Розробка проекту «Ожиріння та надмірна вага в Україні»

Про матеріал
Проект розроблено до теми "Обмін речовин та перетворення енергії в організмі людини" у 8 класі, з метою дослідження учнями проблеми надмірної ваги та ожиріння в Україні, шляхом визначення індексу маси тіла у дорослих людей свого оточення, з’ясувати ризики, які ці проблеми несуть для здоров’я людей та основні шляхи їх вирішення.
Перегляд файлу

ПРОЕКТ «ОЖИРІННЯ ТА НАДМІРНА ВАГА В УКРАЇНІ»

Звіт учня/учениці ______ класу___________________________________(ПІ)

 

Мета проекту: дослідити проблему надмірної ваги та ожиріння, з’ясувати ризики, які вони несуть для здоров’я людини, визначити стратегії зниження індексу маси тіла.

Хід виконання:

1. Підготувати, заслухати та обговорити доповіді про проблеми ожиріння в Україні та світі, ризики для здоров’я, які вони несуть, незбалансоване харчування, малорухливий спосіб життя, принципи здорового харчування.

2. Зібрати готову інформацію чи, при можливості, здійснити вимірювання зросту та ваги дорослих людей зі свого оточення (за прийнятою методикою).

3. Заповнити таблицю №1, розрахувавши індекс маси тіла за формулою:

Індекс маси тіла(ІМТ) = Маса тіла в кг / (Зріст в м)2

Наприклад, для людини масою 57 кг і зростом 1,73 м, ІМТ = 57 / (1,73)2 = 19

і скориставшись готовими даними, які можна знайти в готовій таблиці ІМТ, а також здійснити його оцінку (недостатня вага, норма, зайва вага чи ожиріння).

Таблиця №1

Досліджувана особа №

Маса тіла, кг

Зріст, м

Індекс маси тіла

Оцінка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Зібравши та підрахувавши дані, виразити у відсотках кількість людей з надмірною вагою та ожирінням (С=В/А ∙ 100%) та заповнити таблицю №2.

Таблиця №2

Загальна кількість досліджуваних (А)

Кількість з надлишковою вагою і ожирінням (В)

Кількість з надлишковою вагою і ожирінням, % (С)

 

 

 

5. Висновки:________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

doc
Додано
12 лютого 2020
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку