Розробка уроку на тему «HOME RULES»

Про матеріал
Що означає для вас слово «дім»? Як ви говорите це слово по-французьки? по-іспанськи? своєю мовою? Хоча люди звичайно знають, що означає це слово, воно часто не має точного перекладу. Насправді в цьому немає нічого дивного, оскільки поняття дому змінюється від країни до країни і від людини до людини. Дім — це більше, ніж дах і чотири стіни. Це — кухня, їжа, розмови, гра і життя сім'ї. І вдома ви зазвичай відчуваєте безпечно і розслаблено.
Перегляд файлу

HOME RULES

What does the word "home" mean to you? How do you say the word in French? in Spanish? in your language? Although people usually know what the word means, it often has no exact translation. It's not surprising really, because the idea of home varies from country to country and from person to person. A home is more than a roof and four walls. It's the cooking, eating, talking, playing and family living. And at home you usually feel safe and relaxed.

But it's not just that homes look different in different countries, they also contain different things and reveal different attitudes and needs. For example, in cold northern Europe, there's a fire in the living room or kitchen and all the chairs face it. In the south, where the sun shines a lot and it's more important to keep the heat out, there are small windows, cool stone floors and often no carpets. We asked some people about their homes.

What's the main room in your home?

The kitchen, because its warm and we have breakfast, lunch and dinner there every day.

Jackie, Cork, Ireland

Do you have a television ? If so, where ?

In the bedroom. We like to watch it in bed.

Maurice, Bruges, Belgium

Do you lock your door when you go out?

In cities we do. Although when I was a child in the Tatra mountains, we left the door open with bread and dishes of food and something to drink, such as a glass of milk, on a table inside, so that visitors and travellers could stop and refresh themselves.

Grazyna, Katowice, Poland

If you live in a town, do you stay there at weekends? Well, we live in the town, but only because I'm an architect and I work there. I really wouldn't call it home — that's what I call our house in the country where we go every weekend.

Elizabeth, San Paulo, Brazil What are typical features of homes in your country? In Britain, even in the town there's always a garden and sometimes a cellar. We have separate bedrooms and living rooms. But we don't often have balconies or terraces. The weather isn't warm enough!

Pat, Exeter, England

So home means different things to different people. What does it mean to you?

 

VOCABULARY

to vary ['vɛəri] — міняти(ся), змінювати(ся)

to reveal [ri'vi:l] — викривати, виявляти

attitude ['ætitju:d] — ставлення, позиція

a cellar ['selə] — погріб, льох

QUESTIONS

1. Read the first two paragraphs. What does home mean ? Do you agree?

2. What does home mean to you? Write five words or phrases, which you associate with the idea. Find out what other students in your class wrote. Read the rest of the passage and answer the questions for your country.

Правила дому

Що означає для вас слово «дім»? Як ви говорите це слово по-французьки? по-іспанськи? своєю мовою? Хоча люди звичайно знають, що означає це слово, воно часто не має точного перекладу. Насправді в цьому немає нічого дивного, оскільки поняття дому змінюється від країни до країни і від людини до людини. Дім — це більше, ніж дах і чотири стіни. Це — кухня, їжа, розмови, гра і життя сім'ї. І вдома ви зазвичай відчуваєте безпечно і розслаблено.

Але в різних країнах будинки не тільки виглядають по-різному, вони також містять різні речі і виявляють різні позиції і потреби. Наприклад, у холодній Північній Європі, у вітальні або кухні є камін, і всі стільці стоять перед ним. На півдні, де багато сонця і передусім треба захиститися від спеки, в будинках маленькі вікна, прохолодні кам'яні підлоги і найчастіше не буває ніяких килимів. Ми опитали кількох людей щодо їхніх будинків.

Яка кімната головна у вашому будинку?

Кухня, оскільки вона тепла і ми там снідаємо, обідаємо і вечеряємо щодня.

Джеккі, Корк, Ірландія

У вас є телевізор? Якщо так, то де?

У спальні. Ми любимо дивитися його лежачи в ліжку.

Моріс, Брюг, Бельгія

Ви замикаєте двері, коли виходите з будинку?

У містах замикаємо. Хоча коли ми жили в горах Татрах, а я ще був дитиною, ми залишали двері незамкненими, залишали хліб, тарілки з їжею і що-небудь

попити, наприклад склянку молока, на столі в будинку, щоб відвідувачі і мандрівники могли зупинитися і підкріпитися.

Гражина, Катовіце, Польща

Якщо ви живете в місті, ви залишаєтеся там на вихідні?

Ми живемо в місті, але тільки тому, що я — архітектор і працюю там. Я і справді не назвала б це домом. Домом я називаю наш будинок у селі, куди ми їздимо кожного вихідного дня.

Елізабет, Сан-Паулу, Бразилія

Які типові риси мають будинки у вашій країні?

У Британії, навіть у місті, завжди є сад, а іноді й погріб. У нас окремі спальні і вітальні. Але у нас мало хто має балкони або тераси. Погода не достатньо тепла!

Пет, Екзетер, Англія

Отже, поняття дому означає різні речі для різних людей. А що це поняття означає для вас?

 

doc
Додано
10 жовтня 2020
Переглядів
245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку