Розмноження та розвиток людини. Статеві клітини. Запліднення

Про матеріал
Презентація може використовуватись на уроках біології. Текст презентації супроводжується ілюстраціями, що допомагає краще зрозуміти та запам'ятати новий матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗМНОЖЕННЯ ТА РОЗВИТОК ЛЮДИНИ. СТАТЕВІ КЛІТИНИ. ЗАПЛІДНЕННЯ

Номер слайду 2

Утворення статевих клітин. Сперматогенез - процес утворення й дозрівання сперматозоїдів. Овогенез — це процес утворення й дозрівання яйцеклітин.

Номер слайду 3

Гамети людини. Яйцеклітина формується в яєчниках жінки. (Фолікул — міхурець, у якому відбувається утворення яйцеклітини) Сперматозоїди утворюються в сім'яниках чоловіка. (У звивистих сім'яних канальцях утворюються сперматозоїди)

Номер слайду 4

Сперматозоїди — це рухливі клітини, які мають видовжену форму тіла і мікроскопічну будову. Вони складаються з головки, шийки і джгутика (хвоста), за допомогою якого пересуваються, завдяки його хвилеподібним рухам. Акросома. Ядро. МітохондріїХвіст. Центріоля. Статеві клітини людини

Номер слайду 5

Статеві клітини людини. МітохондріїЯдро. Фолікулярні клітини. Жовткова оболонка. Прозора оболонка. Кортикальні гранули. Яйцеклітина — жіноча статева клітина. Зливаючись зі сперматозоїдом, утворює і забезпечує розвиток зиготи, з якої формується ембріон.

Номер слайду 6

Запліднення. Основні стадії запліднення: внутрішнє осіменіння; зустріч гамет і активація яйцеклітини; проникнення сперматозоїда в яйцеклітину; злиття ядер; активація зиготи до поділу.

Номер слайду 7

Запліднення. Запліднення - злиття чоловічої та жіночої статевих клітин з утворенням зиготи, яка дає початок новому організму. У людини — внутрішнє запліднення, за якого гамети зливаються всередині жіночого організму.

Номер слайду 8

Процес запліднення. Запліднення відбувається у верхній частині маткової труби жінки. Яйцеклітина. Запліднення. Зигота. Морула. Бластоцит. Дроблення зиготи

Номер слайду 9

Вагітність. Вагітність - це фізіологічний стан організму жінки, пов’язаний із заплідненням та внутрішньоутробним розвитком зародка й плоду. Період вагітності в людини в разі нормального перебігу триває близько 280 днів (40 тижнів).

Номер слайду 10

Пологи – складний фізіологічний процес, під час якого народжується дитина. Вагітність

Номер слайду 11

Розвиток людини. Онтогенез — індивідуальний розвиток організму з моменту утворення зиготи до природної смерті. Онтогенез. Ембріональний період. Постембріональний період

Номер слайду 12

Розвиток людини. Ембріональний період. Ембріональний розвиток — період індивідуального розвитку організму від моменту запліднення до завершення основних процесів органогенезу.

Номер слайду 13

Розвиток людини. Постембріональний період. Постембріональний розвиток – це період життя, який починається після народження або виходу з оболонок, що вкривають зародок, і триває до смерті.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 8 клас, Презентації
Додано
10 січня
Переглядів
272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку