Річне календарне планування з фізичної культури ( 9 клас)

Про матеріал
КАЛЕНДАРНО- ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ з Фізичної культури 9 клас Затверджено та надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698) Навчальна програма «Фізична культура. 6-9 класи» розроблена на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 23. 11. 2011 р. № 1392) з урахуванням Державного стандарту початкової загальної освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 20. 04. 2011 р. № 462) та відповідно до положень «Концепції Нової української школи» (2016)
Перегляд файлу

Розглянуто і схвалено                                                  Погоджено                                 

 на засіданні ШМО                                                       31 серпня 2023р

        

 

 




 

КАЛЕНДАРНО- ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ

з Фізичної культури

 9  клас

                                                  

 

Затверджено та надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698)

 

Навчальна програма «Фізична культура. 6-9 класи» розроблена на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 23. 11. 2011 р. № 1392) з урахуванням Державного стандарту початкової загальної освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 20. 04. 2011 р. № 462) та відповідно до положень «Концепції Нової української школи» (2016)

 

 

 

                                                                 9КЛАС

      ГРАФІК  РОЗПОДІЛУ  НАВЧАЛЬНОГО  МАТЕРІАЛУ  НА  РІК

Теми

Уроки

Теоретико-методичні знання

У процесі уроків

Загальна фізична підготовка

У процесі уроків

Баскетбол (12)

 

 

34-45

 

 

 

Волейбол(32)

 

19-33

 

46-62

 

 

Футбол (18)

 

 

 

 

63-80

 

Легка атлетика (43)

1-18

 

 

 

 

81-105

              КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН НА І -й СЕМЕСТР

(45 уроків: 18 — легка атлетика ( 5 рік вивчення ); 15 — волейбол ( 5 рік вивчення );                                  12— баскетбол (5 рік вивчення )

Завдання на І -й семестр

1.Ознайомлювати із теоретико-методичними знаннями.

2.Навчати стрибку у довжину з розбігу способом «прогинаючись», закріплювати біг на короткі  дистанції, рівномірний біг, стрибки у довжину з місця та розбігу, а також метання на дальність у легкій атлетиці.

3. Навчати нападаючому удару з передачі партнера. виконанню нападаючого удару гравцями задньої лінії; повторювати передачі м’яча двома руками зверху, прийом та передачі м’яча двома руками знизу, подачі м’яча — верхню й нижню.

4. Навчати пересувань, ловіння та передач м'яча однією рукою, ведення, фінтів, кидків м'яча однією рукою та штрафних кидків у баскетболі.

5. Готувати до складання орієнтовних навчальних нормативів.

 

Призначення змістових ліній.

Здоров'я і безпека» прагнуть сформувати учня/ученицю як

духовно, емоційно, соціально і фізично повноцінного члена

 суспільства, який/яка здатний/на дотримуватися здорового способу

 життя і формувати безпечне життєве середовище.

Розуміти, що фізична культура є складовою частиною загальної

 культури суспільства, спрямована на зміцнення здоров’я, розвиток

фізичних, морально-вольових та інтелектуальних якостей людини з

 метою гармонійного формування її як особистості. Усвідомлювати,

що фізична культура є важливим засобом підвищення соціальної

активності людей, задоволення їх моральних, естетичних та творчих

запитів, життєво важливої потреби взаємного спілкування, розвиток

дружніх стосунків тощо. Свідомо ставитися до власного здоров’я та

 здоров’я інших; вміти організувати гру чи інший вид рухової

діяльності, спілкуватися в різних ситуаціях фізкультурно-

спортивної діяльності, нівелювати конфлікти, здобувати чесну перемогу

 та з гідністю приймати поразку, дотримуватися правил чесної

 гри, усвідомлювати важливість дотримання санітарно-гігієнічних вимог

 при виконанні фізичних вправ, розуміти значення рухової активності в

 житті людини для покращення здоров’я, формувати навички

 самоконтролю в процесі занять фізичною культурою, дотриматися

правил безпечної поведінки під час уроків, змагань та інших форм

фізичного виховання.

 

Змістова лінія  «Екологічна безпека та сталий розвиток» націлена

 на формування в учнів соціальної активності, відповідальності та

екологічної свідомості, готовності брати участь у вирішенні питань

збереження довкілля і розвитку суспільства, усвідомлення важливості

сталого розвитку для майбутніх поколінь.

Використовувати знання про особливості фізичного стану та

  адаптацію організму до фізичних навантажень в

 процесі  фізкультурно-оздоровчих занять, використовувати

 інноваційні технології для покращення здоров’я, усвідомлювати

людину як частину природи, її взаємодію з природнім середовищем

 у процесі фізкультурно-оздоровчої діяльності, використовувати сили

природи в процесі занять з фізичної культури, вміти проводити

різні форми рухової активності в умовах природного середовища тощо.

 

 

 

План проведення уроків ( І семестр)

№ ур

Зміст

Дата

Примітка

Тема 1 «Легка атлетика» 18 год

1

Завдання на рік і  І семестр. Правила безпеки на уроках легкої атлетики.   Домедична допомога при травмах (забій, вивих, перелом, розтягнення). Правила безпеки на уроках і під час Основи раціонального харчування.  Значення оздоровчого бігу для здоров’я людини.  Вплив занять фізичними вправами на основні системи та функції організму. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні стрибкові вправи. Стрибки у довжину з місця.   Спортивна гра.

04.09

 

2

Правила т/б.    Значення оздоровчого бігу для здоров’я людини.  Вплив занять фізичними вправами на основні системи та функції організму. Основи раціонального харчування.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибкові вправи.  Стрибки у довжину з місця. Спортивна гра.

06.09

 

3

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Біг 30 м.   Спортивна гра.

07.09

 

4

Олімпійський урок.  Олімпійська Україна. Національний олімпійський комітет України. Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Кидання набивних м’ячів з різних вихідних положень. Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Спортивна гра. Біг 30 м.    Спортивна гра.

11.09

 

5

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи. Біг 60 м.  Біг 200–600 м. Спортивна гра.

13.09

 

6

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи. Спеціальні  стрибкові вправи. Біг 60 м. Стрибки в довжину з розбігу способом «прогинаючись».  Спортивна гра.

14.09

 

7

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спортивна гра.

18.09

 

8

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  стрибкові, вправи для метань. Біг 200–600 м. Стрибки в довжину з розбігу способом «прогинаючись».  Кидання набивних м’ячів з різних вихідних положень. Метання малого м’яча на дальність з розбігу.

20.09

 

9

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Спортивна гра.

21.09

 

10

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи.  Спеціальні бігові вправи.  Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Біг 60 м. Спортивна гра.

25.09

 

11

Правила т/б. Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  бігові вправи, вправи для метань. Кидання набивних м’ячів з різних вихідних положень. Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці). Спортивна гра.

27.09

 

12

Правила т/б. Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Метання малого м’яча на дальність з трьох кроків. Біг 30 м.   Спортивна гра.

28.09

 

13

Правила т/б.  Тестування теоретичних знань з варіативного модуля легка атлетика. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи.   Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці). Рухлива гра на увагу.

02.10

 

14

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  стрибкові вправи.  Спортивна гра футбол.

04.10

 

15

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Орієнтовний навчальний норматив - біг 30 м.  Спортивна гра футбол.

05.10

Хл.-5,0

Д.-5,5

16

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. .   Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці). Рухлива гра на увагу  Спортивна гра футбол.

09.10

 

17

Правила т/б.  Тестування теоретичних знань з варіативного модуля легка атлетика. Різновиди ходьби та бігу.Орієнтовний навчальний норматив -  стрибок у довжину з місця (см).  Спортивна гра футбол.

11.10

Хл.-200

Д.-170

18

Правила т/б.  Тестування теоретичних знань з варіативного модуля легка атлетика. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи

12.10

 

 

Тематична

 

 

Тема 2  «Волейбол» 15 год.

19

Т/Б. Інструктаж. Технічна та тактична підготовки волейболістів. Основні засади суддівства. Правила самостійних занять фізичними вправами.   Правила безпеки на ігровому майданчику. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Вправи для розвитку швидкості. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Подачі м’яча — верхня й нижня.

16.10

 

20

Правила т/б. Основні засади суддівства.  Взаємодія гравців передньої та задньої ліній.  Страхування гравців.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Страхування гравців. Подачі м’яча — верхня й нижня.  Передачі м’яча двома руками зверху. Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Навчальна гра волейбол.

18.10

 

21

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи  для розвитку гнучкості.  Передачі м’яча двома руками зверху. Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Навчальна гра волейбол.

19.10

 

22

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Нижня пряма та бокова подачі з-за лицьової лінії. Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Навчальна гра волейбол.

30.10

 

23

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Передачі м’яча двома руками зверху в парах через сітку.  Передачі м’яча двома руками зверху. Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Вправи для розвитку швидкості. Взаємодії гравців задньої лінії під час прийому м’яча. Навчальна гра волейбол.

01.11

 

24

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Спеціальні вправи для розвитку спритності. Прийом м’яча знизу після подачі в задану зону. Навчальна гра волейбол.

02.11

 

25

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Передачі м’яча двома руками зверху. Прямий нападаючий удар з власного підкидання. Нападаючий удар з накидання партнера. Навчальна гра волейбол.

06.11

 

26

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Прямий нападаючий удар з власного підкидання. Нападаючий удар з накидання партнера. Блокування нападаючого удару. Навчальна гра волейбол.

08.11

 

27

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Вправи для розвитку швидкості. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкості, спритності. Орієнтовний навчальний норматив - верхня пряма подача (6 спроб). Взаємодії гравців задньої лінії під час прийому м’яча.  Страхування гравців. Подачі м’яча — верхня й нижня. Навчальна гра волейбол.

09.11

Хл.-4

Д.-3

28

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Взаємодії гравців передньої лінії під час атакувальних дій. Навчальна гра волейбол.

13.11

 

29

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Нападаючий удар з передачі партнера.  Орієнтовний навчальний норматив -  прийом та передача м’яча двома руками зверху через сітку в парах. Навчальна гра волейбол.

15.11

Хл.-6

Д.-5

30

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Виконання нападаючого удару гравцями задньої лінії. Навчальна гра волейбол.

16.11

 

31

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Взаємодії гравців задньої лінії під час прийому м’яча.  Блокування нападаючого удару. Орієнтовний навчальний норматив -    прийом та передача м’яча двома руками знизу в парах.  Навчальна гра волейбол.

20.11

Хл.-6

Д.-5

32

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку спритності. Прямий нападаючий удар з власного підкидання. Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Навчальна гра волейбол.

22.11

 

33

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Вправи для розвитку швидкості. Нападаючий удар з власного підкидання. Нападаючий удар з передачі партнера.  Навчальна гра волейбол.

23.11

 

Тематична

 

 

Тема 3  «Баскетбол» 14 год

34

Методика  розвитку  спритності.  Правила гри з баскетболу. Правила безпеки під час занять баскетболом. Стройові вправи і прийоми. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Рухлива гра.

27.11

 

35

Правила т/б. Правила гри з баскетболу. Методика  розвитку  спритності.  Профілактика травматизму і надання першої долікарської допомоги. Поведінка під час змагань. Основні правила гри. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.   Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Естафета.

29.11

 

36

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.   Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Подвійний крок. Спортивна гра з елементами баскетболу.

30.11

 

37

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Штрафні  та дальні  кидки. Рухлива гра.

04.12

 

38

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Штрафні  та дальні  кидки. Спортивна гра з елементами баскетболу.

06.12

 

39

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей. 6 кидків однією рукою зверху в стрибку на відстані 3 м (хлопці),  6 кидків двома руками зверху на відстані 3 м від щита (дівчата). Естафета.

07.12

 

40

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей. Штрафні  та дальні  кидки. 

11.12

 

41

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Штрафні  та дальні  кидки.

13.12

 

42

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Подвійний крок.

14.12

 

43

Тестування теоретичних знань учнів. Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Орієнтовний навчальний норматив - 6 кидків однією рукою зверху в стрибку на відстані 3 м (хлопці),  6 кидків двома руками зверху на відстані 3 м від щита (дівчата).  Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.   Подвійний крок.

18.12

Хл.-3

Д.-3

44

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Спортивна гра.

20.12

 

45

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Різні способи пересувань, ловіння і передач м’яча, ведення та кидки в умовах жорсткого опору захисників. Спеціальні  вправи для розвитку фізичних якостей.  Орієнтовний навчальний норматив -  10 штрафних кидків. Спортивна гра.

Підсумок роботи за І семестр.

 

21.12

Хл.-5

Д.-4

Тематична

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН НА ІІ й СЕМЕСТР

(60 уроків: 17 — волейбол ( 5 рік вивчення); 18 — футбол ( 5 рік вивчення);

 25 — легка атлетика ( 4 рік вивчення))

 

Завдання на ІІ-й семестр

  1. Ознайомлювати із теоретико-методичними знаннями.
  2. Навчати пересувань, передач м'яча обома руками зверху, прийму м'яча
  3. знизу, нижньої прямої та бокової подач у волейболі.
  4. Навчати ударів по м'ячу ногою на точність, обманливих дій, елементів
  5. гри воротаря, а також групових дій у нападі та захисті у футболі
  6. Закріплювати біг на ЗО м і 60 м, рівномірний біг, стрибки у довжину з місця
  7.  та з розбігу, стрибки у висоту з розбігу, метання малого м'яча у горизонтальну
  8.  та вертикальну ціль і на дальність у легкій атлетиці.
  9. Готувати до складання орієнтовних навчальних нормативів

 

Призначення змістових ліній.

Змістова лінія  «Громадянська відповідальність» сприятиме

формуванню відповідального члена громади і суспільства, що

 розуміє принципи і механізми функціонування суспільства. Вміти

 ефективно співпрацювати з іншими у процесі фізичного

виховання, виявляти солі

дарність та зацікавлення у спільному розв’язанні проблем,

здійснювати критичну і практичну рефлексію, в ухваленні спільних

 рішень в досяг

неннях мети, формування відповідальності та розуміння цінностей

фізичної культури, дотримання демократичних принципів у

фізкультурній діяльності.

Змістова лінія «Підприємливість та фінансова грамотність»

 націлена на розвиток лідерських ініціатив, здатність успішно діяти в технологічному швидкозмінному середовищі, забезпечення кращого

 розуміння молодим поколінням українців практичних аспектів

фінансових питань (здійснення заощаджень, інвестування,

запозичення, страхування, кредитування тощо).

Формувати уміння надавати фізкультурно-оздоровчі послуги з

 урахуванням особливостей конкретного підприємства, організації

 тощо. Сприяти формуванню здатності до оцінювання власних можливостей в процесі рухової діяльності, вміти працювати в команді, формувати

 навички співробітництва, реалізовувати різні ролі в ігрових

ситуаціях, відповідати за прийняті рішення, усвідомлювати

 важливість співпраці під час ігрових ситуацій, власних позитивних

 сторін та визнавати свої недоліки у тактичних діях в різних видах

спорту, проявляти ініціативність та активність у фізкультурній діяльності,

 вміти планувати змагання між класами, школами тощо та укладати

кошторис запланованих змагань.

 

План проведення уроків ( ІІ семестр)

                                           Тема 4 «Волейбол»17 год

46

Т/Б. Інструктаж. Технічна та тактична підготовки волейболістів. Основні засади суддівства.  Індивідуальні й групові тактичні дії гравців у нападі та захисті. Правила безпеки на ігровому майданчику. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Вправи для розвитку швидкості. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Подачі м’яча — верхня й нижня.

08.01

 

47

Правила т/б. Основні засади суддівства.  Взаємодія гравців передньої та задньої ліній.  Страхування гравців.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Подачі м’яча — верхня й нижня.  Передачі м’яча двома руками зверху. Навчальна гра волейбол.

10.01

 

48

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи  для розвитку гнучкості.  Передачі м’яча двома руками зверху в парах через сітку.  Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Навчальна гра волейбол.

11.01

 

49

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Прийом та передачі м’яча двома руками. Прийом м’яча знизу після подачі в задану зону. Навчальна гра волейбол.

15.01

 

50

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Передачі м’яча двома руками зверху. Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Вправи для розвитку швидкості.   Взаємодії гравців задньої лінії під час прийому м’яча. Навчальна гра волейбол.

17.01

 

51

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Спеціальні вправи для розвитку спритності. Прийом м’яча знизу після подачі в задану зону. Навчальна гра волейбол.

18.01

 

52

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Передачі м’яча двома руками зверху в парах через сітку.  Передачі м’яча двома руками зверху. Прийом та передачі м’яча двома руками знизу. Прямий нападаючий удар з власного підкидання. Нападаючий удар з накидання партнера. Навчальна гра волейбол.

22.01

 

53

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Взаємодії гравців задньої лінії під час прийому м’яча.  Прийом та передачі м’яча двома руками. Прямий нападаючий удар з власного підкидання. Нападаючий удар з накидання партнера. Блокування нападаючого удару.  Навчальна гра волейбол.

24.01

 

54

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Вправи для розвитку швидкості. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Спеціальні вправи для розвитку швидкості, спритності. Взаємодії гравців задньої лінії під час прийому м’яча.  Страхування гравців. Подачі м’яча — верхня й нижня. Навчальна гра волейбол.

25.01

 

55

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Взаємодії гравців передньої лінії під час атакувальних дій. Подачі м’яча — верхня й нижня. Навчальна гра волейбол.

29.01

 

56

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Нападаючий удар з передачі партнера.  Навчальна гра волейбол.

31.01

 

57

 Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Орієнтовний навчальний норматив -  прийом та передача м’яча двома руками зверху через сітку в парах.   Нападаючий удар з передачі партнера.

01.02

 

58

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок.  Взаємодії гравців задньої лінії під час прийому м’яча.  Блокування нападаючого удару. Передачі м’яча двома руками зверху. Навчальна гра волейбол.

05.02

 

59

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Спеціальні вправи для розвитку спритності. Прямий нападаючий удар з власного підкидання.  Орієнтовний навчальний норматив - верхня пряма подача (6 спроб).  Навчальна гра волейбол.

07.02

 

60

Тестування теоретичних знань учнів. Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Вправи для розвитку швидкості. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Вправи для розвитку швидкості. Передачі м’яча двома руками зверху.  Прийом та передачі м’яча двома руками.  Нападаючий удар з передачі партнера.  Навчальна гра волейбол.

08.02

 

61

Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Подачі м’яча — верхня й нижня.

12.02

 

62

Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Спеціальні вправи для розвитку сили верхніх та нижніх кінцівок. Прийом та передачі м’яча двома руками.

14.02

 

Тематична

Тема 5  «Футбол»18 год

63

Техніка безпеки на уроках футболу. Міжнародні футбольні організації. Основні поняття арбітражу. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Удари різними способами по м’ячу, що котиться й летить. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

15.02

 

64

Правила т/б.   Міжнародні футбольні організації. Основні поняття арбітражу. Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Ведення м’яча:   ведення м’яча вивченими способами. Удари різними способами по м’ячу, що котиться й летить. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

19.02

 

65

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Прискорення та ривки з м’ячем.   Удари  головою по м’ячу зменшеної ваги: удари по м’ячу середньою частиною лоба без стрибка та у стрибку. Вкидання м’яча з різних вихідних положень з місця і після розбігу. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

21.02

 

66

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Удари  головою по м’ячу зменшеної ваги: удари по м’ячу середньою частиною лоба без стрибка та у стрибку. Ведення м’яча:   ведення м’яча вивченими способами. Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою.  Удари по м’ячу ногою: удари різними способами по м’ячу, що котиться й летить. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

22.02

 

67

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Ривки до м’яча з наступним ударом по воротах. Поєднання прийомів пересування з володінням м’ячем. Індивідуальні та групові дії в захисті.  Стрибки з імітуванням удару головою та ногою; діставання підвішеного м’яча головою та ногою, у стрибку з місця і з розбігу.  Удари по м’ячу ногою: удари різними способами по м’ячу, що котиться й летить. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

26.02

 

68

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Прискорення та ривки з м’ячем. Пересування:  поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Відбирання м’яча:  вдосконалення вивчених прийомів, атакуючи суперника в умовах виконання ігрових вправ. Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

28.02

 

69

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Ривки до м’яча з наступним ударом по воротах. Пересування: поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Елементи гри воротаря: вибивання м’яча; визначення моменту для виходу з воріт; керування грою партнерів по обороні. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

29.02

 

70

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою. Індивідуальні та групові дії в нападі. Стрибки з імітуванням удару головою та ногою; діставання підвішеного м’яча головою та ногою, у стрибку з місця і з розбігу. Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

04.03

 

71

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Індивідуальні дії в нападі: раціональне використання вивчених технічних прийомів.

06.03

 

72

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою.  Орієнтовний навчальний норматив - 5 ударів по м’ячу серединою лоба на точність у руки партнерові

 Спортивні ігри за спрощеними правилами з елементами футболу.

07.03

Хл.-4–5

Д.-3–5

73

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Відволікальні дії (фінти): фінти в умовах ігрових вправ з активним двобоєм.

11.03

 

74

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Орієнтовний навчальний норматив - 5 ударів по нерухомому м’ячу на точність одним із вивчених способів у гандбольні або задану половину футбольних воріт з відстані 16,5 м (з-за меж штрафного майданчика).

13.03

Хл.-4–5

Д.-3–5

75

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Зупинки м’яча: зупинки м’яча підошвою, внутрішньою стороною стопи, стегном та грудьми (для хлопців) у русі; зупинки внутрішньою та зовнішньою частинами підйому.

14.03

 

76

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. Удари по м’ячу ногою: удари різними способами по м’ячу, що котиться й летить. Відбирання м’яча: вдосконалення вивчених прийомів в умовах ігрових вправ та навчальних ігор. Орієнтовний навчальний норматив - для воротарів: 5 кидків м’яча на дальність і точність одним із вивчених способів з розбігу не більше 4 кроків, не виходячи за межі штрафного майданчика, в умовному коридорі шириною 3 м.

18.03

Хл.-4–5

Д.-3–5

77

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Удари  головою по м’ячу зменшеної ваги: удари по м’ячу середньою частиною лоба без стрибка та у стрибку. Вкидання м’яча: вкидання м’яча з різних вихідних положень з місця і після розбігу.

20.03

 

78

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи. . Жонглювання м’ячем: жонглювання м’ячем ногою, стегном, головою.

21.03

 

79

Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Ведення м’яча: ведення м’яча вивченими способами. Елементи гри воротаря:  вибивання м’яча; визначення моменту для виходу з воріт; керування грою партнерів по обороні.

01.04

 

80

Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів.Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг. Загальнорозвивальні вправи.  Відволікальні дії (фінти): фінти в умовах ігрових вправ з активним двобоєм. Індивідуальні дії в нападі: маневрування на полі; раціональне використання вивчених технічних прийомів.

03.04

 

Тематична

Тема 6  “Легка атлетика» 25 год

81

Правила безпеки на уроках легкої атлетики.  Значення оздоровчого бігу для здоров’я людини.  Вплив занять фізичними вправами на основні системи та функції організму. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні стрибкові вправи.  Біг на короткі та середні дистанції. Стрибки у довжину з місця.   Спортивна гра.

04.04

 

82

Правила т/б. Значення оздоровчого бігу для здоров’я людини.  Вплив занять фізичними вправами на основні системи та функції організму. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибкові вправи.  Біг на короткі та середні дистанції. Стрибки у довжину з місця. Спортивна гра.

08.04

 

83

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Біг 30 м. Кидання набивних м’ячів з різних вихідних положень. Спортивна гра.

10.04

 

84

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг. Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Біг 30 м.  Метання малого м’яча на дальність з розбігу. Спортивна гра.

11.04

 

85

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи. Багатоскоки. Біг 60 м. Спортивна гра.

15.04

 

86

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи.  Біг 60 м.  Спортивна гра.

17.04

 

87

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові, вправи для метань.  Стрибки в довжину з розбігу способом «прогинаючись».  Кидання набивних м’ячів з різних вихідних положень. Спортивна гра.

18.04

 

88

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  стрибкові, вправи для метань. Біг 200–600 м. Стрибки в довжину з розбігу способом «прогинаючись». Метання малого м’яча на дальність з розбігу.

22.04

 

89

Правила т/б. Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи. Багатоскоки. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Спортивна гра.

24.04

 

90

Правила т/б.  Стройові вправи. Ходьба, біг.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні  стрибкові вправи. Стрибки у висоту з розбігу способом «переступання». Біг 60 м. Спортивна гра.

25.04

 

91

Правила т/б. Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  бігові вправи, вправи для метань. Кидання набивних м’ячів з різних вихідних положень. Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці). Спортивна гра.

29.04

 

92

Правила т/б. Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи, вправи для метань. Вправи з набивними м’ячами.  Метання малого м’яча на дальність з трьох кроків. Біг 30 м.   Спортивна гра.

01.05

 

93

Тестування теоретичних знань учнів. Правила т/б.  Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи.   Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці). Рухлива гра на увагу.

02.05

 

94

Правила т/б.  Стройові вправи. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні  стрибкові вправи. Орієнтовний навчальний норматив - метання малого м’яча. Спортивна гра футбол.

06.05

Хл-40

Д.-24

95

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправиСпортивна гра футбол.

08.05

 

96

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Орієнтовний навчальний норматив -  рівномірний біг (хв.с) 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці). Спортивна гра футбол.

09.05

Хл.-6.30

Д.-5.20

97

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибкові вправи.  Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці).

13.05

 

98

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Стрибкові вправи. Орієнтовний навчальний норматив -   стрибок у висоту з розбігу способом «переступання» (см).

15.05

 

99

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Відпрацювання орієнтовних навчальних нормативів. Спортивна гра футбол.

16.05

 

100

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.. Орієнтовний навчальний норматив - біг 60 м.  Спортивна гра футбол.

20.05

Хл.-8,8

Д.-10,2

101

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Біг 30 м.

22.05

 

102

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Спеціальні бігові вправи.   Орієнтовний навчальний норматив -  стрибок у довжину з розбігу способом «прогинаючись» (см). Біг 60 м.

23.05

Хл.-390

Д.-300

103

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Спеціальні бігові вправи. Рівномірний біг 1000 м (дівчата), 1500 м (хлопці).

27.05

 

104

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ.  Стрибки в довжину з місця.

29.05

 

105

Правила т/б. Різновиди ходьби та бігу.  Комплекс загальнорозвивальних вправ. Стрибки в довжину з розбігу способом «прогинаючись».

30.05

 

Тематична

 

 

docx
Додав(-ла)
Oliinyk Viktoriia Viktorivna
Додано
26 травня
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку