Реалізація ключових компетентностей учнів через практико-орієнтовані завдання в курсі математики (5–6 класи) Нової української школи. Виконала вчитель математики Кравченко Діана Андріївна
Номер слайду 2
Нова українська школа – це школа для життя у ХХІ столітті Важливий фактор успішної реалізації компетентнісного підходу в навчанні - добір ефективних методів, прийомів навчання і форм організації навчальної діяльності.
Номер слайду 3
Спілкування державною (і рідною у разі відмінності) мовами 1 Спілкування іноземними мовами 2 Математична грамотність 3 Компетентності в природничих науках і технологіях 4 11 КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: Інформаційно-комунікаційна компетентність 5
Номер слайду 4
Соціальні і громадянські компетентності Уміння навчатися впродовж життя 6 Підприємливість і фінансова грамотність 8 Загальнокультурна грамотність 9 11 КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: 7 Екологічна грамотність і здорове життя 10 11
Номер слайду 5
Вміння вчитися Фахівець за спеціальністю “Агрономія” здатний виконувати професійну роботу, пов’язану з вирощуванням зернових, технічних і кормових культур. Він добре обізнаний з механізацією сільського господарства, зберігання та первинною переробкою продукції рослин і її реалізації. За поданим планом ділянки скласти задачу про засівання культури. ? У 2 рази більше 60 м ? Кукурузи 5/6 від S пшениці
Номер слайду 6
Загальнокультурна компетентність Ми здійснимо з вами подорож до єдиного музею циркового мистецтва в Україні. Працює він у столичному парку “Нивки”. Цікавими є ретро фото зірок як вітчизняної, так і світової циркової арени з їх автографами. Я хочу доставити до музею 120 фотографій із клоунами і 96 фото з циркомими тваринами. Яку найбільшу кількість фотографій я зможу доставити до музею? Чи зможе музей помістити мої фотографії , якщо музейна кімната., вміщує 30 фото?
Номер слайду 7
Громадянська компетентність Робота в парах Кожна пара обирає собі завдання, що знаходиться за зображенням видатних українців. Вам необхідно назвати обрану особу. Чим вона відома?
Номер слайду 8
Завдання
Номер слайду 9
Вільне володіння державною мовою Кожен український козак вмів добре куховарити. І характерними козацькими стравами були куліш і узвар. Пропоную, бути в ролі козаків та приготувати кашу. Для приготування куліша потрібно: пшоно, сало, цибуля, м’ясо, сіль, вода, морква. Цей рецепт розрахований на велику кількість людей в польових умова ( 10 чоловік). М’ясо свинини – 5/10 кг Сало – 5/15кг Цибулина - 3 шт Морква – 2 шт Пшоно – 1 5/10 кг , петрушка, кріп за смаком. Розрахуйте, скільки потрібно продуктів для приготування куліша на 65 чоловік.
Номер слайду 10
Компетентність у галузі природничих наук, техніки, технологій Я вирішила пошити чохли на мобільні телефони. Для того щоб пошити їх мені знадобиться шкіра, підкладка, нитка. У мене є 120 см шкіри, 100 см підкладки і 50 см нитки. Яку найбільшу кількість чохлів я зможу пошити?
Номер слайду 11
Підприємливість та фінансова грамотність Андрій, Микола і Сашко створили власний бізнес – автомайстерню. Початковий капітал – 500 000 грн. Скільки грн вклав кожен, якщо Андрій вклав 0,2 всієї суми, Микола – 2,1 суми Андрія, а Сашко – решту і чий внесок найбільший? Автомайстерня має витрати : оплата електроенергії – 1/40, закупка деталей – 2/5, на заробітну плату працівникам – 0,2, оренда приміщення – 3/8 всіх вкладених грошей та прибуток який становить – 84 000 грн .Через скільки років Андрій, Микола і Сашко повернуть свої витрати і отримають прибуток ( всі суми пораховані за рік.)
Номер слайду 12
Екологічна компетентність В кожного на парті є прямокутний аркуш паперу завдовжки 56 см і завширшки 48 см. Потрібно його розрізати без відходів на найменшу кількість рівних квадратів. Скільки квадратів одержимо?
Номер слайду 13
Інноваційна компетентність Підготувати проєкт “ Дроби навколо нас” Розв’язати вправу Подільність натуральних чисел
Номер слайду 14
Інформаційно – комунікаційна компетентність Знайдіть рецепти Великодньої Пасхи. Створіть презентацію приготування паски за одним із рецептів. Обчисліть вартість продуктів для приготування пасхи за вибраним рецептом.