Розрізняю слова, які відповідають на питання Який? Яка? Яке? Які?

Про матеріал
Мета: удосконалювати навички письма; формувати вміння розрізняти слова, які відповідають на питання який? яка? яке? які?, знаходити їх у тексті, складати з ними речення; розвивати вміння виконувати завдання за зразком, добирати слова, що відповідають на поставлене питання; формувати компетентності спілкування державною мовою, соціальну, громадянську компетентності; виховувати спостережливість, інтерес до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розрізняю слова, які відповідають на питання Який? Яка? Яке? Які?

Номер слайду 2

Мета: удосконалювати навички письма; формувати вміння розрізняти слова, які відповідають на питання який? яка? яке? які?, знаходити їх у тексті, складати з ними речення; розвивати вміння виконувати завдання за зразком, добирати слова, що відповідають на поставлене питання; формувати компетентності спілкування державною мовою, соціальну, громадянську компетентності; виховувати спостережливість, інтерес до навчання. Обладнання: сердечка; цеглинки LEGO (зелена та червона); конверти із завданням; «Чарівний мішечок» з предметами. Тип уроку: урок формування вмінь та навичок. Освітні галузі: мовно-літературна, соціальна і здоров'язбережувальна.

Номер слайду 3

Гра «Істинне — хибне»істинне (правильне)хибне (помилкове)Перше слово в реченні пишеться з малої букви. Деякі імена та прізвища пишуться з великої букви. Назви міст і сіл пишуться з великої букви. Клички тварин завжди пишуться з великої букви. Слова Дніпро, Десна пишуться з малої букви.

Номер слайду 4

Каліграфічна розминка. Аналіз та запис різних типів з'єднань букв.

Номер слайду 5

2) Вправа «Який фрукт?». Назвіть зображені на малюнках предмети. Як одним словом називають усі ці предмети?Фрукти

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

3) Вправа «Підпиши малюнок».

Номер слайду 9

4) Вправа «Відгадай та опиши».лисиця

Номер слайду 10

рудий,мале-,нький,розумний.

Номер слайду 11

дощ.береза.небо.

Номер слайду 12

Вправа «Кольорова рефлексія»я задоволений уроком; він був корисним для мене; урок був цікавим, здебільшого, корисним;користі від уроку я отримав мало;

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 1 клас, Матеріали до уроків
НУШ
Інкл
Додано
24 травня 2022
Переглядів
439
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку