Ранкова зустріч на тему «Корисні звички»

Про матеріал
Ознайомити учнів з корисними і шкідливими звичками; пояснити важливість дотримання корисних звичок; розвивати зв’язне мовлення, логічне та креативне мислення; формувати спільноту; виховувати дружелюбність та командну роботу.
Перегляд файлу

Ранкова зустріч на тему «Корисні звички»

Мета:  ознайомити учнів з корисними і шкідливими звичками; пояснити важливість

дотримання корисних звичок;  розвивати зв’язне мовлення, логічне та креативне мислення; формувати спільноту; виховувати дружелюбність та командну роботу.

Матеріали: ілюстративний та роздатковий матеріал, відеоматеріали.

 

І. Вітання

Вправа «Настрій зубчика»

Мета: визначити емоційний настрій учнів, провести привітання у нетрадиційній формі; згуртувати дітей.

Обладнання: ілюстративний матеріал.

 

Хід проведення

Оберіть зубчик, який відповідає вашому настрою

post-33310-1201001126 50181768 бо-ьной-шарж-зуба-45743149 10528804

 

ІІ. Обмін інформацією

Сьогодні зубчики розкажуть нам про корисні звички.

Гра-заняття від зубчика

Пригадайте, чи доводилося вам виконувати якісь дії; чи виникало у вас бажання або потреба робити це знову й знову. Це і є звичка - особлива форма поведінки людини, яка виявляється у здатності робити ті чи інші дії, що закріпилися внаслідок багаторазового їх повторення.

Звички бувають корисні - ті, що зміцнюють здоров’я людини і свідчать про рівень її культури, та шкідливі, що сприяють погіршенню здоров’я людини.

Корисні звички з’являються на основі природних потреб, під час навчання та виховання у сім’ї, дитячому садочку, школі та інших дитячих колективах (спортив­них, хореографічних, музичних). Це, наприк­лад, звички дотримуватися правил гігієни - мити руки перед їжею і після неї, після відвідування туалету та по­вернувшись із прогулянки, двічі на день чистити зуби, регулярно митися під душем.

Дуже допомагають у житті звички спати з відчиненою кватиркою, робити вранішню гімнастику, дотримувати­ся режиму дня. Вони сприяють фізичному та психічному розвиткові людини, підвищують її працездатність, зміц­нюють здоров’я.

До корисних звичок належать також пунктуальність, охайність, чесність і ввічливість, які завжди поважали у суспільстві.

Чим раніше сформувалися корисні звички, тим легше людині уникнути шкідливих звичок.

Шкідливі звички і здоров’я

Наприклад, у школі, на вулиці, в автобусах чи тролейбу­сах вам доводиться братися руками за поручні, дверні ручки та інші речі, яких торкаються також сотні і тисячі людей. Відомо багато мікроорганізмів, які вражають шкіру, очі, ор­гани травлення. Такі хвороби в народі називають «хвороба­ми брудних рук». Виробивши у себе звичку регулярно мити руки з милом, ви уникнете багатьох цих захворювань.

Вам, мабуть, траплялися люди, які гризуть нігті, голос­но плямкають та сьорбають під час їжі, облизують пальці, длубаються в носі, кидають сміття на підлогу. Дивитися на такі звички не дуже приємно. Таких людей називають невихованими. Подібних шкідливих звичок зазвичай можна легко позбутися, якщо стежити за собою, прислу­хатися до думки інших людей.

Багатьох звичок набуваєш, спостерігаючи за оточуючими людьми. Якщо близькі тобі дорослі й однолітки дбають про чистоту тіла, дату, житла, додержуються правил раціонального харчування, у тебе самого змалку сформуються відповідні корисні звички. Спостерігаючи за людьми, які переходять дорогу, ти поступово звикаєш до певних правил і дієш так само.

Якщо шкідлива звичка у вас з’явилася, то позбутися її важко, але можливо. Якщо усвідомлюєш, що маєш шкідливу звичку, виріши, як її позбутися. Для збереження життя і зміцнення здоров’я треба набувати корисних звичок.

ІІІ. Групове заняття

Створення колективного колажу «Корисні звички»

G:\Закази\Матеріали НУШ\Ранкові зустрічі\Корисні звички\_13339-178397.jpg

Робота з лего

Поділіться на групи. Складіть з деталей лего здоровий зубчик і хворий зубчик. Розіграйте між ними діалог.

 

ІV. Щоденні новини

Поетична хвилинка

Робота з календарем погоди та щоденною інформацією.

Доброго ранку, школярі!

Сьогодні  понеділок, 19 листопада

Погода ______________

День, число, місяць та рік.

У нашому класі ___________ учнів

Вітаємо з днем народження _________________ !

 

Список використаних джерел

  1. https://naurok.com.ua/library/konspekt-skidlivi-ta-korisni-zvicki-ih-vpliv-na-zdorova-ludini-neobhidnist-podolanna-skidlivih-zvicok-28060.html
  2. http://blnren4.blogspot.com

 

docx
Додано
9 жовтня 2019
Переглядів
2299
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку