Розробка дистанційного уроку з фізичної культури за модулем футбол.

Про матеріал

Розробка дистанційного уроку з фізичної культури за модулем футбол. Тема: Відбирання м'яча. Урок складається з теоретичної частини та практичної ( домашнє завдання). Для оцінювання практичних навичок запропонуйте дітям робити фото-відео звіти .

Перегляд файлу

 

Модуль: Футбол. 

Тема: Відбирання м'яча.

Урок: 20

Клас: 6-Б

Форма уроку: дистанційна

Зміст уроку.

Теоретична частина.

Умінням відібрати м'яч у суперників повинні однаково добре володіти і захисник, і нападники. Важливо відразу ж після втрати м'яча намагатися створити супернику перешкоди, щоб знову заволодіти м'ячем.

 Найлегше відібрати м'яч у суперника, коли йому необхідно виконати передачу. Можна випередити суперника і заволодіти м'ячем.

При відбиранні м'яча застосовується також «підкочування», тобто вибивання м'яча у суперника у напівшпагаті або шпагаті. Можна відбирати м'яч і за допомогою поштовхів, дозволених правилами.

Вибір прийому відбирання при веденні м'яча суперником залежить від того, в якому положенні перебуває гравець, що володіє м'ячем, а також від вашої рішучості та швидкості реакції.

 Для більшого розуміння, як виконується відбирання м’яча, пропоную переглянути наступне відео (запропонуйте учням старших класів, які захоплюються футболом, зробити відео. Можливо, як завдання також у дистанційному навчанні).

Практична частина.

Пропоную вам спробувати  виконати наступні  тренувально-ігрові вправи. Але перед  тренуванням, обов’язково зробіть розминку.

Розминка. Почати можна з легкого бігу,1-2 хвилини. Потім виконайте вправи для м'язів шиї (нахили, повороти, кругові рухи) і верхнього плечового поясу (згинання, розгинання; ривки, кругові рухи), вправи для м'язів тулуба (нахили, повороти, кругові рухи тазу) та вправи для м'язів ніг (махові рухи, відведення в сторону, назад, випади, присідання). Також можна зробити вправи загального впливу (стрибки, підскоки, вистрибування) і закінчити розминку вправами на розтягування, розслаблення та дихальними вправами.

Після розминки можна переходити до тренувально-ігрових вправ.

1.«Вибий м'яч». Один гравець займає місце на воротах . Інший гравець рухається до першого із м'ячем. Вибравши зручний момент, гравець на воротах намагається  вибити м'яч у партнера.

2.«Зіграй на випередження». Один із гравців завдає удару об стінку з відстані 5-6 кроків. Інший гравець займає місце на відстані 2 кроків позаду від партнера і трохи збоку. Його завдання, коли м'яч торкнеться стіни, зробити ривок і заволодіти м'ячем. Через деякий час партнери міняються місцями.

3.«Відбий м'яч головою». Один із гравців кидає на голову свого партнера м'яч. На відстані 2 кроків збоку і ззаду від гравця, який приймає, стає третій гравець. Його завдання – встигнути вчасно зробити через спину партнера ривок і першим відбити м'яч головою. Через деякий час партнери міняються місцями.

docx
Додано
14 листопада 2020
Переглядів
643
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку