Речення,види речень за метою висловлювання та інтонацією

Про матеріал
Речення,види речень за метою висловлювання та інтонацією для учнів 4-го класу. Правила та цікаві вправи на засвоєння навчального матеріалу. Що таке речення?Які бувають за метою висловлювання та інтонацією?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Речення,види речень за метою висловлювання та інтонацією

Номер слайду 2

Речення- це зв’язані між собою слова, які виражають закінчену думку. Осінь розфарбувала дерева у нашім саду різнобарвними кольорами.

Номер слайду 3

Зв’язок слів у реченніУ Карпати прийшла золота осінь. Осінь (що зробила?) прийшла;осінь (яка?) золота;прийшла (куди?) у Карпати.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 4

Гра “Плутанина” З поданих слів,утвори 2 речення так, щоб вони передавали закінчену думку. День, діти, дню, був, раділи, тихий, літньому, і, сонячний.

Номер слайду 5

За метою висловлювання речення бувають:розповідні Осінь вражає неймовірною красою.питальніспонукальніЧим вражає осінь? Вражай, осінь, неймовірною красою!За інтонацією речення бувають:окличнінеокличні

Номер слайду 6

Визначити тип речень за метою висловлювання. Установи зв`язок слів у першому реченні. Даміан зобразив птаха з пелюсток хризантем. Якого птаха Даміан зобразив на аплікації? Даміан, виконай аплікацію мігручуючого птаха!

Номер слайду 7

Перебудуй розповідне речення так, щоб воно стало питальне і спонукальне. Найбарвистіший клен росте в США.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!Гарного дня!)

pptx
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
1880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку