Різноманітний світ тварин

Про матеріал
Мета: вчити аналізувати і слухати музичні твори, формувати міжпредметну естетичну компетентність, збагачувати словниковий запас учнів шляхом введення нового поняття "Зерно інтонації; розвивати навички працювати за зразком та певним алгоритмом, дрібну моторику рук, музичний слух, творчі здібності учнів, фантазію, мислення, дисциплінованість; виховувати патріотичні почуття, інтерес до мистецтва, естетичне сприйняття навколишнього світу, продовжувати виховувати любов до тварин, бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До світу фантазії зробимо крок. Ми починаємо мистецтва урок

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Кмол. АРгоп. НАссск. ВАогге. Л

Номер слайду 4

карнавал тварин

Номер слайду 5

Різноманітний світ тварин

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Зерно інтонації

Номер слайду 8

композитор

Номер слайду 9

Розгадайте ребус і дізнайтеся назву музичного жанру, що може виконуватися різними складами. Сюїта (з фр. - послідовність) – твір з кількох самостійних частин, поєднаних художнім задумом.

Номер слайду 10

Сюїту «Карнавал тварин» написав французький композитор Каміль Сен-Санс. У цьому творі 14 п’єс : «Королівський марш левів», «Кури та півні», «Черепахи», «Слони», «Кенгуру», «Акваріум», «Зозуля в гущавині лісу», «Лебідь» та інші. Тож недивно, що сам автор називав твір «великою зоологічною фантазією». Композитор задумав сюїту для виконання камерним ансамблем, до складу якого входять 2 роялі, флейта, кларнет, ксилофон і струнний квінтет. Згодом частини сюїти стали виконувати на різних інструментах і навіть оркестром.

Номер слайду 11

Сюїта – старовинний жанр інструментальної музики. 400 років тому вона складалася лише з 4-х танцювальних п’єс. Згодом виникли великі сюїти, поєднанні програмним задумом і назвою: «Картинки з виставки» М. Мусоргського, «Дитячий куточок» К. Дебюссі, «Карнавал тварин» К. Сен – Санса. Це цікаво знати!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Розгляньте малюнки інструментів, які К. Сен – Санс використав для сюїти «Карнавал тварин»

Номер слайду 19

Це цікаво знати!Квінтет (від лат. – п’ятий) – вокальний або інструментальний ансамбль з п’яти виконавців. Також квінтетом називають музичний твір для п’яти виконавців. Подібно до цього визначають інші жанри, названі кількістю виконавців: дует, тріо, квінтет. Струнний квінтет – ансамбль з п’яти виконавців на струнних смичкових інструментах (скрипках, альтах, віолончелі, контрабасі) або музичний твір для такого складу.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Яка ж тваринка першою завітала на карнавал?

Номер слайду 22

Серед звірів хто вважається найголовніший?

Номер слайду 23

Руханка

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

pptx
Додано
26 листопада 2019
Переглядів
991
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку