Розробка уроку для учнів 11 класу з розділу з астрономії

Про матеріал
Малі тіла Сонячної системи — астрономічні об'єкти Сонячної системи менші за планети. У Сонячній системі, окрім Сонця і восьми великих планет, є так звані малі тіла.
Перегляд файлу

1   астероїди, боліди, метеоріти та комети

2   Пояс астероїдів, що знаходиться між Марсом і Юпітером 

По́яс Ко́йпера — область Сонячної системи за орбітою Нептуна приблизно до відстані 50 а. о

3 метеорити  кратер

4 Комета    Комети з'являються з периферії Сонячної системи, тому їхні орбіти постійно змінюються під впливом гравітації основних планет. Унаслідок цього деякі з комет переходять на близько-сонячні орбіти і Сонце знищує їх, коли вони наближаються до нього

5 Сонячний вітер розганяє іони до швидкостей у десятки й сотні кілометрів на секунду, набагато більших, ніж швидкість орбітального руху комети. Тому їх рух направлений майже точно в напрямку від Сонця, як і хвіст I типу, який вони формують.

6 Метео́рний  дощ— природне явище, під час якого на нічному небі можна побачити численні метеори, що летять ніби з однієї точки на небосхилі.

7

8 В атмосфері Меркурія основним компонентом є гелій, менше водню, дуже малі відсотки інших газів: аргону, неону і т.д. Густина атмосфери Меркурія подібна до густини атмосфери Землі на висоті 700 км, тому на цій висоті метеори не можуть нагрітися до світіння.

9на фотографіях з довгим періодом експонування астероїди залишали короткі світлі лінії, в той час як зорі залишалися точками завдяки тому, що телескоп повертається вслід за обертанням небесної сфери

10

11

12

docx
Додав(-ла)
Klup Ira
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку