розробка свята для хлопчаків 6-7 класів "Козак - 2017"

Про матеріал

свято для хлопців 6-7 класу на Покрову.

  • üознайомити дітей із періодом козаччини; наголосити на тому, що Покрову вважали покровителькою козаків;
  • ü сприяти патріотичному вихованню школярів, пробуджувати національну самосвідомість ;
  • üсприяти створенню міцного класного колективу, організувати активне й змістовне дозвілля учнів; розвивати розумові й фізичні здібності, кмітливість і спритність.
  • üвиховувати в дітей шанобливе ставлення до власної історії і спонукати до наслідування кращих козацьких рис гетьманів та кошових отаманів(відваги, мужності, безмежного патріотизму, добродушності, безкорисності, товариськості);
Перегляд файлу

 

D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\pokrova6.jpgМета заходу:

  •                ознайомити дітей із періодом козаччини; наголосити на тому, що Покрову вважали покровителькою козаків;
  •                сприяти патріотичному вихованню школярів, пробуджувати національну самосвідомість ;
  •                сприяти створенню міцного класного колективу, організувати активне й змістовне дозвілля учнів; розвивати розумові й фізичні здібності, кмітливість і спритність.
  •                виховувати в дітей шанобливе ставлення до власної історії і спонукати до наслідування кращих козацьких рис  гетьманів та кошових отаманів(відваги, мужності, безмежного патріотизму, добродушності, безкорисності, товариськості);

 

Учасники: дві команди (хлопчики 6-а та 6-б класів та дівчатка – група підтримки).

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\images.jpgХід виховного заходу

     Учитель.  Доброго дня всім присутнім у цьому класі! 

14 жовтня наша держава святкуватиме свято Покрови, День українського козацтва і День захисника України. 

     Це мужності й геройства свято.
     І   ми вклоняємося тим,

     хто літ тому назад багато,

     І тим,  хто нині з автоматом

     наш спокій береже

     І захищає  усю  велику нашую  родину,

       Рідну й вільну неньку-Україну.
 


D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\cossakland.jpgУчениця 1.

Сьогодні в нашім класі свято, 
Тут сміху, радості багато. 
Сьогодні хлопчиків вітаємо, 
Всього найкращого бажаємо.

Учениця 2

Хоробрими, сміливими ростіть, 
Кордони України бережіть, 
Продовжуйте батьківську справу, 
Ростіть Вітчизні, всім на славу!


Учениця 3

Марк у нас «хитренький лис»

Любить він тварин і ліс.

Все повинен завжди знати,

Щоб поради всім роздати.

Учениця 4

Добрий , щирий, симпатичний,

Про друзів завжди дбає,-

Наш Спартак і добре серце,

Й душу добру має.


Учениця 5

Трішки  впертий, вайлуватий,

Але до всякої роботи він завзятий.

Лагідний і симпатичний

Кирило – хлопець він практичний.

Учениця 6

На все думку свою має,

За всіма спостерігає.

А як довести щось хоче –

Неперевершений Антоша.


 

 

 

 

 

 

D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\images.jpgУчениця 7

Привабливий і гострий на слівце,

Спортсмен і каратист талановитий,-

Наш Стас : народжений захисником

Та й по-дорослому хазяйновитий.

Учениця 8

А у Владика веснянки

Та усмішка на обличчі.

Як шкідливе кошенятко…

Але так же ж йому личить!


 

Учениця 9

І нехай же квітне ваше щастя,

І дзвінкі для вас звучать пісні,

 

 

Стелиться всім шлях сонячний й квітчастий,

В ранок завтрашній чудовий і ясний.


Учитель. Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження України. З 1999 року згідно з указом Президента Леоніда Кучми у свято Покрови 14 жовтня відзначають День українського козацтва.

      Діти, 14 жовтня також відзначається ще одне свято – це День захисника України, яке було офіційно встановлено як державне свято 14 жовтня 2014 року указом дійсного  Президента України Петра Порошенка. Таким чином, Покрова святкується в нас не тільки як народно-релігійне, а й національне свято. (додаток 1)

      Вдячні нащадки низько вклоняються своєму старшому поколінню, яке захищало або захищає нашу землю, несуть або несли службу в лавах армії. Завдяки їм наша Батьківщина незалежна, сильна й могутня.

        Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами й дарами. Так, ідуть  юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини. 

D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\images.jpg      Тому, мабуть, немає жодного хлопчика, який би не мріяв стати мужнім, хоробрим, надійним захисником своєї Вітчизни. Але ці риси  потрібно виховувати з дитинства. Адже солдат має бути дужим, спритним, кмітливим, винахідливим.

        Нелегка військова служба. Ранні підйоми, багатокілометрові пробіжки й  сувора дисципліна. А як інакше? Козак  повинен уміти багато чого робити. Тому  влаштуємо вам випробування,  щоби впевнитися, що ви до цього готові.      

        Шановні глядачі! Вашій увазі пропонуємо конкурсну програму

 « Козак – 2017! » за участю хлопців наших 6-х класів ( для зміцнення та згуртування двох колективів було вирішено провести жеребкування між хлопчиками: вони самостійно обирали колір своєї «краватки»(червоний або синій)).

 Учитель. А визначати переможців

  Буде в нас журі поважне,

  Обєктивне і уважне  у складі___________________________________ .

Учитель. Команди створено. Тож вітаємо гурт хлопців «Сміливих» та гурт «Мужніх».

Привітання команд оплесками.

 Учитель.  Кожен знає, що ранок починається з пробудження та одягання. Солдатам в армії одягатися потрібно дуже швидко, щоб не порушити дисципліну. І зараз ми побачимо, як наші хлопці вміють швидко вдягатися.

        Оголошується перший конкурс: «Ранок козака».

(Викликають  одного учня з команди. На стільцях лежать штани та сорочка навиворіт. Учні підходять до своїх стільців і за сигналом ведучого починають одягатися. Виграє той, хто швидше і краще одягнеться).

  Учитель.  Ми впевнилися, що ви гарно підготувалися до першого змагання. Просимо наше журі оголосити результати.

D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\images.jpg  Учитель. У народі кажуть: «Як козак їсть – так і працює». Доречно буде також згадати невимовну любов козаків до пирогів з сиром, вареників та інших страв. Також  всі  знають, що солдати – надійні помічники своїх батьків, особливо мам. Саме вони часто заклопотані домашніми справами. Тож перевіримо, як ви допомагаєте своїм мамам готувати сніданок чи обід.

Наступний конкурс « Кухар »

(Викликають  одного учня з команди. Учаснику І команди необхідно назвати інгредієнти голубців (м'ясо, вода, капуста, рис, цибуля, сіль, масло, спеції, сметана) ,  учаснику ІІ команди необхідно назвати  продукти для приготування борщу (вода, картопля, цибуля, морква, буряк, капуста, м'ясо, сіль, крупа, спеції .)

Учитель. Шановне журі. Просимо  оголосити «кухарські» здібності майбутніх козаків (оголошуються результати).

Учитель.   Солдат завжди має бути сильний духом, морально загартований, добре фізично підготовлений і здатний переборювати всілякі труднощі, володіти непохитною волею до перемоги. Тож оголошуємо наступний конкурс.

Конкурс « Швидше та сильніше ».

(Викликають одного учня з команди. Представник кожного гурту повинен швидше надути повітряну кульку).

Слово журі.

Учитель.  Хто в дитинстві не бажає стати льотчиком? Про це мріє кожен хлопчик та навіть деякі дівчатка. Сьогодні ми надаємо можливість нашим хлопцям спробувати себе в льотній справі.

  Конкурс  «Підкорювачі небес».

(До конкурсу запрошують по три учасники. За сигналом ведучого учасники команди повинні зробити з аркуша паперу літак і запустити його глядачам. Оцінюється швидкість і правильність виготовлення літачка, дальність польоту.)

Слово журі.

D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\images.jpgУчитель. Солдати мають бути рішучими, щоб за короткий строк і з найменшими втратами знищити противника. Це досягається сміливістю й наполегливістю, завзяттям при виконанні завдань, умілими та активними діями всього особового складу. Про військове братство написано безліч легенд, пісень, оповідань. Бійці ніколи не кидали  своїх побратимів  у біді. Дружбу цінували понад усе. Тому ми зараз переконаємось, чи згуртовані наші команди.

Конкурс  «Стройовий».

(Команди по черзі  шикуються у дві шеренги, ведучий швидко називає команди «сісти», «встати», «направо» тощо. Виграє та команда, яка найбільше і правильно виконала команд.)

Учитель. Дружніми оплесками подякуймо за такий чудовий виступ нашим командам і  пам’ятаймо, що є ще порох у порохівницях українських козаків. Половина змагань позаду. Та чи втішними будуть для команд та їх уболівальників  суддівські рішення за перші п’ять конкурсів? Зараз дізнаємося.

Слово журі.

Учитель. У бою солдатові доводиться боротися не лише з живою силою противника, а і з його бойовою технікою. Танк не страшний бійцю, якщо він діє проти нього мужньо й розважливо, уміло застосовує свою зброю, зокрема гранати. Перевіримо, як точно наші хлопці вміють влучати у ціль.

Наступний наш конкурс  « Мішень ».

(До участі запрошують по три учні з кожної команди. Навпроти учасників стоїть корзина. Кожному учню по черзі необхідно кинути по три « гранати »  (зім'ятий папір) в  неї. Перемагає команда, яка зробила більше точних влучень.)

Слово журі.

Учитель.  Дуже часто на полі бою бійця виручає кмітливість, тому наступний конкурс  інтелектуальний.

Конкурс «Наш солдат розумом багатий».

Учитель. Шановні козаки, ви маєте скласти слово на  козацьку тематику (гаківниця, тарасниця). Оцінюватиметься швидкість і правильність виконання завдання).

D:\школа\мой 5 клас\свято покрови\картинки\images.jpgПісля конкусу учитель розказує про козацьку зброю (додаток 2, 3)

Слово журі.

Учитель. Ми всі побачили, як дружно змагаються за перемогу дві команди, бо кожна з них складає одне ціле. Найголовніші їхні організатори, звичайно, командири. Вони, мабуть, найкмітливіші, найспритніші й наймужніші. Перевіримо це? Отже, оголошується наступний конкурс.

«Конкурс капітанів».

   Учитель.  Кожному із вас необхідно дати відповідь на запитання.

Слухайте уважно (запитання ставляться одночасно, учні дають відповідь письмово)(додаток 4).

    Учитель. Думаю, що журі готове проінформувати нас про результати проведених конкурсів.

     Учитель. Солдати, так як і ви, хлопці, часто теж люблять завзято побешкетувати собі на втіху, а людям на радість. Шановні глядачі, до вашої уваги конкурс-гра «Осідлай коня».

(Гра зі стільцями)

     Учитель. Ось і настав хвилюючий момент наших  змагань. Журі  винесло своє рішення: «Усім учасникам конкурсу присвоїти звання «Козак - 2017» та вручити знаки розрізнення – магніти (додаток 5).

    Учитель.  Закінчилися  наші козацькі розваги. Бажаю нашим козакам і всім присутнім здоров’я, добра, злагоди, сили, терпіння, удачі. Хай щастить Вам завжди й у всьому. Тарас Шевченко писав: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля», тож маємо обов’язково шанувати тих ,чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду своєю силою і своєю волею.

             Дорогі діти!


      Хоробрими, сміливими ростіть,
      Кордони України бережіть!

Продовжуйте батьківську справу,
Ростіть Вітчизні, всім на славу.


Ростіть мужніми, сильними, надійними і завжди будьте опорою своєї сім’ї  та народу. Обіцяєте?

Хлопці. Обіцяємо!

 

docx
Додано
26 лютого 2018
Переглядів
756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку