Рослиннiсть i тваринний свiт Японії

Про матеріал
Презентацiя для 2 класу за темою :"Рослиннiсть i тваринний свiт Японії" Я дослiджую свiт "Подорож до Японії та Китаю"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослинність і тваринний світ японіїПрезентацiю пiдготувала : вчитель початкових класiв. Душа Уляна Вiкторiвна

Номер слайду 2

Рослинність японіїФлора Японії відрізняється великою видовою різноманітністю і включає 2750 видів, у тому числі 168 деревних порід. На Японських островах зустрічаються рослини, характерні для тропічної, субтропічної і помірної зон.

Номер слайду 3

Приблизно 60% площі Японії покрито лісами. Серед деревних порід у них переважають камфорний лавр, кастанопсіс дліннозаостренние, вічнозелені дуби (гострий, сизий та ін), бадьян (ілліціум) анісовий, камелія, різні види сімплокоса. У субтропічній зоні місцями збереглися гаї гінгко і бамбука.

Номер слайду 4

Бамбук. Камелiя. Бадьян. Сiмплокос

Номер слайду 5

Серед рослин особливе місце посідає японська слива - сакура

Номер слайду 6

Природна рослинність Японії сильно постраждала від діяльності людини. Ліси, особливо на рівнинах, витіснені сільськогосподарськими угіддями

Номер слайду 7

Тваринний світ японіїТваринний світ Японії також різноманітний, хоча й бідніший від рослинного. Для нього характерні деякі особливості, викликані насамперед острівною ізоляцією. .

Номер слайду 8

На острові Кюсю і прилеглих островах зустрічаються японський макак, білогрудий ведмідь, борсук, японський соболь, єнотовидний собака, лисиця, плямистий олень, японський серау, кабан, білка, японська і мала летяги, бурундук, пасюк, лісові миші, японська соня, сіра полівка, заєць, білозубка, азіатська водяна бурозубка, могера, японські Мідицеві кроти, з птахів - мідний фазан, мандаринка, поганки, пеганка тощо, з плазунів - якусімский гекон

Номер слайду 9

Пасюк (дика криса )Японська соня. Бiлозубка

Номер слайду 10

Могера. Плямистий олень

Номер слайду 11

Природа — це те, від чого залежить наше здоров’я і добробут душі. Вона споконвіку підтримувала життя і давала волю на пізнання навколишнього світу. Величезна кількість живих істот допомагає екосистемі існувати. Природа оточує нас всюди, тому необхідно її зберігати в максимально первозданному вигляді.

Номер слайду 12

Дякую за увагу !

pptx
Додано
10 листопада 2021
Переглядів
1185
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку