Роль дієслів у мовленні

Про матеріал
Презентація до уроку української мови для 3 класу містить практичні завдання та вправи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова3 клас

Номер слайду 2

Роль дієслів у мовленні

Номер слайду 3

- Зошит є? -Підручник є ? -Ну, а ручку маєм? -Молодці! Тоді урок, три-чотири... Починаєм!

Номер слайду 4

Гра «Мікрофон»З чого складається наше мовлення?З чого складається речення?Які частини мови ви вже вивчили? Що ви знаєте про дієслово? (З речень) (Зі слів) (Іменник, прикметник)(Частина мови, яка називає дію предмета, відповідає на питання що робити? що зробити? що будуть робити? )

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Спишіть. Вставте замість крапок потрібні за змістом слова. Підкресліть дієслова. Берізка У нашому садку … білокора берізка. Вона гарна в різні пори року. Весною на берізці … листочки. Влітку деревце … зелені шати. Золотисте вбрання … на ній восени. А зимою білокора берізка – це срібна красуня. Слова для довідок: з’являється, росте, одягає, розвиваються.

Номер слайду 7

Берізка У нашому садку росте білокора берізка. Вона гарна в різні пори року. Весною на берізці розвиваються листочки. Влітку деревце одягає зелені шати. Золотисте вбрання з’являється на ній восени. А зимою білокора берізка – це срібна красуня.

Номер слайду 8

Спишіть. Доберіть з дужок потрібне за змістом слово. Давно не було дощу. Раптом (налетіла, насунула) хмара. Великі краплини (затарабанили, закапали, полилися) по дахах. Біля сосни (дзюркоче, витікає, починається) струмок. Він (тече, пливе, біжить) по ярах до річечки. За нашим селом ( росте, тягнеться, височіє) ліс. Діти часто (шукають, збирають, заготовляють) там малину.

Номер слайду 9

Перевірка Давно не було дощу. Раптом налетіла хмара. Великі краплини затарабанили по дахах. Біля сосни дзюркоче струмок. Він біжить по ярах до річечки. За нашим селом росте ліс. Діти часто збирають там малину.

Номер слайду 10

pptx
Додано
7 січня 2022
Переглядів
1627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку