Роль та місце аеробіки в системі фітнесу. Види аеробіки

Про матеріал
В презентації визначено місцеаеробіки серед видів фізичної активності та як складової фітнесу. Розглянуті деякі види занять аеробікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль та місце аеробіки в системі фітнесу. Види аеробіки.

Номер слайду 2

Аеробіка сьогодні – один із напрямків оздоровчої фізичної культури та складова фітнесу. Із багатьох видів аеробіки кожна людина може обрати той, який відповідатиме її віку, статі, стану здоров’я, рівню фізичної підготовленості, особистим уподобанням та поставленим цілям. Одним із популярних напрямків фітнесу є оздоровча аеробіка, яка займає важливе місце у системі оздоровчої фізичної культури, зокрема оздоровчої гімнастики, оскільки достатньо велика кількість її видів дозволяє обрати найдоцільніший . Роль та місце аеробіки в системі фітнесу.

Номер слайду 3

Оздоровча аеробіка комплексно впливає на організм людини. Застосування різних фізичних вправ дозволяє вирішувати поставлені завдання. Особливістю занять аеробікою є повторення вихідних та кінцевих положень. Кінцеве положення має бути зручним для початку наступної вправи, завдяки чому вправи виконуються у потрібній формі, потоковим способом, без зупинок. Музичний супровід відіграє головну роль в оздоровчій аеробіці. Різноманітність видів сучасної аеробіки вражає уяву і дозволяє вибрати для себе найкращий варіант.

Номер слайду 4

Види аеробіки До оздоровчої аеробіки відносять: класичну аеробіку, танцювальні види аеробіки, аеробіку з предметами на спеціальних знаряддях, види аеробіки силової спрямованості, види аеробіки з елементами бойових видів спорту , циклічні види аеробіки, види аеробіки з метою релаксації і розтягування. Класична (базова) аеробіка займає перше місце серед різних видів оздоровчої аеробіки, для якої характерне виконання найбільш простих базових кроків і рухів руками на основі розучування більш складних стилів і напрямів аеробіки. Танцювальна аеробіка має за основу основу базові кроки танцювальних рухів. Розглянемо тільки деякі з них.

Номер слайду 5

До аеробіки з предметами і на спеціальних приладах належать: степаеробіка, фітбол-аеробіка, BOSU, спін-байк або сайклінг та інші. Степ-аеробіка. Степ-аеробіка (англ. step aerobics) - різновид аеробіки, в якій вправи виконуються за допомогою сходинки: степ-платформи. Навантаження регулюється за рахунок зміни висоти степів. Варіацій вправ настільки багато, що сформувалися навіть види степ-аеробіки:базова – використовуються прості кроки і зв’язки;просунута – додаються складні комбінації;танцювальна – з кроків складають танцювальні елементи;подвійний степ – для тренування використовують дві платформи.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фітбол-аеробіка. Фітбол-аеробіка - це один з видів аеробіки, в якому основним предметом для виконання вправ виступають еластичні м'ячі різної величини (фітболи). Як і в інших видах аеробіки, в заняття фітбол-аеробікою включені різноманітні вправи: силові - для розвитку сили м'язів, динамічні - для розвитку координації і підвищення загальної витривалості організму, а також вправи на розтяжку і розслаблення м'язів.

Номер слайду 8

BOSUФункціональна аеробіка BOSU - це багатофункціональне тренування на платформі балансування. Отримав свою назву від цікавого тренажера bosu balance trainer, нагадує половину гумового м'яча (півсфера). Його можна використовувати з обох сторін: півсферою вгору або вниз. Загалом, вправи виконуються на нестійкій поверхні, що дуже ефективно. Bosu чимось нагадує степ-аеробіку. Багато схожих вправ, але немає складної хореографії, адже виконуючи той чи інший рух, доводиться ще й зберігати рівновагу.

Номер слайду 9

Сайклінг-аеробіка - це групова тренування на велотренажерах. Сайклінг завоював популярність по всьому світу. Займатися в групі, набагато цікавіше, ніж одиночна велопрогулянка. Це захоплююче заняття імітує групову велогонку в різних режимах (по шосе, в гору, по пересіченій місцевості тощо). Розробив цю унікальну систему велотренувань американський велосипедист Джонні Голберг. Спін-байк аеробіка (сайклінг)

Номер слайду 10

Тай-бо Тай-бо – це суміш аеробіки та елементів східних бойових мистецтв. Стандартне тренування включає боксерські удари, елементи тайського боксу та хореографічні рухи. Тай-бо, як різновид аеробіки, було започатковано Біллі Бленксом, американським чемпіоном зі східних єдиноборств [3, 4]. У процесі занять основними засобами тренування є удари руками, ногами, колінами, що виконують під ритмічну музику. Удари можуть виконуватись стоячи на місці або ж у поєднанні з пересуваннями.

Номер слайду 11

Аквааеробіка - це різноманітні фізичні вправи у воді. При заняттях аквааеробікою використовуються вправи, що допомагають розтягнути зв'язки і м'язи, різні танцювальні рухи, елементи, які використовуються в боротьбі і багато інших. Тренування, які проводяться у воді дуже ефективні, і найголовніше безпечні, якщо їх порівнювати з точно такими ж, але на суші.

pptx
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку