Роздатковий матеріал "Пісочне тісто"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати в друкованому вигляді на уроках "Технології"
Перегляд файлу

imageПІСОЧНЕ ТІСТО

Пісочне тісто вважається найпоширенішим, простим та головне – швидким у приготуванні.

Воно часто використовується як основа для різної випічки, так і як окремий десерт.

image

 

  Вс продукти, за допомогою яких готуватиметься п сочне т сто, включно з борошном, обов'язково повинн бути охолодженими. Це стосується  кухонних прилад в, як будуть залучен до приготування: дошка, качалка, н ж та нав ть м ксер. Це надзвичайно важливий момент, адже т сто повинно бути певної структури, накше вийде далеким до деалу.

image  Сипуч та р дк компоненти потр бно зм шувати окремо один в д одного. Існує просте правило: сипуч нгред єнти зм шують з борошном, а р дк з яйцем. А об’єднувати їх варто лише перед зам шуванням т ста. При цьому, цукор рекомендується завчасно збивати з яйцями. Так в н швидше розчиниться,  т сто не доведеться довго м сити. До того ж, його вкрай важливо додавати, суворо сл дуючи пропорц ям: надлишок цукру зробить готов вироби жорсткими.

  Якщо ви вир шили використовувати два види борошна – пам'ятайте про принцип зам щення. Вважається, що зам нювати борошно можна не б льше н ж 10%. Тобто якщо за рецептом у вас 300 г звичайного борошна, то ншого сорту борошна ви можете додати лише 30 г.

 

Тарт з яблуками

image

Приготуємо популярний пир г на п сочному т ст - тарт з яблуками, ориг нально оформивши вир б у вигляд букета троянд. В якост начинки в ддамо перевагу

н жному, обвол каюч й  досить густому заварному крему, а для формування ф нального шару злегка проварити яблучн дольки в сироп . Отримаємо

смачний, по-святковому ошатний десерт, готувати який набагато прост ше, н ж здається на перший погляд.

 

imageЩоб наш тарт вийшов яскравим  ефектним, вибираємо для рецепта яблука з насиченою червоною шк ркою, а для отримання акуратних «трояндочок» намагаємося нар зати фрукти максимально тонко - тод «бутони» будуть добре тримати форму  згортатися в трубочку без труднощ в.

 

Складов :

 

Для т ста: вершкове масло - 120 г; яйце - 1 шт .;

борошно - приблизно 250 г; цукрова пудра - 80 г;

вода - 1 ст. ложка.

 

Для крему: молоко - 300 мл; яйце - 1 шт .; цукор - 80 г;

борошно - 50 г;

ван льний цукор - 10 г;

вершкове масло - 100 г.

 

Для верхнього шару: червон яблука - 4-5 шт .; вода - 400 мл;

цукор - 6 ст. ложок.

https://kuhnja.at.ua/publ/vipichka/pirogi/

tart_z_jablukami_i_zavarnim_kremom/

26-1-0-327

Печиво пісочне

image

П сочна вип чка – н жне, розсипчасте  тане в рот т сто в р зних смакових  кол рних вар ац ях. На

в трин будь-якого продовольчого магазину, напевно,

можна знайти не менше 3 – 4 його сорт в, а у великих супермаркетах – набагато б льше.

 

Однак все це можна приготувати у себе на кухн , маючи невеликий наб р простих продукт в. Сам

процес доставить вам масу позитивних емоц й

додасть упевненост в користь приготованого блюда.

 

imageН яких х м чних барвник в, пальмової ол ї, загусник в ароматизатор в. Т льки натуральн св ж домашн продукти.

image

http://vkusnoo.com.ua/3621-

pisochne-pechivo-v-domashnikhumovakh-prostiy-retsept-z-

foto.html

Кіш з індичкою

image

Дуже часто бувають так дн , коли хочеться чогось незвичайного  солоного водночас. Якщо солоний

настрй бере верх, то без будь-яких проблем можна

приготувати солоний пирг. Оним з таких є кш з

ндичкою. Нереально смачний, нжний  дуже

imageсоковитий вн пдйде як для посиденьок з друзями, так  для взиту гостей.

image

https://food.obozrevatel.com/ukr/osno vnyie-blyuda/kish-s-indejkoj.htm

pdf
Додано
30 червня 2023
Переглядів
296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку