Рік повномасштабної війни...

Про матеріал
Матеріал презентації допоможе підготуватись і провести виховну годину до річниці вторгнення рф до нашої країни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рік повномасштабної війни…Підготувала Прохновська Тетяна Василівна, вчитель початкових класі Вільнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ВМР

Номер слайду 2

Сьогодні 24 лютого 2023 року. У цей день рік тому почалася повномасштабна війна. Насправді всі ви знаєте, що війна йде вже дев’ять років. За останній рік ми всі переживали багато складних подій. Цей рік був дійсно важким для українців. Шкода, що нам із вами довелося через це проходити. І я пишаюсь вашою силою, мудрістю, стійкістю.

Номер слайду 3

Трагедія нашого міста 23 листопада росіяни поцілили в лікарню у Вільнянську Запорізької області. Серед загиблих – 2-денний Сергійко.

Номер слайду 4

На варті нашої безпеки стоять українські військові, які захищають нас вдень і вночі, а сміливі волонтери допомагають і ЗСУ, і внутрішньо пере-міщеним особам, і мешкан-цям тих населених пунктів, де ще тривають бойові дії. Наші герої вдячні вам за підтримку. Вони мужні для нас, бо ми мужні для них.

Номер слайду 5

Підтримка президента. Президент Володимир Зеленський відвідав звільнений від російських окупантів Херсон. Президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції у Бахмуті, нагородив бійців відзнаками та цінними подарунками.

Номер слайду 6

Патрон (нар. 2019) — український собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер'єр, талісман Служби України з надзвичайних ситуацій. Здобув велику популяр-ність за часів російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами. За цей досить короткий час став улюбленим супергероєм для дорослих і дітей.

Номер слайду 7

Державна нагорода8 травня Президент України Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю «За віддану службу», а його господаря Михайла Ільєва — орденом «За мужність III ступеня».

Номер слайду 8

Знакові дати повномасштабної війни проти України31 березня 2022 року звільнили Бучу.17 травня, стало відомо, що оборонці "Азовсталі" отримали від вищого командування сигнал про право вийти з території меткомбінату, аби зберегти своє життя. 7 липня на острові Зміїний знову замайорів український стяг. Українські війська перейшли в контрнаступ на Харківщині й 8 вересня звільнили місто Балаклія. Вже 10 вересня ЗСУ звільнили Куп’янськ, а окупанти вийшли з міста Ізюм на Харківщині11 листопада українські військові зайшли в Херсон, який росіяни окупували на початку березня

Номер слайду 9

Але сьогодні вже 2023 рік. Ми стали дорослішими, стійкішими та впевнилися, які ми сильні. Ми всі вдячні ЗСУ. Але в нас із вами теж є своя роль і своя сила. Назвіть свою особисту силу – те, що вам у цей рік допомагало”. Незламні герої Азовсталі

Номер слайду 10

Яке Ти джерело світла. Уяви, що Ти – джерело світла. Яке воно? Штучне чи природне, велике чи маленьке,кольорове чи однотонне, сяє чи мерехтить? Якби це джерело світла було у твоєму тілі, де б воно розташовувалося? У голові, животі, грудях чи, може, у всьому тілі? Якщо хочеш, поклади руку на це місце. Повільно вдихни та видихни. Уяви, що світло розтікається по всьому тілу.

Номер слайду 11

Ця вправа допомагає заспокоїтися, відчути більше сили.

Номер слайду 12

Коли людина переживає стрес, вона може відчувати самотність. Тож нам важливо пам’ятати про те, що близькість – це наша сила. Ми є одне в одного. Ми можемо й нам важливо просити про допомогу. А підтримати можуть близькі вам люди.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

https://life.pravda.com.ua/society/2023/02/23/253014/https://mil.in.ua/uk/news/bucha-vorzel-borodyanka-u-zvilnenyh-mistah-kyyivshhyny-pidijmayut-ukrayinski-prapory/https://www.radiosvoboda.org/a/masshtabna-viyna-chomu-vsi-pomylylysya-u-prohnozakh-pro-vtorhnennya-rf-v-ukrayinu/32279197.htmlhttps://lb.ua/society/2022/11/14/535804_zelenskiy_priihav_zvilneniy.htmlhttps://suspilne.media/342372-zelenskij-vidvidav-peredovu-u-bahmuti/https://nus.org.ua/articles/yak-i-pro-shho-govoryty-z-uchnyamy-na-urokah-24-lyutogo/https://www.bbc.com/ukrainian/news-63726534

pptx
Додано
23 лютого 2023
Переглядів
342
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку