Рельєф України 8 клас питання

Про матеріал
Географічний диктант використовувати для перевірки знань в 8 класі "Рельєф України"
Перегляд файлу

                                 Географічний диктант « Рельєф України»                                                                  Географічний диктант « Рельєф України»

                                                     1 варіант 2 варіант

 

1. Наука , що вивчає склад і вік земної поверхні ……                                                                   1. Наука , що вивчає будову й рухи земної кори ……

 

2. У якій спосіб  визначають абсолютний вік гірських порід ?                                                     2. Сейсмоактивні зони на території України знаходяться …….

 

3. Ерою нового життя називають……..                                                                                            3. Найдавніша за віком тектонічна структура України………

 

4. Найдавніший період гороутворення  на Землі…………..                                                          4.Територія України знаходиться в межах великої тектонічної структури …………

 

5. Серед рівнин на території за площею України переважають……..                                          5. Найвища відмітка рівнинної території України є……..височина (г.______)

 

6. В межах якої низовини  знаходиться Херсонська область ?                                                      6. Найбільшим пласким рельєфом серед низовин є…..

 

7. Найвищі точки цієї височини українці здавна називали могилами .                                        7. Височина -   має подібність Великому бар’єрному рифу в Австралії .

   На ній знаходиться і рукотворні гори  - терикони .                                                                       Складена вапняками , які сформувались вздовж берегової лінії давніх морів.

 

8.В результаті розчинення водою гірських порід утворюються                                                   8. Кари, ози , цирки – належать до ________   форм рельєфу .  

   ­­­­­­­­­­­­­­­­_________________   форми рельєфу ( карсти , печери, лійки ).

 

 

9. Порівняйте  Українські Карпати  і Кримські гори  за характеристиками :                           9. Порівняйте  Українські Карпати  і Кримські гори  за характеристиками :

   А) Розташуванням  на території України ;                                                                                      А) Епоха гороутворення  ;

   Б)  Яким тектонічним структурам відповідають ;                                                                           Б)  Найвищі точки  ;                                                                                                                           

   В) Округлі безлісі вершин  Українських Карпат  називають……                                                 В) Плоскі вершини Кримських гір називають…………….

 

 

 

10. Гора Аю- Даг – один з найбільших в Криму вулканів , що не «вдався».                            10. Українські  Карпати   і  Кримські гори утворилися одночасно з такими гірськими

      Чому  так говорять ?                                                                                                                           системами , як Альпи  і  Гімалаї . Але на від міну від своїх  «одноліток »

                                                                                                                                                       вони не мають загострених вершин і значних висот. Чим можна

                                                                                                                                                      пояснити цій факт ? 

doc
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
1325
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку