Розповідь про куточок живої природи

Про матеріал
Зразок розповіді про куточок живої природи в групі для дітей раннього дошкільного віку 2-3 років
Перегляд файлу

 Розповідь про куточок природи

Куточок природи – це одна з ігрових та навчальних зон нашої групової кімнати. Вона органічно вписується в інтер’єр, тут ми проводимо з дітьми спостереження та експерименти. Діяльність куточка живої природи спрямована на прищеплення відповідальності та турботи, вчить дітей доглядати з рослинами та тваринами.

Всі рослини куточка безпечні та мають таблички з їхніми назвами. Нашими постійними мешканцями є: примула, бегонія, драцена, товстянка, колеус.  Вони приваблюють своєю структурою листя, яскравими кольорами.

Проте з’являються в нашому куточку і тимчасові жителі. Восени -  квіти хризантем, які пересаджені з квітника в  кашпо. Своїми яскравими кольорами вони дуже приваблюють діток.  Взимку до куточка поселяється зелена цибуля, посаджена в спеціальних ящичках. Весною – букети первоцвітів та розсада для дитячого городу.

Також у куточку оформлений «сухий» акваріум. В ньому проживає болотяна черепаха. Догляд за черепахою не важкий, проте теж потребує догляду. Основною їжею черепах є різні овочі та фрукти, особливо яскраво забарвлені. Важливо, щоб харчування черепахи було різноманітним. Дуже любить черепаха салат, охоче поїдають горошок та молоді боби.  У стійкому блюдці в акваріумі стоїть вода. Один раз в тиждень для черепахи влаштовуємо водні процедури. Взимку тварину продовжуємо гріти та годувати, не даючи переохолоджуватися.

 

 

docx
Додано
8 лютого 2022
Переглядів
912
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку