Реалізація ключових компетентностей учнів через практико-орієнтовані завдання в курсі математики (5–6 класи) Нової української школи.

Про матеріал
Реалізація ключових компетентностей учнів через практико-орієнтовані завдання в курсі математики (5–6 класи) Нової української школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація ключових компетентностей учнів через практико-орієнтовані завдання в курсі математики (5–6 класи) Нової української школи. Виконала вчитель математики Кравченко Діана Андріївна

Номер слайду 2

Нова українська школа – це школа для життя у ХХІ столітті Важливий фактор успішної реалізації компетентнісного підходу в навчанні - добір ефективних методів, прийомів навчання і форм організації навчальної діяльності.

Номер слайду 3

Спілкування державною (і рідною у разі відмінності) мовами 1 Спілкування іноземними мовами 2 Математична грамотність 3 Компетентності в природничих науках і технологіях 4 11 КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: Інформаційно-комунікаційна компетентність 5

Номер слайду 4

Соціальні і громадянські компетентності Уміння навчатися впродовж життя 6 Підприємливість і фінансова грамотність 8 Загальнокультурна грамотність 9 11 КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: 7 Екологічна грамотність і здорове життя 10 11

Номер слайду 5

Вміння вчитися Фахівець за спеціальністю “Агрономія” здатний виконувати професійну роботу, пов’язану з вирощуванням зернових, технічних і кормових культур. Він добре обізнаний з механізацією сільського господарства, зберігання та первинною переробкою продукції рослин і її реалізації. За поданим планом ділянки скласти задачу про засівання культури. ? У 2 рази більше 60 м ? Кукурузи 5/6 від S пшениці

Номер слайду 6

Загальнокультурна компетентність Ми здійснимо з вами подорож до єдиного музею циркового мистецтва в Україні. Працює він у столичному парку “Нивки”. Цікавими є ретро фото зірок як вітчизняної, так і світової циркової арени з їх автографами. Я хочу доставити до музею 120 фотографій із клоунами і 96 фото з циркомими тваринами. Яку найбільшу кількість фотографій я зможу доставити до музею? Чи зможе музей помістити мої фотографії , якщо музейна кімната., вміщує 30 фото?

Номер слайду 7

Громадянська компетентність Робота в парах Кожна пара обирає собі завдання, що знаходиться за зображенням видатних українців. Вам необхідно назвати обрану особу. Чим вона відома?

Номер слайду 8

Завдання

Номер слайду 9

Вільне володіння державною мовою Кожен український козак вмів добре куховарити. І характерними козацькими стравами були куліш і узвар. Пропоную, бути в ролі козаків та приготувати кашу. Для приготування куліша потрібно: пшоно, сало, цибуля, м’ясо, сіль, вода, морква. Цей рецепт розрахований на велику кількість людей в польових умова ( 10 чоловік). М’ясо свинини – 5/10 кг Сало – 5/15кг Цибулина - 3 шт Морква – 2 шт Пшоно – 1 5/10 кг , петрушка, кріп за смаком. Розрахуйте, скільки потрібно продуктів для приготування куліша на 65 чоловік.

Номер слайду 10

Компетентність у галузі природничих наук, техніки, технологій Я вирішила пошити чохли на мобільні телефони. Для того щоб пошити їх мені знадобиться шкіра, підкладка, нитка. У мене є 120 см шкіри, 100 см підкладки і 50 см нитки. Яку найбільшу кількість чохлів я зможу пошити?

Номер слайду 11

Підприємливість та фінансова грамотність Андрій, Микола і Сашко створили власний бізнес – автомайстерню. Початковий капітал – 500 000 грн. Скільки грн вклав кожен, якщо Андрій вклав 0,2 всієї суми, Микола – 2,1 суми Андрія, а Сашко – решту і чий внесок найбільший? Автомайстерня має витрати : оплата електроенергії – 1/40, закупка деталей – 2/5, на заробітну плату працівникам – 0,2, оренда приміщення – 3/8 всіх вкладених грошей та прибуток який становить – 84 000 грн .Через скільки років Андрій, Микола і Сашко повернуть свої витрати і отримають прибуток ( всі суми пораховані за рік.)

Номер слайду 12

Екологічна компетентність В кожного на парті є прямокутний аркуш паперу завдовжки 56 см і завширшки 48 см. Потрібно його розрізати без відходів на найменшу кількість рівних квадратів. Скільки квадратів одержимо?

Номер слайду 13

Інноваційна компетентність Підготувати проєкт “ Дроби навколо нас” Розв’язати вправу Подільність натуральних чисел

Номер слайду 14

Інформаційно – комунікаційна компетентність Знайдіть рецепти Великодньої Пасхи. Створіть презентацію приготування паски за одним із рецептів. Обчисліть вартість продуктів для приготування пасхи за вибраним рецептом.

Номер слайду 15

ppt
Додано
22 березня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку