Розробка дистанційного уроку історії України в 7 класі на тему: "Утворення Русі-України"

Про матеріал
7 клас Історія Підготувала: вчитель історії Сомівської філії Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – Закапко Юлія Вікторівна. Тема уроку: Утворення Русь – України Мета уроку: Допомогти сформувати знання учнів про процеси формування території Русі, походження назви „Русь”, хронологічні межі правління перших київських князів, їхню внутрішню і зовнішню політику; розвивати в учнів самостійність, прагнення самостійно здобувати знання, вміти долати труднощі в навчанні; сприяти виховуванню інтересу до історії власного народу, вчити пам’ятати і поважати минуле, усвідомлювати, що без знання і розуміння минулого – немає майбутнього; виховувати до предмету. Обладнання: О. Дудар, О. Гук за редакцією О. І. Пометун. Історія України: підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів «Освіта”, 2020; карта „Русь”; атлас з історії України для 7 кл., доступ до мережі Інтернет, комп’ютер. Тип уроку: комбінований (дистанційний).
Перегляд файлу

7 клас

Історія

Підготувала: вчитель історії Сомівської філії Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – Закапко Юлія Вікторівна.

Тема уроку: Утворення Русь – України

Мета уроку: Допомогти сформувати знання учнів про процеси формування території Русі, походження назви „Русь”, хронологічні межі правління перших київських князів, їхню внутрішню і зовнішню політику;

розвивати в учнів самостійність, прагнення самостійно здобувати знання, вміти долати труднощі в навчанні;

сприяти виховуванню інтересу до історії власного народу, вчити пам’ятати і поважати минуле, усвідомлювати, що без знання і розуміння минулого – немає майбутнього; виховувати до предмету.

Обладнання: О. Дудар, О. Гук за редакцією О. І. Пометун. Історія України: підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів «Освіта”, 2020; карта „Русь”; атлас з історії України для 7 кл., доступ до мережі Інтернет, комп’ютер.

Тип уроку: комбінований (дистанційний).

 

ХІД УРОКУ

І. Організаційний момент.

Приготувати  робоче місце, підручник, зошит, комп’ютер.

ІІ. Актуалізація опорних знань та вмінь

https://naurok.com.ua/test/rozselennya-slov-yanskih-plemen-na-teritori-ukra-ni-585733.html

ІІІ. Мотивація навчальної та пізнавальної діяльності учнів https://www.youtube.com/watch?v=Wva9o3ofhC4

ІV. Вивчення нового матеріалу.

  1. Опрацювати текст підручника с. 14-15. Утворення Русь-України. 

Дайте відповідь на запитання.

Про, що свідчить, на вашу думку, вживання поняття «Русь»?

  1. Розгляньте світлину.  За Інтернет – джерелами дізнайтеся  хто увіковічений у пам’ятнику? Чому скульптор зобразив героїв у човні?

 

Київська панорама: 10 кращих краєвидів міста з Дніпра

  1. Фізкультхвилинка.

https://www.youtube.com/watch?v=mXV-WS8vsWw

  1. Ознайомтеся з текстом підручника (с. 15-16) та перегляньте відеофрагменти із проекту „Історія України” „Аскольд і Дір”.
  1. https://www.youtube.com/watch?v=C8thstTzqmo
  2. http://historygel.blogspot.com/p/7_7.html
  1. Відредагуйте  текст.

«Деревляни жили осібно і володіли племенами своїми… І були три брати. Одному ім’я Ігор , а другому – Святослав, а третьому – Дір, і сестра їхня – Ольга. І сидів Ігор на горі, де нині  у звів Боричів, а Святослав сидів на горі, що й нині зоветься Щекавиця, а Дір – та третій горі, від нього ж прозвалася  Хоривиця.  В ім’я брата свого меншого  заклали городок і назвали його Київ. …Інші, не знаючи, кажуть, що Ігор був перевізником; бо біля Києва був перевіз з того боку Дніпра, тому й говорили: « На перевіз на Дніпро», - а коли б Дніпро було перевізником, то не ходив би до Києва. Але цей Ігор княжив у роду своєму; і ходив він до царя, якого – не знаю, але тільки знаю те, як переказують, що велику честь мав від царя, якого – не знаю, і при якому приходив царі {теж не знаю (із «Повісті сучасних літ)»

V. Закріплення вивченого матеріалу

  1. Виконайте онлайн-вправу і дізнайтеся, чи запам’ятали ви особливості політики Кия і Аскольда.

D:\qr-code1.jpg

 

VІ. Домашине завдання

  1.  Опрацювати ⸹ 3

Доберіть в Інтернеті піктограми, які допомогли б вам позначити на карті важливі події. Наприклад ,  Значок из морской коллекции Waf Waf "Кораблик"-  морські походи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
26 жовтня 2020
Переглядів
907
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку