Розрізняю слова, які відповідають на питання Хто? Що?

Про матеріал
Мета: удосконалювати навички письма; формувати вміння розрізняти слова, які відповідають на питання що? і хто?; розвивати вміння складати і записувати речення, розгадувати ребуси; формувати компетентності спілкування державною мовою, соціальну, громадянську компетентності; розвивати інтерес до навчання; виховувати уважність, спостережливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розрізняю слова, які відповідають на питання. Хто? Що?Українська мова

Номер слайду 2

Мета: удосконалювати навички письма; формувати вміння розрізняти слова, які відповідають на питання що? і хто?; розвивати вміння складати і записувати речення, розгадувати ребуси; формувати компетентності спілкування державною мовою, соціальну, громадянську компетентності; розвивати інтерес до навчання; виховувати уважність, спостережливість. Обладнання: картка для вправи «Добери слово»; конверти із завданням; предметні малюнки. Тип уроку: урок формування вмінь та навичок. Освітні галузі: мовно-літературна, здоров'язбережувальна, соціальна.

Номер слайду 3

I. Організаційний момент. Вправа «Погода» Яка зараз пора року? Весна. Який місяць?Травень Яке число?13 Тепло чи холодно надворі?Тепло Який день тижня?П’ятниця

Номер слайду 4

Гра «Хлопчики — дівчатка»Завдання: вчитель називає слова близькі за значенням до слів метелиця та іти. Якщо прозвучав синонім до слова іти — плескають у долоні хлопці, а якщо до слова метелиця — дівчата. Заметільходитизавірюхаступатихуртовинакрокувативіхолабродити

Номер слайду 5

Вправа «Добери слово». Слова-підказки:оплескишляхзаметільдухмянийрозумний

Номер слайду 6

Каліграфічна розминка. Повторення написання та з'єднання букв.

Номер слайду 7

Запиши слова поділивши на дві групи: Хто? Що?

Номер слайду 8

Вправи на розрізнення понять «предмет» і «слово». Пограймося у гру! Я показуватиму вам предмети, а ви їх називатимете щоразу запитуючи «що це?»

Номер слайду 9

Спишіть текст, уставляючи замість малюнків слова, які відповідають на питання хто? що?

Номер слайду 10

Вправа «Прогулянка з Ґаджиком».

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Самостійна робота.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Творче завдання

Номер слайду 16

2. Рефлексія. На уроці працював із задоволенням, було цікаво. Дещо було важко та незрозуміло. Завдання були дуже складними.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 1 клас, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
24 травня 2022
Переглядів
781
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку