Рекомендації щодо використання методів розвитку критичного мислення на уроках в початкових класах.

Про матеріал
Застосування методів розвитку критичного мислення на уроках в початкових класах та умови їх ефективного впровадження.
Перегляд файлу

Метод, який я найчастіше застосовую на своїх уроках з метою розвитку критичного мислення – Коло Венна. На уроці математики, української мови, природознавства (коли треба порівняти та визначити спільне ( це дає змогу повторити попередній матеріал, засвоїти новий). Це розвиває в дітей творче мислення, вміння аналізувати, систематизувати.

Без методу мозкового штурму не проходить жоден урок. Найчастіше в своїй діяльності застосовую його на етапі актуалізації опорних знань. Ефективність його полягає в тому, що учні задіюють всі пізнавальні процеси (аналізують, пригадують, конкретизують). При цьому найголовніше – відбувається активна атмосфера спілкування.

Асоціативний кущ для мене є дієвим на всіх етапах  уроку, ефективним є в тому, що розвиває в дітях вміння самостійно та творчо мислити, генерувати свої ідеї.

Читання в парах застосовую на уроці літературного читання. Учні, працюючи в парах, налагоджують активність спілкування, творчо викладають свої думки, розвивають уяву, мислення, що є показниками розвитку критичного мислення.

 

docx
Додано
27 липня 2020
Переглядів
443
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку