Ранкова зустріч "День Соборності" у 2 класі

Про матеріал
Щоб познайомити учнів з одним з найважливіших державних свят, пропоную заняття для ранкової зустрічі, в якому постаралась в доступній для наймолодших учнів розказати про цю важливу подію. Містить казку, посилання на відео, практичну роботу.
Перегляд файлу

Ранкова зустріч: День СОБОРНОСТІ.

 

  1. ВІТАННЯ (діти у колі передають вітання один одному)
  2. ГРУПОВЕ ЗАНЯТТЯ                                                                                                              1. Створення настрою до уроку  (Пісня «Мова єднання»)

2. На дошці картки зі словами «ЄДНІСТЬ», «НЕЗАЛЕЖНІСТЬ», «САМОСТІЙНІСТЬ», «НЕПОДІЛЬНІСТЬ», «СОБОРНІСТЬ».                                                                                    – Чи знаєте ви, що означають записані на дошці слова?                                                         (діти обирають слова і пояснюють їх значення, залишається слово «соборність»).

      Ш. ЩОДЕННІ НОВИНИ                                                                                                                                Попрацюємо в календарі (пора року, день тижня, дата)                                                                              - За вікном зима, сьогодні  четвер, 22 січня і якщо подивимося в календар, то прочитаємо, що сьогодні (читаємо разом) ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ. А чи знаєте ви що це за день?                                                                                                                             

 - Сьогодні ми дізнаємося, що таке соборність і чому в Україні відзначають День Соборності.

IV. ОБМІН ІНФОРМАЦІЄЮ                                                                                                  1. Казка про Соборність                                                                                                             -     В різних куточках України жили дві дівчини, вони були дуже схожі, бо любили свою неньку-Україну, говорили однією мовою, і хоч звучала вона по різному, але була мелодійною і прекрасною, носили вишиванку, і хоч візерунки на них були різними, це було неймовірно гарно. І вінки плели, і пісні співали, і любили все довкола. Але одна з них жила на Сході і любила степи неосяжні, де стелилася срібна ковила, над якими співав свою пісню жайворонок. А могутній Дніпро повільно ніс свої води до Чорного моря.                                                                         

     А десь далеко на Заході, де високі Карпати підпирають небо, де над горами літає могутній орел, а швидкий Черемош спадає з гір жила інша дівчина.

     І вирішили вони одного дня об’єднатися. Пішли вони назустріч, простягли руки одна одній, та тут налетіла Темна Сила і стала поміж ними. Але на  допомогу прийшли інші люди, роботящі та сміливі українці, зібралися разом, взялися за руки і перемогли темні сили. З того часу Україна стала єдиною  соборною державою від Заходу до Сходу. І відтоді ми відзначаємо День Соборності України.

  • Про що ця казка?
  • Чому святкують День Соборності?
  • Як вирозумієте, що таке соборність?

 

V. ГРУПОВА РОБОТА

1. Перегляд відео. https://www.youtube.com/watch?v=gj8KnjXMPsk

 2. Створення «Ланцюжка єдності» (діти утворюють ланцюг єдності з назв всіх областей України)

VІ. ПІДСУМОК РОБОТИ.

  • Про яке свято дізналися?
  • Що розкажете сьогодні батькам?
  • Що вам сподобалось найбільше?

 

 

doc
Додано
15 березня 2023
Переглядів
127
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку