Робочий зошит для учнів 5 клас (дівчата) "Ялинкова прикраса"

Про матеріал
Робочий зошит розроблений таким чином, щоб кожен учень зміг самостійно виготовити обраний виріб, а також дізнатись багато цікавого про виріб, та повторити матеріал, який вже дізгалися на минулих уроках.
Перегляд файлу

Керівник міського методичного обєднання

вчитель обслуговуючої праці

Вознесенської ЗОШ І-ІІІ №8

Момотенко М. О

Пов’язане зображення 

 

 

 

 

Робочий зошит

з трудового навчання

(обслуговуючі види праці)

 

Об’єкт проектної діяльності:

Ялинкова прикраса.

 

Основна технологія: технологія виготовлення

виробів з солоного тіста.

 

 

 

 

 

 

 

Вчитель: _________________________________

 

 

 

2018

 

 

 

Зміст

Передмова………………………………………………………….……….…………....

Умовні позначення……………………………...………………………………….…...

 

І. Організаційно-підготовчий етап.

1.1 Вибір об'єкта проектування (виду новорічної прикраси). Планування роботи з виконання проекту………………………………………………………………………...

1.2 Історична довідка…………………………………………………………….……

1.3 Моделі – аналоги……………………………………………….…………….……

 

ІІ. Конструкторський етап.

2.1 Графічне зображення……………………………………………..…………….…

2.2 Добір конструкційних матеріалів та інструментів для роботи……………….…

2.3 Виготовлення тіста для прикраси…………………………..…….....……………

 

ІІІ. Технологічний етап.

3.1Виготовлення новорічної прикраси ……………………………..............………..

3.2 Фарбування новорічної прикраси ……………………………….………….……

3.3 Оздоблення новорічної прикраси. Остаточна обробка виробу………………....

 

ІV. Заключний етап.

4.1 Розрахунок бюджету проекту……………………………………………..………

4.2 Реклама виробу. Захист проекту. Висновки……………………………..……….

 

 

Пов’язане зображення

Любий друже!

В твоїх руках незвичайний зошит – це «путівник» по захоплюючій «країні Рукоділля». З його допомогою ти ознайомишся з історією виникнення новорічних прикрас, з їх видами та ознайомишся з різними професіями. Навчишся працювати з солоним тістом, самостійно виготовити та оздобити ялинкову прикрасу. Також навчишся проектувати та виготовляти вироби з солоного тіста на прикладі ялинкової прикраси.

Зошит розроблений таким чином, щоб полегшити тобі вивчення предмету, та допомогти краще засвоїти матеріал. В ньому вміщено теоретичний матеріал, інструкційні картки, кросворди, ребуси, цікаві факти, а також вправи для відпочинку очей, оскільки при ручній роботі найбільше втомлюються очі. Матеріал розбито на теми, де висвітлено короткі теоретичні відомості й подано практичні роботи.

В структуру даного зошита вміщено творчий проект на виготовлення ялинкової прикраси з розробленими завданнями і послідовністю виконання робіт.

 

Пам’ятай! практична робота у шкільній майстерні

потребує уваги і зосередженості під час користування інструментом. Працюючи, потрібно правильно організувати робоче місце, бути уважним і старанним під час своєї діяльності, дотримуватись правил внутрішнього розпорядку та правил безпечної праці.

Намагайся кожну роботу робити красиво, із задоволенням, і тоді в тебе все вийде.

 Успіхів і натхнення тобі у проектуванні виробів та опануванні технологій.

 

 

 

 

 

 

 

 

Умовні позначення:

 

прочитай;

 

зверни увагу;

Описание: Картинки по запросу смайлик с лупой

цікаво, що;

 

законспектуй;

розгадай;

 

запам’ятай;

 

відпочинь;

 

практичні завдання;

 

завдання для самоконтролю;

творче завдання.

 

 

 

 

 

Привіт мій юний пятикласнику!

А чи любиш ти зиму, як люблю її я? Коли навкруги все біле-біле, присипано сніжком, кружляють сніжинки та прикрашають стріхи хат. Засніжені вулиці й дерева, малюнки на вікнах, сліпуче сонце, що відбивається від льодяної поверхні річок... Проте найбільше враження справляє зима у лісі. Височенні ялинки, вкриті пухким снігом, велично стоять на схилі блакитних гір, а крізь їхні віти пробиваються проміні сонця, що заходить. Небо низьке й прикрите хмарами, проте неповністю, і місцями видно клаптики ясного блакитного неба. Відчувається такий безмежний спокій, велична краса, здається, навіть, що ти відчуваєш морозне повітря. На кожній вітці кожної ялини лежить сніг, ніби домальований пензлем художника, і прозоре повітря має блакитний відтінок. Кудись вдаль веде широка розкатана дорога, на якій цілими годинами не видно жодної автівки, жодного подорожнього, а по узбіччях цілі кучугури снігу.  

А новорічні свята..? Кожна родина прикрашає свою оселю кольоровими  стрічками та мішурою, зелена пухнаста ялинка ніби закликає своїм свіжим ароматом до святкування. ЇЇ одягають в різнобарвні шати з гірлянд і новорічних кульок. Біля цієї святкової красуні розкладають подарунки, та вся сім’я чекає тої миті, коли можна буде їх розгорнути. Зовсім маленькі діти чекають на Діда Мороза, який прийде вночі і виконає їхні найзаповітніші бажання. Та й я, відчувши всю цю атмосферу, виглядаю, раптом він з’явиться, веселий та рум'яний з морозу. Такими для мене є зима та новорічні свята.

 І ось сьогодні я пропоную тобі зануритись в цей чарівний світ і створити своїми руками маленьке  диво, ялинкову прикрасу.

І перед тим, як ми почнемо, ану давай згадаємо, чого ми має дотримуватись під час роботи та як працювати?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розглянь малюнки та пронумеруй порядок дій. Поясни, що сталося.      

 

 

 

Творчий проект

Проект -  ______________________________________________________

__________________________________________________________________.

 

Проектуванням називають сам процес роботи над проектом, а також підготовка комплекту проектної документації.

Для виконання творчого проекту тобі необхідно пройти 4 кроки або 4 етапи.

Метод фантазуванняце спосіб конструювання форми предмета шляхом уявлення, вигадування нового, неіснуючого образу предмета або його частини. Головною умовою цього методу відсутність будь – яких обмежень, правил.

Гра «Допиши пропущені слова»

Картинки по запросу иголка с ниткойКартинки по запросу иголка с ниткойМій творчий проект

Проект №3

Назва проекту:_____________________________­______________________________

Основна технологія:______________________________________________________

________________________________________________________________________

Додаткова технологія:____________________________________________________

І. Організаційно-підготовчий етап.

Новий рік – це свято, оповите легендами й романтичними історіями. Кожна традиція пов'язана з цікавими фактами з минулого. Ось і новорічна іграшка також має свою історію, адже вона не з'явилася нізвідки. Виявляється, почалося все багато століть тому.

Ще дуже давно європейці започаткували традицію прикрашати будинок до свята Нового року. Але тоді влада була проти таких розважальних заходів – встановлювати в будинках хвойні дерева суворо заборонялося. Незважаючи на табу, люди потай приносили зелені красуні. Цей звичай переміг і прижився, а вже в XVI ст. він перетворився на модну тенденцію. Прикрашати будинок у переддень свята стало популярною традицією, і сусіди навіть змагалися між собою – у кого ж цього року житло буде найкраще декороване.

Вічнозелена ялина була священним деревом, яке символізувало саме життя і нове відродження. Саме на ялинки в кінці грудня люди розвішували подарунки для духів, щоб задобрити їх і отримати багатий врожай.

Звертаючись до дерева і духів, які його заселяли, люди старались піднести всеможливі подарунки, які були наділені особливим сенсом. Зазвичай це були звірі від мисливця, риба від риболова, скляні нитки дощу від землеробів.

Самий старий документ, в якому згадується новорічна ялинка датується 1521 роком і знайдений в Німеччині. Тоді ялинку прикрашали червоними і зеленими яблуками, горіхами, їстівними мучними виробами і виробами з цукру. Все це мало свою символіку.

http://krasna.ua/wp-content/uploads/2014/11/82180747_3109898_Izm__Elka_Jykov.jpg

http://krasna.ua/wp-content/uploads/2014/11/82160090_3109898_12_vmyatina.jpgПерші скляні ялинкові кулі були виготовлені в Німеччині в місті Лауш в 1848 році, вони прийшли на зміну срібним зірочкам, мішури (з'явилися в XVIІІ ст.), саморобним тканинним, бавовняним, картонним іграшкам, а також солодощів і фруктів, якими прикрашалися святкові їлі і дерева. Спочатку це були досить важкі кулі з прозорого або кольорового скла, покриті зсередини шаром свинцю. Зовні кулі прикрашали блискітками, намистинами. Після відкриття в 1867 р. газового заводу, нові технології дозволили виробляти більш витончені тонкостінні кулі різного розміру та дизайну, іграшки не тільки круглої форми, а й фігурки Санта-Клауса, тварин, риб, глечиків, виноградні грона. Свинцеве покриття замінив нітрат срібла. Самі іграшки зовні покривалися срібним або золотим пилом, промалювалися фарбою.

 

 

 

 

 

 

Поступово досвід у лаушских майстрів переймали склодуви інших країн і на початку ХХ-го ст. симпатичні ялинкові іграшки зі скла з'явилися в Чехії (Богемія), Польщі, США, Японії. Пізніше подібні виробництва були створені і в інших країнах. Поступово змінювалася тематика та дизайн виробів. Якщо в перший час в дизайні ялинкових іграшок актуальними були теми: янголята, фрукти, тварини, посуд, на зміну яким прийшли екіпажі, запряжені кіньми, музичні інструменти, ковзани, будиночки, то через буквально кілька років стали прикрашати ялинку скляні дирижаблі, пароплави, інші іграшки з області «техно».

http://krasna.ua/wp-content/uploads/2014/11/82160086_3109898_12_bogemsk_shar.jpghttp://krasna.ua/wp-content/uploads/2014/11/82160087_3109898_drezdenskie2.jpg

 

 Значно змінили ялинкову іграшку майстри Дрездена і Лейпцига, потрібно відзначити, що найбагатші різдвяні базари, на яких широкий вибір найкрасивіших новорічних іграшок там і сьогодні. Ці міста по праву є центрами виробництва ялинкових прикрас Європи.

прикраса у вигляді паровозикановорічна іграшка кінь в упряжцііграка-будиночок

В Івано-Франківську є кілька підприємств, де працюють склороби. Одним із них є фабрика ялинкових прикрас ТзОВ "Юріта". Іграшки, видуті вручну, вважаються більш цінними. За день один склороб може видути близько 100-150 іграшок.

Щорічно 19 листопада в Україні відзначається професійне свято працівників скляної промисловості – День склороба.

https://kurs.if.ua/media/gallery/tmb/i/m/img_3713.jpghttps://kurs.if.ua/media/gallery/tmb/i/m/img_3712.jpghttps://kurs.if.ua/media/gallery/tmb/i/m/img_3788.jpg

Результат пошуку зображень за запитом "склороби"А зараз продивись на екран, та дізнайся, як з’являється ця краса… 

 

Склороб (склодув) - робітник скляної промисловості, який виготовляє скляні вироби.

Похожее изображениеВправа для очей

 

 

 

 

 

 

  • Для кого (або для чого) виконується проект?______________________________________________________________

 

  • Яким має бути виріб? Запиши вимоги до виробу._______________________________________________________________

_____________________________________________________________________

 

  • Замалюй або вклей моделі – аналоги виробу, користуючись бланком творчих проектів, друкованими виданнями, мережею Інтернет, власними світлинами.

 

1

2

3

 

 

 

 

 

4

5

6     

 

  • Який із виробів, на твою думку, є найскладнішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці.________________________________________________

 

  • Який із виробів, на твою думку, є найпростішим у виготовленні? Запиши номер виробів із таблиці.________________________________________________

 

  • За який час ти плануєш виготовити свій виріб?________________________________________________________________

 

_______________ оцінка

ІІ. Конструкторський етап.

Практична робота № 1

D:\Users\Administrator\Desktop\images.pngПофантазуй та замалюй зразок майбутньої ялинкової прикраси, зроби детальний опис.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Детальний опис:__________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Пов’язане зображення

Дизайнер – це фахівець, який займається проектуванням і створенням різних виробів.

 

 

  • Визнач, які інструменти, пристосування та матеріали потрібні тобі для роботи. Заповни таблицю.

Інструменти та пристосування

Матеріали та їх кількість

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________ оцінка

ІІІ. Технологічний етап.

Здавна наші прабабусі ліпили з солоного тіста фігурки різних птахів і тварин, так званих «жайворонків», з якими зустрічали весну, бублики, пряникові «козуля», якими обдаровували своїх друзів та родичів під Новий рік і на Різдво, до дня народження в знак любові і поваги. Вироби з тіста використовувалися як дитячі іграшки.

Але перш ніж перетворитися в дитячі іграшки, фігурки з тіста мали обрядове значення. Здавна відомі обряди, пов'язані з зерном і хлібом, традиційні для народів України, Росії, Білорусі, Польщі, Болгарії, Чехії. У відповідності з цими обрядами навесні, перед прильотом птахів, випікалися фігурні вироби з тіста, найчастіше мають вигляд стилізованої птиці. Фігурки називали «жайворонками».

На Україні такі вироби з тіста виготовлялися не лише для весняних обрядів, але і для зимових свят, а також весіль. Фігурки дарували разом з побажаннями здоров'я, благополуччя, багатства і удачі.

Мистецтво виготовлення виробів з тіста не померло і сьогодні, а сувеніри, зроблені своїми руками, користуються великим попитом. Це чудовий подарунок до будь-якого торжества і свята. Ліпленням з задоволенням займаються і діти і дорослі.

З солоного тіста можна виготовити прості фігурки і вироби, наприклад листочки, грибочки, яблучка, і досить складні варіанти - дерева, фігурки тварин і людей, а також різні багатопланові композиції.

Відмінною особливістю при роботі з цим матеріалом є те, що в процесі роботи не потрібно ніяких спеціальних інструментів і пристосувань. Найкраще ліпити руками або використовувати примітивні інструменти, які завжди під рукою. Необхідно відзначити, що вироби з солоного тіста досить важкі (щільні), що не дозволяє створювати композиції великих розмірів. Тому об'ємні композиції і панно не повинні бути дуже великими.

Переваги виробів з солоного тіста:

  • Щоб зробити щось з солоного тіста, не треба витрачати багато коштів.
  • Вироби з пластиліну, пластику не завжди повністю безпечні, на відміну від того, що зроблене з тіста.
  • Солоне тісто — нейтральне по кольору, що б ми не зробили, потім це можна розфарбувати так, як нам подобається.
  • Розвиває моторику рук.
  • Коли солоне тісто засихає, фігурки з нього будуть довго зберігатися, вони не розкришаться.
  • Якщо ненароком фігурка розбилася, то можна змочити водою місце зламу, зібрати і воно знову буде триматися докупи.

Практична робота № 2

Перед початком роботи обов’язково ознайомся з основними правилами роботи з тістом.

 

Правила безпечної роботи  під час ліплення з солоного тіста

1. Роботу розпочинати лише з дозволу вчителя.

2. Не працюй несправним інструментом, використовуй інструмент лише за призначенням.

3. Інструменти та обладнання зберігай лише в призначених для цього місцях.

4. Будь уважним: не розмовляй, не відволікайся побічними справами.

5. Під час роботи тримай своє робоче місце в порядку і чистоті.

 

«Кросворд»

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.     Без чого неможливо вирізати деталі виробу?

2.     За допомогою чого з’єднують деталі виробу?

3.     Головний матеріал для виготовлення виробу?

4.     Які матеріали необхідні для наданню готовому виробу яскравості та неповторності?

5.     Які інструменти необхідні для наданню готовому виробу яскравості та неповторності?

Вправа для очей

D:\Users\Administrator\Desktop\trenager_bazarnogo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дотримуйся правил безпечної праці!

 

Матеріали та інструменти: сіль, мука, вода, олія соняшникова, миска, качалка, гуаш, пензлик, лопатка для пластиліну (стек), нитки для в’язання або «шпагат», дошка для ліплення з пластиліну (файл).

 

Технологічна послідовність виготовлення ялинкової прикраси з солоного тіста.

№ з\п

Графічне зображення

Назва операції та вид робіт

Матеріали та інструменти

Приготування солоного тіста

1

https://pustunchik.ua/uploads/creation/76aa57fa47ae7d45c35a102cf29fe959.jpg

Для приготування солоного тіста тобі знадобляться:

  • - пів склянки дрібної солі,
  • - 1 склянки борошна,
  • - півсклянки води,
  • - 2 ст. л. соняшникової олії.

2

Результат пошуку зображень за запитом "змішування тіста"

У глибокій посудині змішай сухі інгредієнти: сіль та борошно.

Миска, сіль, борошно

3

Пов’язане зображення

 Додай соняшникової олії та налий трохи води. Заміси тісто. За потреби, невеличкими порціями додавай воду або муку, щоб регулювати в’язкість тіста.

Соняшникова олія, вода

Важливо! Зберігати готове тісто найкраще у холодильнику не більше доби, щільно обгорнувши масу харчовою плівкою або у поліетиленовому пакеті.

Виготовлення ялинкової прикраси з солоного тіста

1

Круг из теста

Візьми невелику кульку і сформуй приплющену круглу заготовку діаметром близько 5 см. Диск повинен бути не дуже товстим, інакше тісто буде довго засихати.

 

Тісто

2

ПятачекДва кружка

Сформуй маленький диск для п'ятачка. Закріпи п'ятачок на основній заготовці. Зроби два отвори-ніздрі.

 

Тісто, пензлик, вода

 

Глаза

Скатай мініатюрні кульки і прикріпи трохи вище п'ятачка порося.

 

Тісто, пензлик, вода

 

Рот в улыбке

Лопаткою видави неглибокий проріз для рота.

 

Лопатка для пластиліну (стек)

 

Табличка

Зліпи невеликий прямокутник із солоного тіста для новорічної таблички. Прикріпи його трохи нижче п'ятачка.

 

Тісто, пензлик, вода

 

Ручки

Сформуй тонкі заготовки ручок. Прикріпіть їх так, ніби порося з солоного тіста тримає в руках табличку.

 

Тісто, пензлик, вода

 

Ножки

Сформуй невеликі овали для ніжок. Лопаткою видави надрізи, закругли їх руками, проколи отвори.

Лопатка для пластиліну (стек), тісто

 

Лепка свинки из теста

Зліпи дві тонкі деталі у вигляді крапель. Прикріпи до голови поросяти вушка, загортаючи наперед гострі куточки. Лопаткою підрівняй всі округлі краї, щоб вони вийшли гладкими і акуратними після сушки. Та залиш для повного висихання.

Тісто, пензлик, вода

 

Окрашивание

Для фарбування порося візьми  рожеву гуаш та пофарбуй в яскравий колір п'ятачок і краї ніжок.

 

Гуаш, пензлик, вода

 

Свинка-магнит

Змішайте світліший рожевий відтінок, покрий всю поверхню свинки і ніжок (крім очей і таблички). Пофарбуйте білою фарбою  очі та табличку.

Гуаш, пензлик, вода

 

Магнит к году Свиньи

Намалюй свинці брови, зіниці, ніздрі, рот і напис 2019 чорною гелевою ручкою, тонким фломастером або тонким пензликом.

Чорна гелева ручка, тонкий фломастер або тонкий пензлик.

 

Ножки

Приклей шматки шпагату або нитки до ніжок. Для цього продінь їх в отвори і капни клей на підошву. Якщо мотузка товста, можна роз'єднати переплетення, щоб зробити тонкі ніжки.

Шпагат або нитки для в’язання, клей

 

Поросенок из соленого теста, мастер-класс

Приклей ніжки до тулуба та петельку для підвіски і закрий зворотний бік круглим шматочком фетру, використовуючи клей-пістолет. І все твоє порося готове!

 

Клей-пістолет, шматочок фетру

Діду Морозу потрібно занести подарунки до кожного будинку за порядком від 1 до 10. Накресли дорогу, якою Дід Мороз має йти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ РОБОТИ

1. Прибрати своє робоче місце :   скласти речі у відповідне місце, вимити інструменти.

2. Вимити руки з милом і витерти рушником.

 

Пов’язане зображення

Пекар — працівник хлібопекарного виробництва, фахівець з випікання хліба та хлібобулочних виробів

 

Розфарбуй мишеня, але спочатку порахуй.

Математические раскраски для 1 класса в пределах 10. Распечатайте или скачайте онлайн 

 

 

3-рожевий

4-блакитний

5-червоний

6-темно-зелений

7-синій

8-темно-коричневий

9-помаранчевий

10-жовтий

 

 

 

 

 

_______________ оцінка

ІV. Заключний етап.

  • Чи отримав(ла) ти виріб, який запланував(ла)?_______________________________
  • Підрахуй кількість та вартість використаних матеріалів

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

D:\Users\Administrator\Desktop\images.pngСтвори рекламу власного виробу у вигляді віршика,  рекламної листівки  або бік-борду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Похожее изображение

ДЛЯ НОТАТКІВ

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Результат пошуку зображень за запитом "менеджер з реклами"

Ме́неджер з рекла́ми  фахівець, який виконує певні дії з просування на ринок марки товару, послуги або ідеї.

 

  • Презентуй виріб за таким орієнтовним планом (дай відповідь):
  1. Призначення виробу, його застосування_________________________________

_____________________________________________________________________

  1. Хто буде ним користуватися?__________________________________________

_____________________________________________________________________

  1. Чи можна його продати?__________ Чи будуть його купувати? _____________

Чому?________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

  1. З якими професіями ознайомилася(вся)?_________________________________

_____________________________________________________________________

 

_______________ оцінка

Люди різних професій зробили ялинку. З’єднай ялинку та людину, яка  виготовила її.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Критерії оцінювання проекту

І. Організаційно-підготовчий етап

1.1. Назва виробу-0,5б

1.2.Технологія-0,5б

1.3. Мета-0,5б

1.4. Моделі аналоги-1б

ІІ. Конструкторський етап

2.1.Ескіз, опис-1б

2.2.Матеріали, обладнання-1б

ІІІ. Технологічний етап

3.1.Технологічна послідовність-2б

ІV. Заключний етап

4.1. Економічне обґрунтування-1б

4.2. Реклама-1,5б

4.3.Захист  проекту-2б

Література

  1. https://ycilka.net/tvir.php?id=23
  2. https://ycilka.net/tvir.php?id=247
  3. http://modna.ua/oglyady/istoriya-yalynkovyh-prykras
  4. https://pustunchik.ua/ua/treasure/tools/podelki-iz-plastilina/retsept-solonoho-tista-porady-dlia-pochatkivtsiv
  5. http://allforchildren.com.ua/soltesto01.htm
  6. https://www.weekend.today/lica/tisto.htm
  7. https://zhenskie-uvlecheniya.ru/lepka-porosenka-iz-solenogo-testa-dlja-magnita-na-holodilnik.html#comment-2076
  8. http://sc105.klasna.com/uk/site/vidkritii-urok-tistoplast.html
  9. https://dity.te.ua/yalynkovi-prykrasy-z-tista
  10. Трудове навчання. 5 клас:  Робочий зошит / Р. М. Лещук, О. Ю. Медвідь., Ю. В. Палій; за заг. ред.
  11. Усі зображення мережа Інтернет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Моделі-аналоги

Картинки по запросу новорічні іграшки з солоного тістаКартинки по запросу новорічні іграшки з солоного тіста 

 

 

 

 

Похожее изображение

 

 

 

 

 

Картинки по запросу новорічні іграшки з солоного тістаКартинки по запросу новорічні іграшки з солоного тіста 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Похожее изображение 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу новорічні іграшки з солоного тістаПохожее изображениеПохожее изображение 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Похожее изображение 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу новорічні іграшки з солоного тіста 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Картинки по запросу рамки для текста дети 

 


 

 

 

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Сатушкіна Альона Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Богданова Лидия
    Чудова розробка!!! Дякую. Творчості і натхнення.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Yunosheva Galina
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
30 липня 2019
Переглядів
3584
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку