Ранкова зустріч (службові машини)

Про матеріал
Повторити і закріпити знання дітей про спеціальний транспорт (пожежна машина, швидка допомога, поліцейська машина, машина аварійної газової служби) його призначення; повторити правила поведінки під час надзвичайних ситуацій; виховувати у дітей повагу до людей відповідних прфесій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ранкова зустрічз лего“Службові машини”

Номер слайду 2

В і т а н н я Сонечко встало, Іде новий день. Любі діти, Усім: “Добрий день!” Доброго ранку, містам і містечкам ! Селам великим, малим хуторам! Доброго ранку бажаєм сердечно! Доброго ранку, люди, всім вам!

Номер слайду 3

Промінь падає в долоні –Другу посміхнись (Постукалися жовтого кольору)Очі у небес бездонні.(Передали один одному голубі цеглинки)Шелестить над нами листя –весело стрибай. (Підстрибуючи ,піднімаємо зелені цеглинки )Хвиля мружиться іскристо – Тож і ти моргай! (Імітують хвиліЦеглинками синього кольору)

Номер слайду 4

Обмін думками. Які види транспорту ви знаєте?Що таке службовий транспорт?Які машини ми відносимо до службового транспорту?Чи потрібен нам службовий транспорт?

Номер слайду 5

Гра “Так” чи “ні”. - Пожежу гасить поліцейський? - На всіх службових машинах є мигалка? - Коли у дитини висока температура викликаємо швидку допомогу? - Якщо у квартирі відчуваємо запах газу, тоді потрібно звернутися по допомогу до пожежної служби? - Коли до будинку проникають грабіжники, викликаємо поліцію?

Номер слайду 6

Телафони знай оці – допоможуть у біді. Якщо з тобою трапиться пригода,Дзвони – і прийде допомога. За телефоном номер набирай,Назви себе, адресу теж повідомляй. Коло в квартирі і вогонь і дим,Дзвони скоріше “101”!Коли чужий хтось двері відкрива –Дзвони мерщій ти на “102”. Коли захворів чи поранився ти –Дзвони за телефоном на “103”. А як відчуєш запах газу у квартирі –дзвони негайно “104”!Як розгорівсь вогонь і дуже тобі зле,Чи дихать газ вже зовсім не дає,Залиш квартиру, бережи життя своє,Кого зустрінеш – про біду скажи,Куди дзвонив дорослим поясни. Приїдуть швидко служби допомоги, Закінчаться усі твої тривоги. Не бійся, допомогу жди.І пам’ятай , що виїдуть відразу. Поліція, пожежники і лікарі.

Номер слайду 7

Щоденник новин. День _ . Число _. Місяць _. Рік_. Прогноз “Мобільного синоптика.”Цікавинки про службовий транспорт. Складаємо пазли службових машин. Настрій – чудовий!

Номер слайду 8

Пісня на мелодію пісні “Не давайте суму жити” Н. Май. Слухайте усі, близькі і далекі,Щоб вогонь вам не приніс біди. Правила пожежної безпеки. Треба всім виконувать завжди. Щоб вогонь був другом вірним,А не ворогом лихим. Обережним будь і пильним. Не впускай пожежу в дім. А якщо прийшло в оселю горе, Принесла пожежа лихо в дім, Миттю до пожежників хоробрих Зателефонуй на “101”. І вони вас неодмінно Порятують від біди Бо, відважні і умілі, На посту вони завжди.

pptx
Додав(-ла)
Хомин Наталя
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
189
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку