РОЗПОВІДЬ : "МОЯ РОДИНО, Я ТЕБЕ БАЧУ!"

Про матеріал

Розповідь сліпої дівчинки про свою родину. Як вона кінчиками своїх маленьких пальчиків відчуває тепло своїх батьків.

Перегляд файлу

Керівник:  Тетяна Анатоліївна Цюрмаста,

тифлопедагог- дефектолог  початкових класів

Комунального  закладу

 «Черкаська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат 

І –ІІІ ступенів  Черкаської обласної ради»

Суровцева Орина,

учениця  3  класу

Комунального  закладу

«Черкаська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат

                                               І –ІІІ ступенів  Черкаської обласної ради»

 

МОЯ РОДИНО,  Я ТЕБЕ БАЧУ!

Свою дружню родину я ніколи не бачила. Чому? Тому що я народилася незрячою дівчинкою. Мені часто говорять, що я особлива... Це, звичайно, дуже приємний комплімент, чи не так? Мимоволі усміхаєшся і навіть не знаєш, як же відреагувати на подібні слова. Але вся радість зникає згодом, коли починаєш розуміти, що бути особливою – не так просто. Стати дорослою мені довелося рано. Наша сім'я пережила війну у  мирний час. Але, коли біля мене є ви, мої рідні, то  на моєму лиці з'являється усмішка знову і знову. Я пишаюся і пишаюся  своїми  батьками, своєю бабусею, своїм дідусем. Для мене моя сім’я – це найважливіше в житті. Хоча ніколи їх не бачила, але у своїй маленькій голівці кожної хвилинки я уявляю, я відчуваю, я прислухаюся до самого дорогого, до моєї  СІМ’Ї.

Ось, коли мій татко доторкнеться до мене своєю щічкою, то у мене аж подих перехоплює. Мені здається, що він високого  зросту, обличчя  овальне, очі невеличкі, трішки печальні. Саме від нього я успадковую впевненість у своїх вчинках, чесність і справедливість, порядність. Я відчуваю серцем любов і ласку до мене, до моєї  красивої, щирої і ніжної матусі. А від своєї милої мами  я успадковую всі ті добрі, щирі і ніжні риси характеру, які є  у неї. Моя мама - найкраща у світі! Звісно, я розумію, що мільйони дітей скажуть про своїх мам те ж саме, але для  мене найкращою є саме моя мама. Вона мене народила, вона мене виховує, піклується про мене, любить мене. Навіть запах  вона  має  особливий. Моя матуся — чарівниця! Вона робить із звичайного все незвичайним. А скільки смакоти вона вміє готувати! Мені подобається, як вона готує  страви з курки і пече яблучний  пиріг. Моя матуся уважна і турботлива. Наприклад, вона завжди дуже хвилюється, коли я хворію, і прикладає багато зусиль, щоб я видужувала. Ми з мамою любимо одна одну.  Коли я лягаю спати, моя матуся бажає мені доброї ночі, називає мене ласкавим словом і цілує.  І я хочу сказати велике спасибі  їй за те, що вона навчає мене доброти, порядності та чесності. Я маю заповітну мрію - побачити свою хорошу родину.

Завдяки тому, що у нашій сім’ї панує завжди мир і спокій, взаєморозуміння, повага і шана до кожного, хто є у нашій сім’ї – я намагаюся стояти  твердо на ногах і  хочу бути впевненою у завтрашньому дні. Наша родина має хороші традиції. Разом ми святкуємо дні народження, зустрічаємо Новий рік, Різдвяні свята, полюбляємо зустрічати гостей і ходити до друзів , але нашою особливою сімейною  традицією є веселі бесіди за круглим столом.

Треба любити і шанувати, поважати своїх батьків – не завдавати їм болю і сорому.

Мої  Ви рідні, як люблю я Вас!

Життя  своє не уявляю я без Вас!

Без теплоти, турботи,  ласки,

Підтримки, ніжності, підказки.

Спасибі  Вам , моя родино!

Теплом  долонь своїх я кожного торкнуся

І палку любов свою я  Вам  віддам!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку