Роль мистецтва у творі В. Г. Короленка "Сліпий музикант". Презентація до уроку

Про матеріал
На цьому уроці учні зрозуміють внутрішній світ героя повісті, його духовні пошуки, поглиблять своє уявлення про взаємозв'язок музики та літератури. Розкриють особливості впливу музики на становлення людської особистості.На уроці ми продовжуємо виховувати почуття патріотизму співпереживання, любові до ближнього .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Портрет В. Г. Короленка... Музика теж велика сила, що дає мож- ливість володіти серцем натовпу ... Так, він прозрів ... він відчуває і людське горе, і людську радість, він прозрів і зуміє нагадати щасливим про нещасних ... (В. Г. Короленко)  

Номер слайду 2

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ОПОВІДАННЯ  НЕВЕЛИКИЙ ЗА ОБСЯГОМ ПРОЗОВИЙ ТВІР,У ЯКОМУ ЗАЗВИЧАЙ ОПИСАНО ОДИН ЕПІЗОД ІЗ ЖИТТЯ ГЕРОЯПОВІСТЬПРОЗОВИЙ ТВІР, ЗА ОБСЯГОМ БІЛЬШИЙ, НІЖ ОПОВІДАННЯ, В ЯКОМУ ЗОБРАЖЕНО НИЗКУ ПОДІЙ ІЗ ЖИТТЯ ГОЛОВНОГО ГЕРОЯ ТА ДЕТАЛЬНО ЗМАЛЬОВАНО ПОВ’ЯЗАНИХ З НИМ ДРУГОРЯДНИХ ПЕРСОНАЖІВРОМАН  ВЕЛИКИЙ ЗА ОБСЯГОМ ПРОЗОВИЙ ТВІР, У ЯКОМУ ЗОБРАЖЕНО ЗНАЧНУ ЧАСТИНУ ЖИТТЯ ГОЛОВНОГО ГЕРОЯ АБО ЙОГО ДОЛЮ В ЦІЛОМУ

Номер слайду 4

Тема уроку: «Роль мистецтва в творі В. Г. Короленка «Сліпий музикант»»

Номер слайду 5

Мистецтво – це творче відображення дійсності, яке сприймається людиною всіма органами чуттів.

Номер слайду 6

Угадай мелодію

Номер слайду 7

Робота з текстом

Номер слайду 8

Кроки до пізнання світу Петрусем1. Народна музика Йохима, гра на сопілці.2. Гра матері та сина на фортепіано. 3. Пізнання природи, кольору через музику. Епізод з лелекою.4. Відносини з Евеліною. Знайомство зі Ставрученками. «Нова гра».5. Історія про кобзаря Юрка.6. Зустріч із дзвонарем.7. Гра сліпих кобзарів і знайомство з ними.

Номер слайду 9

Бесіда за твором

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Підготувати повідомлення чи презентацію «Короленко і Україна»

pptx
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
3352
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку