Роль вихователя у розвитку соціальної зрілості учнів

Про матеріал

Коротка презентація педагогіки на тему "Роль вихователя у розвитку соціальної зрілості учнів". У презентації викладені базові положення, дефініції та відправні ідеї теми.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРИВОРІЗЬКА-ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА-ІНТЕРНАТ №4«Роль вихователя у розвитку соціальної зрілості учнів»Підготував Шутов В. Ф.

Номер слайду 2

Соціальна зрілість - це вміння лю­дини успішно пристосовуватися до спільного життя з іншими людьми.

Номер слайду 3

Якості, які необхідно розвивати учням для формування соціальної зрілостіЦілеспрямованість;Вміння визначення життєвих цінностей;Відповідальність;Самостійне критичне мислення;Cамоусвідомлення;Вміння працювати з інформацією;Креативність;Комунікабельність;Саморозвиток;Ділова конкурентноздатність. Рішучість

Номер слайду 4

Основні напрямки індивідуальної роботи з учнями для соціальної адаптації. Вивчення та врахування стану фізичного та психічного здоров’я кожного учня. Діагностика результатів навчання та виховання кожного учня окремо. Співбесіди з батьками. Надання індивідуальної допомоги у навчанні

Номер слайду 5

прогнозувати свою поведінку в будь-яких життєвих ситуаціях;Соціально зріла людина повинна вміти:отримувати інформацію й аналізувати її згідно зі своїми цілями в різних сферах життя;мобілізувати себе на виконання власного рішення всупереч різним обставинам та внутрішньому бажанню його припинити; відслідковувати хід виконання власних дій та їхні результати;«брати уроки» з власної поведінки в різних ситуаціях;емоційно правильно реагувати на різні життєві ситуації.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
8 квітня 2018
Переглядів
1564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку