Розробка, Презентація "Театральне митецтво"

Про матеріал

Під час позакласного заходу "Театральне мистецтво" формувати у учнів поняття про театр як синтез мистецтва, визначити його особливості; розглянути види театрального мистецтва; визначити їх схожість та специфічні особливості, охарактеризувати виражальні засоби театральної мови для створення сценічного образу; розширити знання про жанри драматургії; ознайомити з визначними театральними творами; виховувати любов і повагу до театрального мистецтва.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Театр - тут мистецтва в єдино сплелися. Театр - тут мрія й реальність злилися. Театр - тут всі помисли тягнуться вгору. И диво народжується тут»

Номер слайду 2

Особливості театрального мистецтва. Художньо-образна мова театрального мистецтва. Види театру. План.

Номер слайду 3

Театр – це вид мистецтва, особливістю якого є художнє відображення життя при допомозі сценічного дійства акторів перед глядачами. Формула театру: «Драматург – п’єса – актерська гра – глядач» Характерні особливості театрального мистецтва: Неповторність у часі (вистава існує тільки в момент його відтворення).- Колективне мистецтво (робота багатьох людей над виставою) - Синтетичність (об’єднання різних видів мистецтва) - Колективне сприйняття (глядач, його реакція -компонент дійства)

Номер слайду 4

Художньо-образна мова театрального мистецтва. Вистава – це особливе дійство, яке відбувається в просторі сцени, що володіє художньою єдністю, гармонією усіх елементів. Сценічний образ – це цілісний образ вистави, який створено всією сукупністю виражальних засобів театру, всім творчим колективом. .

Номер слайду 5

Театральні професії, які створюють художньо-образну мову театрального мистецтва. Саме від творчого колективу від їх талановитості та професіоналізму залежить успіх театральної вистави.

Номер слайду 6

В театрі працюють люди різних професійрежисеркасиргардеробникдраматургхудожниккомпозиторхореографакторрабочийдекораторпортнийприбиральницяконтролер. Основні театральні професіїstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 7

Режисер - (від лат. Reqo – керую) - людина, яка керує постановкою вистави.

Номер слайду 8

Актор (від лат. actor - той хто діє) – творець сценічного образу, виконавець ролей в спектаклях.

Номер слайду 9

Художник-декоратор. Розробляє ескізи костюмів,реквізитів, декорації. Декорації для вистави виготовляються в живописно-декораціоному цеху .

Номер слайду 10

Бутафорія предмети, які замінюють на сцені натуральні. Бутафорськими можуть бути посуд, страви , зброя, мебелі.

Номер слайду 11

Грим. Досвідчений гример може зимінити обличчя актора до невпізнанностіКостюм Увесь костюм повинен спочатку придумати художник-декоратор потім намалювати. Потім кравці втілять його ідеї в життя. Мастри можуть так розписати шматок мішковини, що із залу він буде здаватися, богатою парчею, оксамитом або шовком.

Номер слайду 12

Світло. Звук. Звукооператор включає під час вистави фонограму: шум дощу або рокіт хвиль, свист вітру – дивлячись що в цей час відбувається на сцені. За допомогою світла створюють світлове рішення вистави: світанок або захід, спалахи блискавки, зоряне небо і                          багато іншого.

Номер слайду 13

Види театрального мистецтва{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Драмати чний театр Музичний театр. Панто-міма. Театр ля-льокоперабалетоперетамюзикл

Номер слайду 14

Драматичний театр. У драматичному театрі актери розмовляють. Про героїв і події драматург розповідає в п’єсі через діалоги.

Номер слайду 15

Музичний театр. Дія втілюється засобами музичної   драматургії, в основі якої лежать загальні закони драми.

Номер слайду 16

Опера. В опері не говорять, а співають. (тобто актори свої думки, почуття висловлюють через спів).

Номер слайду 17

Балет Артисти балету розповідають глядачам про всі події та стосунки героїв один з одним за допомогою танцю.

Номер слайду 18

Оперетта Вистава в основному розважального змісту, в якому поєднуються вокальні, танцювальні, інструментальні, розмовні сцени.

Номер слайду 19

Мюзикл. Сплав європейських і американських традицій музичної комедії з джазом, рок-музики.

Номер слайду 20

Пантоміма. Для передачі змісту використовують   жести, міміку, виразні          руху тіла.

Номер слайду 21

Театр ляльок. Художній образ створюється діями ляльок, її   пластичними особливостями і промовою актора.

Номер слайду 22

Ляльки на нитках або Маріонетки

Номер слайду 23

Ляльки на пальцах або руковичкові

Номер слайду 24

Ляльки на тростинах

Номер слайду 25

Полішенель(Франція)Витязь Ласло(Угорщина)Кашперле (Австрія)Кашпарек (Чехія)Петрушка (Росія)Пульчінелла(ІталІя)Панч та його дружина(Великобританія)Карагез (Туреччина) Ляльки світу

Номер слайду 26

Вертепна лялька. Вертеп 1882р.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

кросворд. Театральних професій. Практична робота

Номер слайду 34

                                                            2      4                 1                                         9                    6               3                                                         5     7                                       10                  11                                                       1312      14                                                       8                                                                        15      16                                    18            17                                                                                      

Номер слайду 35

                                                                                                                                                                                     Питання для кросворду. По горизонталі:1. Людина, що займається укладанням волосся , причісуванням .3 . Професія , пов'язана з рухом , пластикою.5 . Людина , що допомагає акторові надіти чужий одяг .8 . Професія дає акторові можливість прикрити лисину або обзавестися вусами.10 . Він завжди напоготові , знає ролі напам'ять і миттєво готовий прийти на виручку        акторові , якщо той забув слова .11 . Без цієї професії не можливий жоден свято.13 . Людина, що займається написанням танців.15 . Людина цієї професії « летить як пух від уст Еола ».17 . Людина . Створює предмети з пап'є -маше , глини , пінопласту і пр. матеріали.18 . Ця професія багатогранна. Ці люди можуть зробити з дроту абажур , старовинний кубок або шпагу , а також звести на сцені замок. По вертикалі:2 Людина цієї професії допомагає красиво рухатися по сцені.4 . Довгий час ця професія залишалася в тіні , навіть визначення для неї відшукали не відразу. Це той , хто є головним особою при постановці спектаклю.6 . Людина, що володіє цією професією допомагає виконавцю змінити зовнішність .7 . Людина, яка вміє зберігати всякі необхідні акторам речі: сумочки. Домашнє начиння .9 . Людина, яка володіє цією професією може створити і шум морського прибою. свист вітру і гавкіт собаки.12 . Людина цієї професії будує театральний простір , створює ескізи декорацій.14 . Ролі лиходіїв , простаків , героїв ... називають одним словом ... ?16 . Професії без яких не може бути театру.

Номер слайду 36

Висновок: Театр! Мир, введя в свои покои, В свой храм добра, надежды и любви, От груза дней прошедших успокоит И от недуга будней исцелит. Театр - мистецтво, яке здатне   говорити про те, що хвилює людей. Воно вміє змусити їх переживати і   переосмислювати побачене, порівняти зі своїм життєвим досвідом і отримати   естетичну насолоду.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 березня 2018
Переглядів
10849
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку