РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ДИСПЕРСНИХ СИСТЕМ

Про матеріал
Розглянути фундаментальні основи законів реології Дослідити типи рідин, характеристику ньютонівських і неньютонівських рідин Визначити поняття вязкості дисперсних систем
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РЕОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ДИСПЕРСНИХ СИСТЕМ

Номер слайду 2

МЕТА КУРСОВОЇ РОБОТИ2

Номер слайду 3

Характеристика, потрапляння важких металів до живих організмів3 Фундаментальні закони реологіїСтиснення. Деформація – це відносне зміщення точок системи під дією зовнішніх сил або температури, при якому не порушується її суцільність. Зсув. Види деформаціїРисунок 1.1 – Діаграма напруження-деформація. Закон Гука(1.1)

Номер слайду 4

Характеристика, потрапляння важких металів до живих організмів4 Фундаментальні закони реологіїЛамінарна течія рідини – така, при якій частинки рідини рухаються вздовж прямолінійних траєкторій не перемішуючись Рисунок 1.2 – Схема ламінарної течіЗакон Ньютона(1.2)

Номер слайду 5

Характеристика, потрапляння важких металів до живих організмів5 Ньютонівські рідини. Ньютонівські рідини – підкоряються закону Ньютона. В’язкість залежить від температури й тиску, але не залежить від швидкості зсуву і є фізичною властивістю рідини. Закон текучості в’язких рідин. Рисунок 1.3 – Схема в’язкісного тертя. НьютонівськіНеньютонівськіРідини поділяють:(1.3)

Номер слайду 6

Характеристика, потрапляння важких металів до живих організмів6 Неньютонівські рідини. Неньютонівські рідини – не підкоряються закону Ньютона, для них в’язкість – це параметр, що залежить не тільки від температури й тиску, а й від прикладеної напруги зсуву, тобто змінюється при зміні швидкості зсуву. Класифікація систем неньютонівських рідина) системи, для яких швидкість зсуву в кожній точці становить деяку функцію напруги зсуву в цій же точці й не залежить від часу; б) більш складні системи, у яких зв’язок між напругою й швидкістю зсуву залежить від часу й від передісторії рідини; в) системи, що мають властивості як твердого тіла, так і рідини й частково виявляють пружне відновлення форми після зняття напруги (так звані в’язкопружні рідини).

Номер слайду 7

Характеристика, потрапляння важких металів до живих організмів7 Ньютонівські рідиниγ = f (σ)Рисунок 1.4 – Криві плину для пяти груп. Групи неньютонівських рідин− бінгамівські пластичні рідини (бінгамівські пластики);− псевдопластичні рідини (псевдопластики); – ділатантні рідини; – неідеально пластичні рідини.(1.4)

Номер слайду 8

Характеристика, потрапляння важких металів до живих організмів3 Вязкість дисперсних систем. Рисунок 1.5 – Реологічна крива структурованої системи. Закон Ейнштейна. Чим більше об’єм, що займає дисперсна фаза, тим більшим розсіяння енергії, й тим вища в’язкість такої системи(1.5)Зі збільшенням концентрації дисперсної фази зростає взаємодія між частинками і спостерігаються відхилення від рівняння Ейнштейна, що зумовлено взаємодією частинок і, як наслідок, структуроутворенням.

Номер слайду 9

ВИСНОВКИ9 ВИСНОВКИ

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Інші матеріали
Додано
3 січня 2021
Переглядів
715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку