений для вивчення здобувачами освіти Правил безпеки на уроках технологій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кременчуцька гімназія № 24 Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області Правила безпеки на уроках технологій. Вчитель. Вікторія МАРАХОВКА

Номер слайду 2

Правила внутрішнього розпорядку в майстерні1. Приходити на заняття за кілька хвилин до дзвінка на урок.2. Заходити в майстерню організовано з дозволу вчителя.3. Перед початком заняття надягти робочий одяг. 4. Підготувати своє робоче місце до роботи: прибрати все зайве та зручно розмістити все необхідне для роботи.5. Починати роботу тільки з дозволу вчителя.6. Працювати на своєму робочому місці, не залишати його без дозволу вчителя.

Номер слайду 3

Правила внутрішнього розпорядку в майстерні7. Не відволікатися від роботи розмовами, не заважати працювати іншим.8. Обережно і дбайливо поводитися з інструментами й матеріалами, використовувати їх тільки за призначенням. Не вмикати електричні прилади й обладнання без дозволу вчителя.9. За вказівкою вчителя припинити роботу й уважно вислухати пояснення.10. Після закінчення роботи прибрати своє робоче місце.

Номер слайду 4

Загальні правила виробничої гігієни1. Перед виконанням робіт ознайомитися з правилами безпечної праці й особистої гігієни, додержуватися їх під час виконання робіт.2. Працювати в робочому одязі. Робочий одяг має бути охайним, чистим, зручним.3. Додержувати порядку та чистоти на робочому місці.4. Під час перерви виходити з майстерні й провітрювати приміщення.5. Не класти на робоче місце непотрібні інструменти та матеріали.

Номер слайду 5

Загальні правила виробничої гігієни6. Виконувати роботу тільки справними інструментами.7. Рівно сидіти за столом, трішки вперед нахилити голову.8. Сидіти слід на всій поверхні стільця, на відстані 10…15 см від краю стола. Відстань від очей до виробу, що виготовляється, повинна бути 30-35 см (неправильна робоча поза псує поставу, спричинює швидку втомлюваність і шкодить роботі органів травлення). 9. Під час роботи світло має падати зліва або спереду. 10. Після завершення роботи прибирати робоче місце.

Номер слайду 6

Правила безпечної праці під час виконання практичних робіт1. Перед початком роботи прибрати з робочого місця всі зайві речі, перевірити наявність необхідних матеріалів та обладнання.2. Роботу виконувати лише за допомогою справного інструменту та обладнання. У разі поломки слід припинити роботу та повідомити вчителя.

Номер слайду 7

Правила безпечної праці під час виконання практичних робіт3. Під час виконання практичної роботи дотримуватися технологічної дисципліни, правил користування обладнанням та інструментами.4. Після завершення роботи вимкнути електричні прилади, скласти інструменти й вироби у відповідні місця, прибрати робоче місце.

Номер слайду 8

1. Переглянути презентацію.2. Прочитати ст. 3-5 (посилання на електронний підручник та підручник в форматі PDF у гугл класі).3 Пройти тестування за посиланням у гугл класі. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

Номер слайду 9

УСПІХУ у виконанні роботи 

pptx
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
2145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку