Робочий зошит для учнів 5 клас (дівчата) "Підставка під гаджет"

Про матеріал
Робочий зошит розроблений таким чином, щоб кожен учень зміг самостійно виготовити обраний виріб, а також дізнатись багато цікавого про виріб, та повторити матеріал, який вже дізгалися на минулих уроках
Перегляд файлу

Пов’язане зображенняКерівник міського методичного об’єднання,

 вчитель обслуговуючої праці

Вознесенської ЗОШ І-ІІІ ст. №8

Момотенко О.М

 

 

 

 

 

Робочий зошит

з трудового навчання

(обслуговуючі види праці)

 

 

 

Об’єкт проектної діяльності: підставка під гаджет.

 

 

Основна технологія: технологія орігамі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчитель: _______________________________________

 

 

 

 

 

 

2019р.

Зміст

Передмова…………………………….………………….…………………………....

Умовні позначення……………………………………….………………….……..…

Пригадати правила внутрішнього розпорядку в навчальній майстерні та загальними правилами безпечної праці……………………….………………..…...

Проектування форми методом фантазування………………………………….…..

 

І. Організаційно-підготовчий етап.

1.1 Вибір об'єкта проектування (виду підставки). Планування роботи з виконання проекту………..…………………………………………..………………....

1.2 Історична довідка…………………………………………….……….……..…..

1.3 Моделі – аналоги…………………………………..…………….….…..……….

 

ІІ. Конструкторський етап.

2.1 Графічне зображення……………………..……………..………………………

2.2 Добір конструкційних матеріалів  та інструментів для роботи………….…...

 

ІІІ. Технологічний етап.

3.1 Виготовлення підставки способом орігамі…………………………………….

 

ІV. Заключний етап.

4.1 Розрахунок бюджету проекту……………………………….……...…….…..…

4.2 Реклама виробу. Захист проекту. Висновки……………………………..…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Любий друже!

 

В твоїх руках незвичайний зошит – це «путівник» по захоплюючій  «країні Рукоділля». З його допомогою ти ознайомишся з видами підставок для гаджетів, з яких матеріалів їх виготовляють та яких форм вони бувають.

Навчишся виготовляти та оздоблювати підставку власними руками. Також навчишся проектувати та планувати свою роботу.

Зошит розроблений таким чином, щоб полегшити тобі вивчення предмету, допомогти краще засвоїти матеріал з варіативного модуля «Технологія орігамі». В ньому вміщено теоретичний матеріал, опорні схеми, кросворди, ребуси, цікаві факти, а також вправи для відпочинку очей, оскільки при ручній роботі найбільше втомлюються очі. Матеріал розбито на теми, де висвітлено короткі теоретичні відомості й подано практичні роботи.

В структуру даного зошита вміщено творчий проект на виготовлення підставки для гаджетів з розробленими завданнями і послідовністю виконання робіт.

Пам’ятай! практична робота у шкільній майстерні

потребує уваги і зосередженості під час користування інструментом. Працюючи, потрібно правильно організувати робоче місце, бути уважним і старанним під час своєї діяльності, дотримуватись правил внутрішнього розпорядку та правил безпечної праці.

Намагайся кожну роботу робити красиво, із задоволенням, і тоді в тебе все вийде.

 Успіхів і натхнення тобі у проектуванні виробів та опануванні технологій.

 

 

 

 

 

 

 

Умовні позначення:

 

прочитай;

 

зверни увагу;

 

Описание: Картинки по запросу смайлик с лупой

цікаво, що;

законспектуй;

 

розгадай;

 

запам’ятай;

 

відпочинь;

 

практичні завдання;

 

завдання для самоконтролю;

 

творче завдання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Давай пригадаємо, що таке проект?

 

Проектце__________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

  • Запиши, що ти виконуєш в кожному етапі проекту?

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу иголка с ниткойКартинки по запросу иголка с ниткойМій творчий проект

Проект № 5

Назва проекту:____________________________________________________________

Основна технологія:_______________________________________________________

І. Організаційно-підготовчий етап.

Де і коли зародилося мистецтво орігамі.

Обов'язковим матеріалом для даного виду мистецтва є, папір. І хоча перший верстат з виробництва паперу був винайдений в Китаї, історія орігамі бере свій початок в Японії. Саме японці на початку VІІІ ст. почали складати різні фігурки. До речі, в японській мові слово «орігамі» означає «складений папір». Варто відзначити, що в ті часи папір був дуже дорогим матеріалом, тому доступний він був тільки храмам і монастирям. Ченці робили спеціальні паперові коробочки під назвою «санбо», в яких приносили жертви богам. Ці перші вироби орігамі виготовлялися без використання будь-яких інструментів, а матеріалом був виключно папір.

Трохи пізніше кожен японський аристократ вмів робити подібні коробочки для підношення подарунка дорогій людині або данини богу. А через 600 років папір перестав бути настільки цінним ресурсом, що дозволило даному мистецтву розвиватися великими темпами. Історія виникнення орігамі, напевно, вже давно забута японцями, проте подарована ними техніка складання перших літачків, фігурок тварин і дивовижних квітів радує весь світ і сьогодні.

Найдавніші вироби орігамі.

Як уже згадувалося вище, першими виробами, виготовленими в техніці орігамі, були коробочки. Але оскільки вони виготовлялися виключно в практичних, а не декоративних цілях, їх не можна назвати справжніми витворами мистецтва. Журавлик - саме з цієї фігурки почалася історія орігамі, як виду мистецтва.

Результат пошуку зображень за запитом "історія виникнення орігамі"

У першому японському виданні з орігамі під назвою «Семба - цуру оріката», що в перекладі означає «Як скласти тисячу журавлів», були описані особливості складання з паперу 49 моделей журавликів. Це була досить докладна інструкція орігамі, хоча і з мінімальною кількістю графічних ілюстрацій. Випущена ця книга була в 1797 році настоятелем храму Рока. Варто відзначити, що в книгу увійшли інструкції зі складання не тільки окремих журавликів, але і різних сполучень їх між собою. Наприклад, фігуркам могла бути додана форма гірлянди, яка виходила шляхом з'єднання декількох журавликів за кінчики крил або дзьоба.

Розвиток мистецтва орігамі в світі.

Найбільш активно мистецтво орігамі в Японії почало розвиватися після Другої світової війни. Багатьом історія орігамі зобов'язана японському майстру Акиро Йошізава.

Пов’язане зображення

 Саме він почав складати перші, до того часу невідомі, фігурки з паперу, серед яких були жаби, рибки, журавлики, квітки ірису та багато інших.

Що стосується країн Європи, то багато чого прихильники цього мистецтва, що живуть на їх території, почерпнули з Японії. Однак не можна стверджувати, що історія виникнення орігамі в Європі пов'язана виключно з країною Східного Сонця. Так, деякі фігурки були складені іспанськими майстрами, а символом орігамі в цій країні є паперові пташки - «пахаріти».

Результат пошуку зображень за запитом "паперові пташки - «пахаріти»."

Існує припущення, що вперше ця фігурка була складена в Толедо в XII ст. У 1937 році в Лондоні була видана перша в Європі книга з орігамі «Виготовлення паперових іграшок». Її автором стала Маргарет Кемпбелл. Завдяки їй стало легше складати такі вироби орігамі, як «птах», «водяна бомбочка» і «жаба». А в 1946 році в англійському дитячому журналі була опублікована схема складання журавлика.

 

Похожее изображениеВправи для очей

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІСНУЄ 5 ВИДІВ ОРІГАМІ.

 Художнє орігамі характеризується реалістичними проектами з обтичними формами та наявністю власного творчого стилю виконання. Реалістичність в зображенні досягається за рахунок ускладнення схеми побудови, використання складного паперу, коли складання відбувається одночасно по декільком згинам. Невід’ємною характеристикою цього виду є використання техніки мокрого згортання, яка передбачає змочування паперу в процесі роботи, що дозволяє утворити м’які згини.

 Модульне орігамі – найбільш заплутаний, стосовно термінології, напрям орігамі. Стосовно напряму, який характеризується використанням великої кількості маленьких модулів, що нанизуються один на одного, утворюючи "йоржисті" фігурки тварин, людей, рослин, різноманітних предметів і т. і. Є декілька назв цього напряму: китайське модульне орігамі, 3d origami, "Golden Venture".

Результат пошуку зображень за запитом " орігамі"Пов’язане зображення Результат пошуку зображень за запитом "орігамі" Пов’язане зображення

 Мозаїчне орігамі – це сучасна течія орігамі, що займається трансформуванням площини. За рахунок складок на площині утворюється орнаментальне зображення, яке може бути, як площинним, так і створювати певний рельєф (барельєф або горельєф). Моделі мозаїчного орігамі мають орнамент, як з лицьового, так і зі зворотнього боку.

Результат пошуку зображень за запитом "Мозаїчне орігамі" Пов’язане зображення Современное оригами от Кота Хирацука http://evg-crystal.ru/800/600/http/henddecor.ru/wp-content/uploads/2013/02/11.jpg

 

 Рифлене орігамі – зовсім нова течія, проте її характерність та несхожість з іншими видами, а також велика кількість можливостей, що вона відкриває, безумовно виділяє рифлене орігамі, як окремий напрямок. В своїй праці "Всё про оригами" Сергій Афонькін визначає рифлене орігамі як "ялинкову структуру", що влучно характеризує цей об’ємно-просторовий вид. Послідовне чергування "гір" та "долин" утворює "ялинку" або "східці". Натомість, існує європейська назва "Origami Corrugations", яка перекладається як "рифлене оригамі". В цьому виді оригамі в результаті складання утворюється об’ємна та гнучка структура, що здатна приймати різні форми. Хорхе Хоромільйо (Jorge Jaramillo), Йоши Йошимура (Yoshi Yoshimura), Йоко Нішимура (Yoko Nishimura) – визнані майстри рифленого оригамі.

 

Пов’язане зображенняПов’язане зображенняПов’язане зображення

 

 Криволінійне орігамі – новий напрям орігамі, що характеризується складанням по кривій лінії. Одним з першовідкривачів цього напрямку є Рон Реш (Ron Resch). В 60-ті роки він досліджував можливості згину по кривій. В 1972 році його праця побачила світ на особистій виставці "Ron Resch and the Computer", що проходила в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, США. Вже в 2006 році на виставці"Оrigami USA" Жаннин Мозлі (Jeannine Mosely) запропонувала власні криволінійні моделі. Сьогодні коло зацікавлених криволінійним орігамі невпинно зростає.

 

Результат пошуку зображень за запитом "Криволінійне оригамі"Пов’язане зображенняРезультат пошуку зображень за запитом "Криволінійне оригамі"

 

  •                 Для кого (або для чого) виконується проект?

______________________________________________________________________             

  •                 Яким має бути виріб? Запиши вимоги до виробу.________________________________________________________________

 

______________________________________________________________________

 

  •                 Замалюй або вклей моделі – аналоги виробу, користуючись бланком творчих проектів, друкованими виданнями, мережею Інтернет, власними світлинами.

 

1

2

3

 

 

 

 

 

 

4

5

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •                 Який із виробів, на твою думку, є найскладнішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці._________________________________________________

 

  •                 Який із виробів, на твою думку, є найпростішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці._________________________________________________

 

  •                 За який час ти плануєш виготовити свій виріб?__________________________

 

 

_______________ оцінка

 

ІІ. Конструкторський етап.

Практична робота № 1

 

Пофантазуй та замалюй варіанти оздоблення свого майбутнього виробу, зроби детальний опис.

D:\Users\Administrator\Desktop\images.png 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Детальний опис:________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Дизайнер – це фахівець, який займається проектуванням і створенням різних виробів.

Пов’язане зображення

 

 

 

 

 

 

  •                 Обведи, що тобі потрібно для  роботи в техніці орігамі.

Пов’язане зображенняРезультат пошуку зображень за запитом "швейні інструменти"Результат пошуку зображень за запитом "швейні інструменти молоток"Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "інструменти"Результат пошуку зображень за запитом "швейні інструменти"Результат пошуку зображень за запитом "швейні інструменти"Результат пошуку зображень за запитом "швейні інструменти крючок"Результат пошуку зображень за запитом "клей"Результат пошуку зображень за запитом "папір"Пов’язане зображенняРезультат пошуку зображень за запитом "швейні інструменти"

Результат пошуку зображень за запитом "інструменти" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З історії паперу…

Ми дотепер точно не знаємо, коли був винайдений папір. Безсумнівно, що початок варто шукати в Китаї, де, по переказу, в 153 році нашої ери Тцай-Лунь, міністр землеробства, рекомендував своїм співгромадянам застосовувати для листа папір «ши», виготовлений із волокон деревини «паперового деревця» (Brussonetia papyrifera). До цього часу китайці вживали, як матеріал для написів і малюнків камінь, кістки й пластинки, вирізані із серцевини бамбука.

Оскільки в Китаї у давнину папір робили з молодих пагонів бамбука, то цілком ймовірно, що слово походить від старої назви бамбука. До речі, в українській і в багатьох інших європейських мовах назва паперу (фр. Papier, англ. Paper) явно веде своє походження від грецького - papyrus (папірус).

Однак треба помітити, що принципи виготовлення паперу й папірусу - зовсім різні. Якщо папірус являє собою тонко нарізані й склеєні пластинки, то для виготовлення паперу потрібне розщеплення часток (волокон) того матеріалу, що вживається для його  виробництва, порушення зв'язку між волокнами, щоб потім ці волокна сплутати між собою (піддати процесу взаємного проникнення) і потім зробити із цієї маси тонкий і гнучкий аркуш, придатний для використання.

Для виготовлення паперу годяться будь-які рослинні волокна, які мають гнучкість. Можна назвати сотні рослин, придатних для виробництва паперу. Крім того, підходять не тільки рослини, але й кокони шовковичних хробаків, вовна, шкіра тварин та ін. Спроби робити папір із найрізноманітніших волокон робили здавна.

Описание: Картинки по запросу смайлик с лупойГоловна проблема полягає не у виборі матеріалу для виробництва паперу, постачальниками якого є все: поля, луги й ліси, а у використанні такого матеріалу, що забезпечить світові потреби, й з якого можна виготовити папір цілком доброякісний - білий, міцний, не проникний для чорнила при письмі й добре приймаючий фарбу при друкуванні.

 

 

 

 

 

 

Варто сказати, що не людина першою почала робити папір з деревини - її «винахідниками» були деякі види ос. Вони будують свої гнізда так: робітники оси (нерозвинені самки) навесні згризають молоді зелені пагони дерев, пережовують їх і при цьому відокремлюють волокна (клітковину). У слині ос є клей, і в такий спосіб виходить клейка маса, склад якої той же, що й паперу: клітковина деревини або соломи й клей. Із цієї клейкої маси оси будують свої гнізда, роблять основу, що прикріплює гніздо до дерева, стіні та ін. Міцність осиних гнізд дозволяє їм існувати багато років, пручаючись дощу, снігу й вітрам. А щоб відірвати таке гніздо від місця, куди воно прикріплено, іноді потрібно застосувати велику силу. По своєму складу (якщо не брати до уваги принесений вітром у гнізда пил) осині гнізда до дріб'язків схожі з м'якими, шовковистими сортами паперу, виробленими в Китаї і Японії.

Папір, що виготовлявся в стародавності китайцями, мав основним своїм недоліком рихлість, через що фарба, якою на ньому писали (головним чином, туш із сажі з домішкою риб'ячого клею й мускусу), розтікалася, а папір легко рвався.

Подальший шлях паперу в Європу з Китаю описується французьким ученим Авенелем так: «Він прийшов з Китаю дуже повільним шляхом, із середньою швидкістю, може бути, сто верст у сто років. Народи Центральної Азії, потім араби, потім єгиптяни підвозили її вироблення все ближче до нас. В 650 році папір бачили в Самарканді; в 800-му - зустрічали в Багдаді; в 1100 році він дійшов до Каїра. Потім проходить по берегу Африки, перепливає через Середземне море й довго не переходить Лангедок (Південна Франція)».

Звичайно, процес проникнення паперу в Європу набагато складніше. Раніше він ввозився через Грецію, пізніше через новий центр торгівлі на Середземне море - Венецію - з Малої Азії й Африки (є згадування, що у Феце наприкінці XII століття було до 400 паперових закладів). Потім його почали виробляти в Європі, де була відкрита велика майстерня на південно-сході Іспанії - у Хативе (Сан-Филип, в 56 км від Валенсії). Ця майстерня, що існувала вже в 1154 році, поставляла папір у сусідні країни головним чином через Венецію. Протягом XIII і XIV століть відкрилися «паперові млини» в Італії, Франції, Німеччині, Голландії. А до XIV-XV століття папір уже одержав міцне поширення в Європі.

Похожее изображениеВправи для очей

Похожее изображение 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Досить заплутаним є питання про сировину, яка вживалася в той час при виробництві паперу. До 80-х років XIX століття анітрошки не сумнівалися, що папір вироблявся арабами з бавовни; звідки і його назва - «бомбицина» (інакше - charta cottonea). Однак аналіз показує, що зі зразків паперу, виготовленого з XI до XV століть, виробленого з бавовни не виявилося ні одного - більшість була виготовлена з ганчірок. Може бути, ця обставина пояснюється тим, що до Х століття араби, запозичивши з Китаю способи вироблення паперу з волокон шовкового кокона й шовковичного (паперового) дерева, у силу відсутності такої сировини в Центральній і Малій Азії перейшли до застосування волокон, що обволікають зерна бавовни. Але оскільки папір виходив досить пухким й непридатним для письма, то вони стали використовувати ганчір'я (хоча назва «Бавовняний папір» збереглася). Процес вироблення паперу з ганчірок набагато складніше, проте отриманий папір цілком відповідає своєму призначенню.

Описание: Картинки по запросу смайлик с лупойТак чи інакше, але процес виробництва паперу вдосконалювався, і на початку друкарства в Європі з'явилося багато паперових млинів, які виробляли (винятково із лляних і прядив'яних ганчірок) чудовий, що не протікає, білий папір, досить щільний і міцний, «дзвінкий» і гнучкий, що зберігся і до наших днів у прекрасному виді.

 

 

 

 

 

Прогрес не стоїть на місці. Всі частини паперової машини були вдосконалені, збільшена ширина полотна. Замість ганчіркової сировини стали використовувати деревину. Старі роли поступово витіснялися апаратами, що розмелюють та безперервної дії.

Основний композиційний склад майже не змінився - це волокна рослинного походження з деревини хвойних і листяних порід, стебел однолітніх рослин, листів і т.п. Залежно від методу виробництва, виходу геміцелюлоз і лігніну (інкрустуючої речовини) одержують різні напівфабрикати: деревну масу, наполовину хімічну масу (напівцелюлозу), невибілену, білену й облагороджену целюлозу.

І історія паперу на цьому не завершується, майже кожний рік на виробництві вдосконалюють старі й впроваджують нові технології виготовлення паперу.

Тест на тему «мистецтво Орігамі»:

 

  1. В якій країні найбільш розвинуте мистецтво Орігамі?

а) Індія;

б) Японія;

в) Англія

  1. Який матеріал використовують майстри Орігамі?

а) папір;

б) тканину;

в) глину.

  1. Папір якої форми найчастіше використовують в Орігамі?

а) круглої;

б) трикутної;

в) квадратної.

  1. Чи можна використовувати для складання орігамі щось крім паперу?

а) так, все що завгодно;

б) ні, лише папір;

в) так, можна користуватись ножицями чи клеєм.

 

_______________ оцінка

 

ІІІ. Технологічний етап.

Практична робота № 2

Перед початком роботи обов’язково ознайомся з основними правилами роботи з папером, ножицями та клеєм.

 

Повторення основних правил роботи з папером.


  1. Для досягнення мети

Все окремо розклади.

Матеріали, інструменти,

І папір в самому центрі.

  1. Є малюнок чи картина?

Поклади перед очима!

Як згинаєш ти папір,

Перевір кутки й краї!

  1. Згину лінію охайно

Від середини до краю

Ти прогладь. І що важливо:

Не зроби роботу криво!

  1. Як фігурка вже готова,

Не зімни її ти знову,

Поклади лиш акуратно

У коробочку чи папку.


 

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ З НОЖИЦЯМИ

1. Тримайте ножиці у визначеному місці.

2. Під час роботи уважно стежте за напрямком різця (леза).

3. Під час роботи не тримайте ножиці лезом угору.

4. Не працюйте тупими ножицями.

5. Не ріжте ножицями на ходу.

6. Не наближайтеся до товариша під час різання.

7. Передавайте товаришеві закриті ножиці кільцями вгору (вперед).

 

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС РОБОТИ З КЛЕЄМ

1. Клей треба наносити пензликом від середини до країв.

2. При потраплянні клею на одяг його слід негайно змити водою.

3.Для притискання елементів аплікації і витирання рук треба користуватися серветкою.

4. Закінчивши роботу, клей потрібно щільно закрити, пензлик і посуд помити.

 

Дотримуйся правил безпечної праці!

 

Матеріали та інструменти: папір А4, або кольоровий картон.

Технологічна послідовність виготовлення

підставки під гаджет. (на основі кораблика)

(варіант №1)

№ з\п

Графічне зображення

Послідовність операції

Матеріали та інструменти

1

korablikkorablik

Взяти прямокутний аркуш паперу (папір за бажанням, будь-якого кольору).

Зігнути аркуш навпіл по середній лінії підрівнюючи кінці.

Папір.

2

korablik

У верхній частині складеного аркуша загнути лівий і правий ріжки, які мають посередині зійтися. (утворюємо літак)

Папір.

3

korablik korablik

Нижні смужки-клапани відігнути уверх з лицьового боку

Папір.

4

korablik

Повернути заготовку ребром до себе, розправити її і перегнути по діагоналі

Папір.

5

korablik

Спочатку відігнути уверх з лицьового боку, потім з виворітного.

Папір.

6

korablik

Заготовку повернути знову ребром до себе, розтягуючи її у різні боки.

Папір.

7

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-002422.jpgkorablik

І ось у нас вийшов кораблик.

Папір.

8

 

 

 

 

 

 

Перевернути кораблик верх дном та зігнути по середині. І в нас вийде чудова підставка під гаджет.

Папір.

C:\Users\836D~1\AppData\Local\Temp\Rar$DI00.365\static_qr_code_without_logo.jpgДля зручності можеш переглянути відео ось за цим посиланням, або QR-кодом: https://www.youtube.com/watch?v=5xSAjRqg0CY

 

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ РОБОТИ

1. Ножиці скласти у спеціально відведене місце.

2. Привести в порядок своє робоче місце.

 

 

______________ оцінка

Дотримуйся правил безпечної праці!

Матеріали та інструменти: папір А4, або кольоровий картон, лінійка, олівець, ножиці, клей.

Технологічна послідовність виготовлення підставки під гаджет.

(варіант №2)

 

№ з\п

Графічне зображення

Послідовність операції

Матеріали та інструменти

1

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-092618.jpg

Тобі знадобиться папір А4, лінійка, олівець, ножиці, клей.

 

2

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-093155.jpgD:\Users\Administrator\Desktop\P90303-093119.jpg

Зігни листок навпіл та розклади його, і до лінії, що утворилася зігни два верхні кутики  (утворюємо літак)

Папір.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-094059.jpg 

 

Розігни кутики та зігни навпіл і за допомогою лінійки відміть по згину 6см. та 12см. Потім по згині, що діагонально відміть 5см. та 6,5см.

Папір, лінійка, олівець.

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З’єднай точки лініями за допомогою олівця.

Папір, лінійка, олівець.

 

 

 

 

 

 

 

 

5

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-094148.jpg

Виріж  ножицями.

Ножиці.

6

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-094615.jpg

Тепер від верхнього краю вправо відклади 3,5 см та постав позначку. По діагональному згині також постав позначку 10 см. З нижнього лівого кута в право постав позначку 5см.

Папір, лінійка, олівець.

7

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-094618.jpg

Тепер проведи з верхньої точки паралельну лінію відповідно діагональній. Потім від першої лінії відступи 2см і проведи, ще одну лінію.

Папір, лінійка, олівець.

8

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-095545.jpg

Виріж ножицями по крайнім лініям.

Папір, ножиці.

9

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-095643.jpg

 

Розклади та зігни нижні частини по наміченим лініям.

Папір.

10

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-095731.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Далі склади верхні частини один на одного та склей. Має утворитися трикутник.

Папір, клей.

11

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-100022.jpg

Склей дві задні частини.

Папір, клей.

12

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-100103.jpg

З переду гострий кут зігни та утвори місце для тримання гаджету.

Папір.

13

D:\Users\Administrator\Desktop\P90303-100834.jpg

Все виріб готовий!

 

 

C:\Users\836D~1\AppData\Local\Temp\Rar$DI00.580\static_qr_code_without_logo.jpgДля зручності можеш переглянути відео ось за цим посиланням, або QR-кодом:

https://www.youtube.com/watch?v=5Bfl4Tfpoeo&vl=ru

 

 

 

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ РОБОТИ

1. Ножиці скласти у спеціально відведене місце.

2. Привести в порядок своє робоче місце.

 

 

_______________ оцінка

ІV. Заключний етап.

  •                 Чи отримав (ла) ти виріб, який запланував (ла)?________________________
  •                 Підрахуй кількість та вартість використаних матеріалів___________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

D:\Users\Administrator\Desktop\images.pngСтвори рекламу власного виробу у вигляді віршика,  рекламної листівки  або бік-борду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Похожее изображение

 

ДЛЯ НОТАТКІВ

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Результат пошуку зображень за запитом "менеджер з реклами"

Ме́неджер з рекла́ми  фахівець, який виконує певні дії з просування на ринок марки товару, послуги або ідеї.

 

 

 

 

 

  •                 Презентуй виріб за таким орієнтовним планом (дай відповідь):
  1.                   Призначення виробу, його застосування______________________________

 

______________________________________________________________________

 

  1.                   Хто буде ним користуватися?_______________________________________

 

______________________________________________________________________

 

  1.                   Чи можна його продати?_______Чи будуть його купувати?______________

 

Чому?_________________________________________________________________

 

______________________________________________________________________

 

  1.                   З якими професіями ознайомилися?__________________________________

 

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

 

 

 

 

_______________ оцінка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Критерії оцінювання проекту

І. Організаційно-підготовчий етап

1.1. Назва виробу - 0,5б

1.2.Технологія - 0,5б

1.3. Мета - 0,5б

1.4. Моделі аналоги - 1б

 

ІІ. Конструкторський етап

2.1.Ескіз, опис - 1б

2.2.Матеріали, обладнання - 1б

 

ІІІ. Технологічний етап

3.1.Технологічна послідовність - 2б

 

ІV. Заключний етап

4.1. Економічне обґрунтування - 1б

4.2. Реклама - 1,5б

4.3.Захист  проекту - 2б

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Література

  1.     Трудове навчання. 5 клас:  Робочий зошит / Р. М. Лещук, О. Ю. Медвідь., Ю. В. Палій; за заг. ред. С. М. Дятленка, - Харків: Вид-во «Ранок»,  2017. – 56 с.: іл.
  2.     Трудове навчання (для дівчат): підруч. для 5-го кл. загальноосвіт. навч. закладів / І.Ю. Ходзицька, Н.М. Павич, О.В.Горобець, О.І. Безносюк. – Камянець- Подільський: Аксіома, 2013. – 160 с.: іл.
  3.     http://stylezhinki.ru/vidpochinok-ta-rozvagi/10250-istorija-origami-istorija-viniknennja-origami.html
  4.     http://biology-old.univ.kiev.ua/images/stories/Upload/Studenty/Tvorchi_roboty/Orygami.pdf
  5.     http://mestectvo.com/zvnovost/609-paperist.html
  6.     https://naurok.com.ua/library/konspekt-uroku-na-temu-origamivigotovlenna-tehnikou-origamikrab-73965.html
  7.     https://www.youtube.com/watch?v=5xSAjRqg0CY
  8.     https://www.youtube.com/watch?v=5Bfl4Tfpoeo&vl=ru
  9.     Усі зображення мережа Інтернет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Моделі – аналоги

Результат пошуку зображень за запитом "підставка під гаджет"Результат пошуку зображень за запитом "підставка під гаджет"Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "підставка під гаджет"Пов’язане зображенняРезультат пошуку зображень за запитом "підставка під гаджет"

Результат пошуку зображень за запитом "підставка під гаджет"Результат пошуку зображень за запитом "підставка під гаджет своїми руками"

Результат пошуку зображень за запитом "підставка під гаджет своїми руками"Пов’язане зображенняПов’язане зображення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу рамки для текста дети 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Старокожева Оксана Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
30 липня 2019
Переглядів
3356
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку