Робота з батьками щодо обмірковування особистих упереджень та переконань для сприяння росту дорослих і дітей в умовах кризи.

Про матеріал
Розʼяснення для батьків для розуміння особливостей поведінки доросли та дітей підчас довготривалого перебування в стані стресу; основи безпечного користування інтернетом.
Перегляд файлу

РОБОТА З БАТЬКАМИ   ( дистанційна форма )

ТЕМА : Робота з батьками щодо обміркування  особистих упереджень та переконань для сприяння росту дорослих та дітей в умовах кризи.

МЕТА : Надати батькам знання про те , де можна знайти допомогу для подолання стресових станів у дорослих та дітей; як можна допомогти собі та дітям використовуючи загальнодоступні ресурси.

ХІД РОБОТИ.

Наразі зараз ми з вами живем  майже весь час перебуваємо стресовій ситуації.  Постійне переживання за  майбутнє ,безпеку близьких людей психічно виснажує. І зараз не завжди діють звичні рекомендації по подоланню стресу. Зараз все те ,що було стабільним( тепло , світло , побут ) ми не можемо контролювати. Дієвим способом може виявитися « повернення до минулого» - згадати приємні речі з  минулого, спогади можуть давати ресурс певний час. Наш мозок не дуже розрізняє чи подія реальна чині , тому коли ми згадуємо щось приємне можемо повернутися у певний стан. Але ми все ж повинні задовольняти  , в тому числі психологічні ,свої потреби не у фантазіях я. а в реальності.  Для цього ми можемо працювати самостійно , використовуючи доступні ресурси ,або звернутися до спеціаліста.

      Консультування може проходити в очному та дистанційному режимі. Дистанційне консультування може проходити в синхронному та асинхронному режимі з використанням  інтернет технологій , телефону на зручних платформах.

Вимоги до платформ :конфіденційність, безпечність, контроль користувачів, стабільність , сумісність.

Для успішної роботи з психологом повинна бути довіра та впевненість у безпеці та конфіденційності.

Для того щоб самостійно допомогти собі та близьким можна використовувати загальнодоступні матеріали на сайтах UpLife ( має багато розділів зокрема курси за категоріями щастя , самореалізація , впевненість у собі , продуктивність ).Mental Help ( інформація про подолання стресу, тривожності .Також тут є розділ « Казки для діточок» , де записано  українські казки та  поради від UNICEF.Застосунок VOS ( трекер настрою , відкритий щоденник , тести , арифмації, дихальні вправи  та інше.).Брошуру «Вінздом .Світ емоцій» (терапевтичні казки та оповідання ).

Дати схему аналізу казки.

Для того щоб допомогти дітям ви повинні піклуватися про себе, відчувати спокій та захищеність  , турбуватися про тіло , відносини , діяльність ,душу (Запропонувати вправу « Парасолька»).Також важливо вчасно звернутися по допомогу якщо ви відчуваєте дисбаланс в цих складових.

З дітьми ви також можете працювати самостійно та з допомогою  і підтримкою спеціалістів. Є особливості в онлайн роботі з дітьми : потрібна згода та нагляд батьків ; контент та функції, що відповідають віку ;обмеження часу та перерви ,  політика захисту дітей.

Якщо ви хочете допомогти дитині запрошуйте дітей до самовираження ,транслюйте готовність слухати ,співпереживайте ,зосереджуйтесь на емоціях та почуттях дитини ,не нав’язуйте дітям власні почуття .Називайте дітям свої емоції та , пояснюйте як вони з’являються та проявляються.

Для подолання стресу  та емоційного вигоряння можна використовувати матеріали всеукраїнської програми « Ти як ?».

 

 

 

 

docx
Додано
11 вересня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку